Friday, January 3, 2014

Άιντε και σιγά σιγά θα ξεκολλήσει το κάρο, απ τη λάσπη

Του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη

Είχαμε μια καλή κουβέντα για πρώτη φορά μετά από καιρό…
Το να συζητάς και να βρίσκεις άκρια στα πολιτικά σήμερα και μάλιστα σε μάζωξη των «58» στη Θεσσαλονίκη είναι επιτυχία…

Συζητήσαμε πολιτικά και συμμαζεύοντας, στο μυαλό μου, εκείνα που πιστεύω, πως καλό θα ήταν να τα προσπεράσουμε ή να τα αποφύγουμε, ετοίμασα ετούτο το σημείωμα.

Θεωρώ απολύτως απαραίτητο, σήμερα κι όλας να βγάλουν οι «58» ανακοίνωση για την ελληνική προεδρία που ξεκινάει την Τρίτη….
Έχω την πεποίθηση, ότι θα είμαστε οι μονοί που θα μπορούσαμε να βγάλουμε μιαν ανακοίνωση σεμνή και σοβαρή με προτάσεις και ιδέες..
Σήμερα που ο κάθε παπάρας, σε όποια ευρωπαϊκή εφημερίδα και να δουλεύει ή και σε άλλα μίντια, βγαίνει και προεξοφλεί ότι οι πτωχοί και τεταπεινωμένοι έλληνοι, δεν πρόκειται να βγάλουν προεδρία της προκοπής, εμείς τουλάχιστον έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τη επανάκτηση της θέσης που οραματιζόμαστε για τη χώρα….
Είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρθρογράφους και σχολιαστές που θάθελαν να μας υπερασπιστούν αλλά δεν τους προσφέρουμε τίποτε το χειροπιαστό….

Κι επειδή έχει ανάπσει η κουβέντα για το τι θα γίνει και στις ευρωεκλογές και το τι συζήτηση προαπαιτείται και άλλα τέτοια, κατέθεσα από την παραμονή της χρονιάς που μας μπήκε, μια πρόταση, που όσο πέρανε οι μέρες κι ακούω τις συζητήσεις, νοιώθω πως αποτελεί τη διέξοδο, αλλά και το έναυσμα, για να κινητοποιηθεί ο κόσμος που επιθυμεί, να δείξει τη συμπάθεια, προτίμηση, τη διάθεση του να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα..
Και είτε με τη μορφή ομπρέλας είτε με τη μορφή παραπετάσματος, ή τέλος πάντων με όποια μορφή και να επιλεγεί, θα πρέπει να βρούμε το σχήμα που θα μας καλύπσει, ναι η προσφυγή, σε μια, δημοψηφισματικού χαρακτήρα, πάνδημη κινητοποίηση των δυνάμεων της ευρωπαϊστικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, είναι απολύτως αναγκαία σήμερα.
Διαμορφώνουμε ένα σχήμα ελκυστικό υποτίθεται για την επόμενη μέρα και για το νέο όραμα στην Ελλάδα….
Εν κρυπτώ και ακολουθώντας τις βουλήσεις πεντέξι ανθρώπων που δεν έχουν ξεμάθει ακόμη να εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν, δεν μπορεί να γίνει.

Ανοιχτό στην κοινωνία και να φτάσουμε στο τέλος σε μια συνέλευση πανελλαδική όπου θα τελειώσουν οι όποιες διαδικασίες….

Και λάβετε υπόψη σας, κυρίως οι ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μη, οι εμπειρίες της κλειστής κοινωνίας των πανεπιστημίων περί τις διαδικασίες και τη δημοκρατία σε καμιά περίπτωση δεν θα ενοχοποιήσουν τη δημοκρατία, επειδή κάψατε τη γλώσσα σας στο κουρκούτι.

Και εάν θέλουμε όντως να εκφράσουμε πολιτικά την επόμενη μέρα θα πρέπει ευθαρσώς πέραν όλων των θετικών προτάσεων και ιδεών να δώσουμε τον πολίτη να καταλάβει ότι φταίει κι αυτός για τη σημερινή κατάντια….
Εάν δεν γίνει συνείδηση ότι φταίμε γενικά ως πληθυσμός πολιτών γι την κατάντια της χώρας, είτε με πράξεις μας είτε με παραλήψεις μας είτε με κακές συνήθειες μας, τότε μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στην πατρίδα μας….

No comments: