Wednesday, January 8, 2014

Την 8ην του αυτού μηνός (τρέχοντος με τα πόδια) Μνήμην σεπτήν, της φιλοευρωπαϊκής αριστεράς τελούμε

Του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη

Τρεις παρατηρήσεις για τη σημερινή ημέρα….
Α. Ποσό εύκολα σε τούτον τον τόπο, μιλάμε με ύφος χιλίων καρδιναλίων και πεντακοσίων πατριαρχών, με έκανε πάντοτε εντύπωση. Σήμερα όμως, ακόμη περισσότερο, διότι επειδή δεν είχαν να χλευάσουν τίποτις άλλο οι φιλομαθείς συνέλληνες, έφτυναν την προεδρία, που είναι διαδικασία της πλάκας, που είναι μια μαλακία και μισή και που από το Μάρτιο και μετά όλοι θα είναι υπηρεσιακοί, λες και αλλάζουνε όλα τον Ιούλιο και άλλα τέτοια φαιδρά….
Κι όλα τούτα νομίζοντας ότι μειώνουν το γεγονός καθεαυτό. Λες και δεν υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων και πολιτικών κινήσεων, πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, στα θέματα προτεραιότητας που έχουν τεθεί για το εξάμηνο αυτό…..
Οι αστέρες της ημιμάθειας, λένε θάλασσα και πολιτικές για τη θάλασσα, σιγά τα ωά…
Κι ας είσαι το κράτος, που θα έπρεπε να έχει τη μεγαλύτερη πρεμούρα, για τη βελτίωση της νησιωτικής πολιτικής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οικονομικοί μετανάστες, άλλο θέμα προτεραιότητας, που φυσικά δε μας αφορά…
Πόσες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να παρθούν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδεικνύοντας το δικό μας πρόβλημα και τον πόνο μας….
Ξεκινώντας από προβολή του προβλήματος Λαμπεντούζα και φτάνοντας στο πελώριο πρόβλημα των πολιτικών προσφύγων από τη Συρία και το 1,5 εκατομμύρια προσφύγων στο Λίβανο, που παρά τα 800 εκατομμύρια βοήθειας, άρχισαν να φεύγουν και μέσω Τουρκίας να περνάνε στα νησιά…
Και φυσικά η απασχόληση, σιγά που μας αφορά, για να σχεδιάσουμε πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν, στην ουσία, το περιεχόμενο πολλών πολιτικών, που υποτίθεται ασκούνται σήμερα και σχεδιάζεται η συνέχεια τους και για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Τι χαζοί που μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι……

Β. Σήμερα έκλεισεν οριστικά ο κύκλος, κατά τη γνώμη μου, αυτού που το τελευταίο διάστημα, κατ ευφημισμόν, λέγω εγώ, ονομάζονταν ανανεωτική αριστερά…..
Η απουσία του Προέδρου της δημαρ από την τελετή έναρξης και η εκπροσώπηση της από ότι νάναι, δείχνει ότι εξέλειπεν ίσως και ο αποχρών λόγος, να χρησιμοποιείται ο όρος από δω και μπρος…
Κι ούτε καν φωνή αντίρρησης….

Γ. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι 58, οι συντονιστικές και λοιπές επιτροπές τους, δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση περί την προεδρία και το ρόλο της δημοκρατικής παράταξης, στην πορεία αυτή που θα φτάσει μέχρι τις ευρωεκλογές…Δεν βρίσκω καμιά δικαιολογία και ειλικρινά ανησυχώ, εάν τελικά πολιτική σημαίνει για όλους μας, το ίδιο πράγμα. Το ίδιο πλαίσιο σκέψης και δραστηριοποίησης… Και υποτίθεται μας ενδιαφέρει πρωταρχικά η Ευρώπη…. Άιντε να διούμε τι θα δούμε στη συνέχεια…..

No comments: