Saturday, January 17, 2009

Τα προβλήματα της Παιδείας

Στην "Πιπεριά" ήρθε το παρακάτω μέιλ από τον Γιάννη, φοιτητή στην Πάτρα, ο οποίος περιγράφει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα συγγράματα και τις εξετάσεις. Διαβάστε το: "...Είμαι ένας 2oετης φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πατράς, σε Πολυτεχνική σχολή, και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με το νέο νόμο. Για να μην σας κουράσω με ενά μεγάλο κείμενο θα σας αναφέρω το κυριότερο-σημαντικότερο πρόβλημα. Στις 26 Ιανουαρίου ξεκινάει η εξεταστίκη περιόδος και μέχρι στιγμής τα συγγράματα που έχουν μοιραστεί είναι λίγα,εως ελάχιστα, για παράδειγμα εγώ έχω πάρει μονο 2 απο τα 6 συγγράματα,και μαλιστα το πρώτο, το πήρα πριν απο 2 μέρες. Θεωρώ οτι αυτή η κατάσταση είναι τουλάχιστον ντροπιάστικη και προσπάθουν μέσα απο αύτη την κατάσταση να υποβαθμίσουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Θα ήθελα να ακούσω και την δικιά σας άποψη πάνω σε αυτο το θέμα, καθώς φτάσαμε 10 μερες πριν την εξεταστίκη και δεν έχουμε βιβλία. Στο τέλος θα την πληρώσουν πάλι οι φοιτητές με διπλές εξεταστίκες και θα φταίνε παλι οι φοιτητές".

2 comments:

Ελένη Λιντζαροπούλου said...

Κι όμως... κι όμως...έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα, σ' αυτήν την εξεταστική μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι "αιώνιοι"...αυτοί που τους χαλάγανε τη μόστρα ντε... Αυτοί, οι τράγοι...οι αποδιοπομπαίοι.
Διότι, κατά πάσα πιθανότητα, μόνο αυτοί θα έχουν βιβλία στις εξετάσεις.
Από κάποιες σχολές, ακόμη δεν έχουν φύγει οι λίστες με τα ονόματα των φοιτητών για τους εκδοτικούς οίκους... παρά ταύτα, έχει βγει πρόγραμμα...

Να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ ρε κόσμε γυάλινε,
και να φτιάξω μια καινούρια κοινωνία άλληνε...

Έλεγε εκείνο το άσμα που δεν κατηγορήθηκε ποτέ ότι υποκίνησε επεισόδια

Δημήτρης said...

Δεν θα ήμουν κατά της κατάργησης των δωρεάν συγγραμμάτων μόνο εαν ο τρόπος που γινόταν κατά τη διαρκεια του έτους η εξέταση των δεξιοτήτων και των γνώσεών μας ήταν διαφορετικός... Αλλά από την παπαγαλλία στο δημοτικό πάμε στην παπαγαλλία στο πανεπιστήμιο... Για φτύσιμο και μαύρη πέτρα είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο!!!