μεταναστες

μεταναστες

Friday, October 31, 2008

Είναι ανίκανοι...

Αφού τους έκραξε ο Τύπος (με την ευκαιρία γιατί Ριζοσπάστης & Αυγή δεν είχαν καμία αναφορά στο σημερινό πρωτοσέλιδο τους για το "χαράτσι";) έκανε στροφή 180 μοιρών. Διαβάστε:

"Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:
Ο Νόμος 3634/2008 ως προς την απαλλαγή της κύριας κατοικίας από το ΕΤΑΚ, προβλέπει ότι το 2009 και τα επόμενα έτη, θα απαλλάσσεται η κύρια κατοικία μέχρι 200 τ.μ., της οποίας η αξία δεν υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Η κύρια κατοικία θα δηλωθεί από τους φορολογούμενους στη φορολογική δήλωση του 2009.
Ειδικά για το 2008, πρώτο έτος εφαρμογής του ΕΤΑΚ, προβλέπεται η αφαίρεση ποσού έως 300.000 ευρώ από τη μεγαλύτερης αξίας κατοικία . Λόγω της μορφής και του περιεχομένου του εντύπου Ε9 δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις εφικτή για τεχνικούς λόγους η διάκριση των συνιδιοκτησιών στη μεγαλύτερης αξίας κατοικία.
Για το λόγο αυτό, στις περιπτώσεις συνιδιοκτητών που λαμβάνουν εκκαθαριστικά, στα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη τα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ συζύγων και ανηλίκων τέκνων τους στην μεγαλύτερη αξίας κατοικία, οι φορολογούμενοι με υπεύθυνη δήλωση στις αρμόδιες ΔΟΥ δεν θα καταβάλουν τον φόρο που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας που δεν εξαιρέθηκε από το ΕΤΑΚ".

Σχόλιο "Πιπεριάς": Δεν είναι απλά ανίκανοι, δεν είναι μόνο επικίνδυνοι. Είναι μια κυβέρνηση απούσα από τη κοινωνία και τα προβλήματά της, που "κυβερνάει" με αυτόματο πιλότο... Οι σαλτιμπάγκοι... Δεν φτάνει που έκαναν "γκάφα" θα μας ταλαιπωρήσουν (για πολλοστή φορά...) καθώς θα πρέπει να πάμε στις εφορίες να κάνουμε υπεύθυνη δήλωση ότι είμαστε.. παντρεμένοι με παιδιά. Βρε "μαύρο", "μαύρο δαγκωτό" στους σαλτιμπάγκους!1 comment:

Anonymous said...

νομίζω πώς είτανε καταλητική
η παρέμβαση του Αλαβάνου στην βουλή
Μάκη ,αν δεν κάνω λάθος.

http://efpa.wordpress.com/