Monday, February 1, 2010

Απέχθεια

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου


Τελευταία με κατακλύζει σε ασφυκτικό βαθμό μία ατελείωτη απέχθεια:

· Για αυτά που βλέπω στην πολιτική μας ζωή

· Για αυτά που ακούω στο ραδιόφωνο

· Για αυτά που αναγκάζομαι να αντικρίσω στην καθημερινότητα μου.

· Για την διάχυτη έπαρση και εμπάθεια των βουλευτών μας

· Για την διαφθορά που συναντιέται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής. Ο λαός δεν πιστεύει στην διαφάνεια που διατυμπανίζεται στα έδρανα της Βουλής. Ποιο άπλετο φως θα ρίξουνε στις βρώμικες συναλλαγές των τόσων βουλευτών προκειμένου για να εκλεγούν; Ποιά συναίνεση ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τα υπόλοιπα κόμματα όταν έχει λερωμένη την φωλιά του με το σκάνδαλο του Χ.Α.Α. ;Τα λεφτά που ο κύριος Τσουκάτος αναγνώρισε δημόσια ότι τα έβαλε στα ταμεία σας που πήγανε; Τα φτωχά παιδιά που φορούσαν κάποτε ζιβάγκο τώρα δεν χωράνε στις πανάκριβες αμαξάρες και βίλλες τους.

· Για αυτά που πράττει η Πράσινη Ανάπτυξη ,για το πρόγραμμα σταθερότητας και κυρίως για της κραυγές ΄΄αγανάκτησης΄΄ της για την δημοσιονομική κρίση ..Δεν είναι δυνατόν να δεχτώ την κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μου. Πότε άλλοτε δεν έζησε η Ελλάδα μας τέτοιες στιγμές ντροπής και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας μας σαν χώρα. Η Ιρλανδία χρεοκόπησε ,εμείς που θα πάμε; Πώς ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να σώσει την χώρα μας όταν το μόνο που κάνει είναι να χαϊδέψει τους λίγους και να εξοντώνει τους πολλούς; Όταν με μαθηματική ακρίβεια η μόνοι που καλούνται να πληρώσουνε τα μάρμαρα είναι οι εργαζόμενοι.

· Για την υποκρισία που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς μας πράσινοι και μπλε. Η εναλλαγή τους στην κυβέρνηση αυτής της χώρας μας έφερε στο σημερινό χάλι. Το δάνειο που θα πάρουμε με επιτόκιο στυγνού τοκογλύφου θα το φορτώσουν στις πλάτες μας και όχι στις δικές τους. Οι εξεταστικές επιτροπές δεν θα τιμωρήσουν κανέναν επειδή ισχύ ο νόμος περί ευθηνής υπουργών. Η "γενναία" αύξηση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών, προκειμένου να μη θίγεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ειδική δωσιδικία για τους υπουργούς είναι η έμπρακτη απόδειξη αυτής της κατάστασης. Οι βουλευτές μας «φάγανε» τόσα επειδή προστατεύονται από το βουλευτικό άσυλο .



No comments: