Sunday, July 29, 2012

You’re doing it wrong

Τα σημαντικα των ημερων ειναι ο τερματισμος της απεργιας στη Χαλυβουργια, τα μετρα που ερχονται μετα το Σαββατοκυριακο και το ομολογο που ληγει 20 Αυγουστου. Αλλα μιας και παλι οι χρυσαυγιτες πετυχαν τον εκτροχιασμο του δημοσιου λογου, ας κατσουμε να πουμε για την Παπαχρηστου.
Το ενα πρωτο ειναι το προφανες: να παν στο διαολο και οι Ολυμπιακοι Αγωνες και η αρχαιοζομπι ρατσιστικη θολοκουλτουρα(*) τους. Η Παπαχρηστου προφανως και αποκλειστηκε γιατι οι νεοφασιστες δεν χωρανε στο πανηγυρακι τους. Γιατι δε χωρανε? Γιατι χαλανε την πιατσα για τους κανονικους φασιστες, τους μουμοποιημενους του κλειστου κλαμπ των Αθανατων αλλα και τους διαφορους “μικρους Αιχμαν” των εταιρικων χορηγων. Ο προεδρος της Ελληνικης Ολυμπιακης Επιτροπης λοιπον, δεν ειχε αλλη επιλογη απο το να αποκλεισει την Παπαχρηστου. Ο οποιος προεδρος της Ελληνικης Ολυμπιακης Επιτροπης ειναι ο Ισιδωρος, ο εφοπλιστης-συζυγος-Ντορας-Μπακογιαννη που λιγο καιρο πριν εβγαζε νομιμα-αρα-ηθικα γυρω στο 1 εκατομμυριο ευρω στο εξωτερικο. Δηλαδη ανθρωπος με ακεραιες ηθικες αρχες και με αφοσιωση στον Εθνος και σκατα στα μουτρα του.

Το αλλο το δευτερο ειναι λιγοτερο προφανες. Δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα ολη η δημοσια συζητηση για τη Βουλιτσα περιστραφηκε γυρω απο τη Βουλιτσα. Το καημενο το κοριτσι που θα χασει τους Αγωνες. Ελα μωρε την καημενουλα που ενα τουιτ εκανε. Και τι τωρα νταξει που ειναι χρυσαυγοπουλα αφου κομμα κοινοβουλευτικο ειναι πια. Μεχρι και ο Τσακνης εστειλε γραμμα, κοριτσακι μου κατακαημενο εσυ και τετοια. Η κλασικη η μαλακια της Ελληνικης κοινωνιας που θεωρει τα Ελληνακια “παιδια” μεχρι να σαρανταρισουν. Η Βουλιτσα ειναι ενηλικη. Η Βουλιτσα δεν επαιξε το παιχνιδι του Ισιδωρου με τους κανονες του Ισιδωρου. Η Βουλιτσα να κατσει να λουστει τις συνεπειες.

Αλλα παει βαθυτερα απο τη μαλακια της Ελληνικης κοινωνιας να θεωρει τους παντες παιδακια. Γιατι στην πραγματικοτητα η Ελληνικη κοινωνια δεν θεωρει τους παντες παιδακια. Ο κανοντας ισχυει μονο για τα δικα της τα παιδια, τα Ελληνακια. Με αλλα λογια: σε μια συζητηση για το ρατσισμο, γιατι το κεντρο της κουβεντας ειναι τα ονειρα της Βουλιτσας? Δεν ειναι το ιδιο ακριβως με τοτε που ειχε βγαλει ο Χρυσοχοιδης να σταυρωσει τις οροθετικες πορνες στο ιντερνετ και μιλαγανε για τους καημενους τους πελατες που κολλησανε, για την ασφαλεια της Ελληνικης οικογενειας απο τις αρρωστες πουτανες??

You’re doing it wrong.

Αντι να συζηταμε για τα ολυμπιακα ονειρα της Βουλιτσας που ενα αστειακι ειπε, αν ειναι να μιλησουμε για το ρατσισμο να παμε να ρωτησουμε τους αφρικανους προσφυγες στα Πατησια να μας πουνε εκεινοι πως το πηραν το αστειακι. Να μας πουν εκεινοι πώς τους πειραξε το αστειακι. Να μας πουν εκεινοι αν ειναι υπερβολικα πολλοι και αν θεωρουν οτι η χωρα χωραει και αλλους. Να παμε να ρωτησουμε τα αφρικανακια κοριτσακια που οι μαφιες εκπορνευουν στο κεντρο της πολης. Να μας πουν εκεινα για τις αρρωστειες, για την εκμεταλλευση και για το τι εχουν να πουν για τα αστειακια.

Αλλα αυτο δεν τον συμφερει τον Ισιδωρο. Που μας παει στο τριτο και σημαντικοτερο.

Γιατι το τριτο ειναι ολη αυτη η φιλολογια περι “μετριοπαθειας” και τι ειναι ρατσισμος, τι ειναι αστειακι κτλ. Που πας και διαβαζεις στου Δουκα κουβεντα τωρα για το ρατσισμο, πλασαρισμενη ομως ως κουβεντα για τις “ρατσιστικες διακρισεις”. Σαν να ειναι το προβλημα το πραγματικο οι προκαταληψεις της καθε Βουλιτσας και του καθε Κασιδιαρη. Που και κει βλεπεις πια οτι “μετριοπαθεια” ειναι να βγαζεις μεσο ορο απο ενα πραμα που σου τραβαει το μεσο ορο ολοενα και πιο ακροδεξια.

Λοιπον, οχι “ρατσισμο” δεν λεμε μονο τις “ρατσιστικες διακρισεις”. Ρατσισμος ειναι ενα κοινωνικο, πολιτικο και οικονομικο συστημα που γενναει αυτες τις διακρισεις. Ρατσισμος ειναι να μιλαμε για το περιστατικο με το τουιτ της Βουλιτσας και να καταληγουμε να μιλαμε για τα ονειρα της Βουλιτσας. Ρατσισμος ειναι να μιλαμε για το περιστατικο με το τουιτ της Βουλιτσας και να ειμαστε εμεις οι Ελληνες, οι (προς το παρον ακομα) Ευρωπαιοι, λευκοι, χριστιανοθρεμμενοι, μη-προσφυγες να αποφασιζουμε αν ειναι αρκετα ρατσιστικο ή οχι, γιατι και πριν γελαγαμε με τον Κεντερη που ετρεχε μπροστα απο τους μαυρους. Οχι Προκοπη, ρατσισμος δεν ειναι οι διακρισεις, ρατσισμος ειναι ο λογοι για τους οποιους ο Ισιδωρος, ο Πανουτσος και εσυ ειστε αυτοι που αποφασιζουν τι ειναι ρατσισμος και τι οχι.

Με την righteous οργη λοιπoν χιλιων καρδιναλιων και χιλιων gender studies majors που τα χωνουν στο tumblr για male privilege σας αφηνω με την υποσημειωση:

(*) Αποφασισα να επανακτησω τη λεξη “θολοκουλτουρα” απο την ακροδεξια. Να παν να γαμηθουνε: θολοκουλτουρα ειναι ακριβως η ακροδεξια πορωση, που θολωνει τη δυνατοτητα να συνεννοουμαστε με βαση την πραγματικοτητα, γιατι εχει skullfuckαρει τα παντα στο ονομα των εθνικιστικων της μυθευματων. Θολοκουλτουρα δεν ειναι να λες οτι δεν υπηρξε κρυφο σχολειο: αυτη ειναι η peer-reviewed πραγματικοτητα. Θολοκουλτουρα ειναι να λες οτι υπηρξε κρυφο σχολειο, γιατι θολωνεις την ιστορια του τι πραγματικα εγινε με εθνικιστικες μαλακιες.

Τσαντιλα.

Από το blog Black Cat-Red Cat

No comments: