Thursday, September 13, 2007

Αυτή είναι η παιδεία της Γιαννάκου

To φως από τα μάτια δύο μικρών μαθητών και τη μόρφωση στερούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Η δασκάλα του Σεβαστού και του Αργύρη που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης αποσπάστηκε από το πρώτο δημοτικό σχολείο Πεύκων Θεσσαλονίκης. Η εκπαιδευτικός είχε μάθει το σύστημα Μπράιγ για να επικοινωνεί και να βοηθάει τους δύο μαθητές. Μάλιστα είχε συμβάλει στο να αναδειχθούν οι ικανότητες του μικρού Αργύρη, ο οποίος ήρθε τρίτος στον περυσινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό φυσικής. Κραυγή αγωνίας για το μέλλον των παιδιών του απευθύνει ο πατέρας τους Σωτήρης Κουμτζής ο οποίος τονίζει ότι δικαίωμα στη μόρφωση έχουν όλοι. Η δασκάλα γενικής αγωγής είχε πάει στο σχολείο κατ' εξαίρεση περιορίστηκαν να απαντήσουν οι αρμόδιοι και δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το θέμα.

Πηγή: www.skai.gr

Σχόλιο "Πιπεριάς": Που να βρει χρόνο η κυρία Γιαννάκου και οι επιτελείς της να ασχοληθουν με τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής παιδείας; Εχει... "σοβαρότερα" θέματα, όπως να "κατακεραυνώνει" τους... πατριδοκάπηλους (sic)... Βρε ΜΑΥΡΟ, ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ...

4 comments:

Argirisp said...

κατι τετοια βλεπεις και λες το αυτονοητο. ....Α ρε και να μουν για μια μερα πρωθυπουργός..... ειναι κριμα ομως γιατι δεν αλλάζει τιποτα. οσο και να τα λεμε...εδω καιγοταν η ελλαδα και επαιρναν τηλ στο σταθμο που εργαζεσαι και ρωτουσαν για το στοιχημα. αυτα βλεπουν οι πολιτικοι και μας γραφουν ξερεις που.

Anonymous said...

Argirisp έχεις δίκιο.

Καλώς ήρθες στη παρέα μας...

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ..

εξαποδώ said...

Μόλις είδα κάτω από το σήμα των Οικολόγων-Πρασίνων τη διευκρίνηση "μόνο στο Ν. Αχαΐας"!
Άπαιχτο!
Δεν ξέρω γιατί το έγραψες αλλά πράγματι στην Αχαΐα κατεβαίνουν δύο πολύ καλοί και παλιοί αγωνιστές στο χώρο της οικολογίας (και όχι μόνο...), έντιμοι και χωρίς μωροφιλοδοξίες (σαν την μαλ.......η ηγεσία των Οικολόγων). Ο Νίκος Κόμπλας και ο Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος.

Anonymous said...

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΡΕ ΕΞΑΠΟΔΩ... ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ... ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ (ΜΠΛΙΑΧΧΧΧ).

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ