Thursday, January 21, 2010

Αρχισαν τα όργανα...



Ο Αλέκος Αλαβάνος την Δευτέρα (25-01-10), στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 21, ώρα 1.00μ.μ. δίνει συνέντευξη Τύπου.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ & ΑΠΟ διοργανώνουν συζήτηση με θέμα: Το «Σύμφωνο Σταθερότητας και η Αριστερά» με εισηγητές τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Κώστα Βεργόπουλο.

Τα καλοκουρδισμένα όργανα έπιασαν... δουλειά!!!

Τώρα για το πως θέλουν τον Σύριζα (και γενικότερα την Αριστερά) ορισμένοι αποκαλυπτική είναι η δήλωση του Γιώργου Σαπουνά (πρώην ΣΕΚ, πρώην ΔΕΑ, πρώην Κόκκινο, νύν Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομαδα). Ακούστε:



Λυπάμαι αλλά εγώ (και πολλοί άλλοι σύντροφοι...) δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά που ευαγγελίζεται ο κύριος Σαπουνάς


Κι' άλλο κομμάτι στο πικ απ!!! Οταν ο τροτσκιστής Νταβανέλος συνάντησε τον "κινηματικό" Αλαβάνο.

Ο επικεφαλής της τροτσκιστής ΔΕΑ (διάσπαση του ΣΕΚ, από την οποία έφυγε ένα κομμάτι και έφτιαξε το Κόκκινο, από το οποίο έφυγαν κάποιοι (και ο Σαπουνάς) και έφτιαξαν την ΑΠΟ) Αντώνης Νταβανέλος στο τελευταίο τεύχος της "Εργατικής Αριστεράς" σε άρθρό του με τίτλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σταυροδρόμι αναφέρει μεταξύ άλλων (με νόημα κατά την άποψή μου): Αλαβάνος
"Στην εξέλιξη του ΣΥΝ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, θα παίξει ρόλο η αναμενόμενη παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου. Ο ρόλος του Αλαβάνου έχει ενισχυθεί ξανά, κυρίως λόγω της δύναμης της πολιτικής πρότασης που διατύπωσε στην 3η Π.Σ. (όχι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας – Τέλος στο Μάαστριχ – «Εργατικός Δεκέμβρης» – Ελλάδα, ο αδύναμος κρίκος του νεοφιλελευθερισμού). Είναι μια πρόταση στη σωστή κατεύθυνση, με κρίσιμες επιλογές, που ανοίγει δρόμους ανασυγκρότησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύσκεψη των οργανώσεων του ΣΥΝ Αθήνας, έκανε λόγο για «αντίρροπα σχέδια φυγόκεντρων τάσεων που επιδιώκουν είτε το τέλος είτε τη διάσπαση του ΣΥΝ». Μια τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ του Λ. Κύρκου και του… Αλ. Αλαβάνου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα γεγονότα. Πολύ περισσότερο που η πρόταση Αλαβάνου επιχειρηματολογήθηκε ως πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του, ως πρόταση πολιτικής ανασυγκρότησης και όχι ως πρόταση διάσπασης".

Αν θέλετε εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο και θα καταλάβετε πόσο... ρυθμό θα έχει το πάρτι...

5 comments:

redteam said...

Ο Αλέκος Αλαβάνος (και εγώ βέβαια) βλέπω να σε ευχαριστεί για τη διαφήμιση που του κάνεις.

Κόκκινη Πιπεριά said...

@tredteam

Παρακαλώ. Τι λέτε; Κάθε τίμιο και σωστό αριστερό μπλογκ πρέπει να προβάλει τέτοιους θιάσους...


Για το παραλήρημα Σαπουνα έχεις να πεις κάτι; Αν και πιστεύω ότι συμφωνείς...

redteam said...

Πέρα από το γεγονός ότι έχω πολλές διαφορές με τον σ. Σαπουνά, τις οποίες έχω κουβεντιάσει, αυτή τη στιγμή συμφωνούμε στο κύριο: Ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ των μελών με δημοκρατία (όπως άλλωστε το λέει και στο βίντεο) και δομική αντιπολίτευση στους νεοφιλελεύθερους τύπους του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ούτε "τραπεζώματα", ούτε συνεργασίες με τους καταστροφείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχέδιο "Καλλικράτης") που οδηγούν στην υπερσυγκέντρωση του κράτους και στο τέλος της λαϊκής συμμετοχής (πάγια θέση της Αριστεράς, εκτός εάν την έχεις ξεχάσει κι αυτή).

Κόκκινη Πιπεριά said...

@redteam

"....δομική αντιπολίτευση στους νεοφιλελεύθερους τύπους του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ούτε "τραπεζώματα", ούτε συνεργασίες με τους καταστροφείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχέδιο "Καλλικράτης") που οδηγούν στην υπερσυγκέντρωση του κράτους και στο τέλος της λαϊκής συμμετοχής (πάγια θέση της Αριστεράς, εκτός εάν την έχεις ξεχάσει κι αυτή)".

Τα ίδια λεει και το ΚΚΕ...

redteam said...

Καλά, και του χρόνου!