Thursday, September 13, 2007

Λεντ Ζέπελιν, μαζί για μια συναυλία

Καλές οι εκλογές, αλλά καλύτεροι οι Λεντ Ζέπελιν. Το θρυλικό ροκ γκρουπ γνωστό και ως «οι Πικάσο της ροκ», δεν μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον βλέπαμε τον Ρόμπερτ Πλαντ, τον Τζίμι Πέιτζ, τον Τζον Πολ Τζόουνς σε σόλο εμφανίσεις και δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ακολουθούσαν το παράδειγμα άλλων γκρουπ-φαντασμάτων του παρελθόντος (όπως Πολίς και Τζένεσις) για να ξαναθυμηθούν τα παλιά, έστω κι αργά.
Τα... αγόρια το είπαν, δεσμεύτηκαν και θα το κάνουν. Χθες μάλιστα έδωσαν και συνέντευξη Τύπου για να μην... αλλάξουν γνώμη. Ετοιμαστείτε λοιπόν -και ψυχολογικά- για την επανένωση των θρυλικών Λεντ Ζέπελιν για μία και μοναδική συναυλία του συγκροτήματος στο Λονδίνο.
Και μπορεί να διαλύθηκε το γκρουπ το 1980, με τον θάνατο του ντράμερ τους, Τζον Μπόναμ, όμως αυτή τη φορά θα έχουν κοντά τους στη σκηνή τον γιο του, Τζέισον, που θα συνοδέψει το τρίο στην πρώτη συναυλία Λεντ Ζέπελιν των τελευταίων 19 χρόνων.
Χέβι, σκληροπυρηνική ροκ και κάτι παραπάνω. Το σόου αναμένεται να φιλοξενηθεί στην αρένα Ο2 του Λονδίνου, γνωστή ως το Millenium Dome. Ο διοργανωτής Χάρβεϊ Γκόλντσμιθ γνωρίζει καλά ότι οι 20.000 θέσεις δεν θα είναι σίγουρα αρκετές καθώς τα εισιτήρια θα εξαντληθούν πολύ γρήγορα, με τους θαυμαστές του γκρουπ ανά τον κόσμο να διεκδικούν ένα εισιτήριο για την τελευταία ίσως εμφάνιση των Λεντ Ζέπελιν.
Η συναυλία αναμένεται να συμπέσει με την κυκλοφορία του νέου τους διπλού άλμπουμ με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, με τίτλο «Mothership», το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει διεθνώς στις 13 Νοεμβρίου.
Οι οπαδοί του γκρουπ έχουν αρχίσει ήδη να το κουβεντιάζουν διαδικτυακά και η μεγαλύτερη τους ανησυχία για την ώρα είναι πώς θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο και πόσο θα πρέπει να το πληρώσουν. «Ποιος θέλει να μου κάνει παρέα για να κοιμηθούμε έξω από το 02 μέχρι να μπορώ να εξασφαλίσω εισιτήριο;» γράφει ένας. «Διαφορετικά θα δημοπρατήσω το αίμα μου, τα ζωτικά μου όργανα και άλλα πολύτιμα. Νομίζετε ότι αστειεύομαι; Θέλω να πάω από νοσταλγία και μόνο».

No comments: