Sunday, January 31, 2010

Συνέδριο το Μάιο....

Με ευρεία πλειοψηφία η ΚΠΕ ενέκρινε την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Για την καλύτερη οργάνωση του Συνεδρίου αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Οργανωτικής Επιτροπής με επικεφαλής τους συντρόφους, Γιάννη Δραγασάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη, αντίστοιχα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η πλήρης σύνθεση των Επιτροπών. Εντός του μήνα Φλεβάρη θα συνεδριάσει η ΚΠΕ για την διαμόρφωση των τελικών κειμένων των θέσεων προς το Συνέδριο.

Δήλωση αιτιολόγησης ψήφου τεσσάρων μελών της ΠΓ του ΣΥΝ στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Υπό τις παρούσες συνθήκες βαθύτατης κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης σε δικαιώματα και εισοδήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων αλλά και παίρνοντας υπόψη τις ειδικές δύσκολες περιστάσεις στο κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας στη διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΝ, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην ανάγκη το κόμμα, μακριά από κάθε εσωστρέφεια, να προσανατολιστεί στα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα της περιόδου.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά εξελίξεων και κυρίως τη θέληση σημαντικού τμήματος των μελών του κόμματος, αποφασίσαμε με την ψήφο μας στην ΚΠΕ του ΣΥΝ (αποχή) να μην εμποδίσουμε τη λήψη απόφασης για Έκτακτο Συνέδριο. Αντίθετα, θέλησή μας είναι, εφ’ όσον το κόμμα πορευτεί στο Συνέδριο, αυτό να συνδυαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο με την εξωστρεφή δράση.

Είναι στις προθέσεις μας αυτό το Συνέδριο, εφ’ όσον προκρίθηκε η πραγματοποίησή του, να μην γίνει ένα Συνέδριο «εξπρές» αλλά να διεξαχθεί με άνεση χρόνου και να καταστεί ένα Συνέδριο γόνιμο και ουσιαστικό που θα θέσει στο επίκεντρο των συζητήσεων και αποφάσεών του όλες τις επίκαιρες προκλήσεις για ένα πραγματικά ανατρεπτικό, συλλογικό κόμμα των μελών του, με σύγχρονες ιδεολογικές αρχές κοινωνικού μετασχηματισμού, ισχυρές ταξικές και κοινωνικές αναφορές, προσηλωμένο στη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, ικανό να αμφισβητήσει την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ανοίγοντας νέους προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους.

Λαφαζάνης Παναγιώτης, Λεουτσάκος Στάθης, Παπαδόγιαννη Σόφη, Στρατούλης Δημήτρης.


1 comment:

αστυάνακτας said...

http://dialogossynedrio.blogspot.com/