Thursday, June 24, 2010

Φώτης Κουβέλης: Ιδρύεται το νέο κόμμα της Ανανεωτικής & Δημοκρατικής Αριστεράς

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης. Χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό.Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος». Για το μνημόνιο επισήμανε οτι είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών της κυβέρνησης και σύνθεση Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Θα επεδίωκα, είπε, να μην καθυστερήσω 7 μήνες να κυβερνήσω, να διαπραγματευτώ όσο καλύτερα γινόταν τους όρους του δανείου και να διαχειριστώ δίκαια τα βάρη.

Φ. Κουβέλης: «Ανακαθορίζονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί»

"Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης.
- "επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών....".
- υπογράμμισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα θέλει "μια αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι’ αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στο μυωπικό αριστερισμό...".
- .."δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε το κόμμα της δημοκρατικής ανανεωτικής αριστεράς για να λειτουργήσουμε ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης" ενώ ξεκαθάρισε ότι....
- "Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με τη ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου... ".

3 comments:

bouuu said...

Επειδή έχει καταντήσει ανέκδοτο αυτό με το "νέο" κόμμα,πολιτική, ήθος κτλ, αναφέρει ο Κορνήλιος Καστοριάδης για την παρεμφερή χρήση του "μετά"(μεταβιομηχανικός, μεταμοντέρνος κτλ) :
ένα τέλειο χαρακτηρισμό της περιπαθούς αδυναμίας της εποχής μας να στοχασθεί τον εαυτό της ως κάτι θετικό ή απλά ως κάτι!Ετσι, αναγκάζεται να ορίζεται ως απλώς "μετακατιτίς" αναφερόμενη σ αυτό που υπήρξε αλλά δεν υπάρχει πια, και να αυτοεξυμνείται με την περίεργη θέση ότι το νήμα της είναι το μη νόημα και το στιλ της η έλλειψη παντώς στιλ!

Και για όσους θεωρούν το Καστοριάδη ξεπερασμένο ή πολύπλοκο:
"Με το να τάζεις δεν φτωχαίνεις!"(Τζίγκερ Βαρδηνογιάννης{sic} στην "προς πολυμετοχικούς 'Ζ επιστολή"!)

Μάγειρας said...

Μα καλά... Τι γυρεύεις στη Λάρισα (των κουβελικών) εσύ (μάκη μου) ένας Υδραίος;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πρώτα απ' όλα είμαι Λειβαδίτης, άρα σχετικά κοντά στη Λάρισα. Πέρα από τη πλάκα. θεωρώ ότι μπορεί αν δημιουργηθεί ένα αριστερό κόμμα που δεν θα κουβαλάει αριστερίστικη "σκουριά".