Thursday, October 16, 2008

«Γκολ στη φτώχεια»

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους «αόρατους» κατοίκους της πόλης. Στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που η ζωή τους πήγε αλλού, αλλά …δεν το βάζουν κάτω. Άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και πρόσφυγες είναι οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια», που καταγράφει τις περιπέτειες και τις εμπειρίες της περσινής αποστολής της Ελληνικής Ομάδας Αστέγων στην Κοπεγχάγη.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, η Μαργαρίτα Αργυροπούλου, ο Χρίστος Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες τους στην εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου», του ALPHA, ακολούθησαν την ελληνική αποστολή στην πρώτη της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Δεν κατέγραψαν απλώς την προετοιμασία της ομάδας, μπήκαν στο παιχνίδι και στην ψυχή της ελληνικής αποστολής και ζουμάρισαν στην ουσία: Τον ατομικό και συλλογικό αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Το ντοκιμαντέρ «Γκολ στη Φτώχεια» συμμετείχε στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ecofilms, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου και έκλεψε την παράσταση.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ «Γκολ στη Φτώχεια, στον ρατσισμό και στις εξαρτήσεις». Μια καμπάνια που έχει αφορμή ποδοσφαιρική, αλλά οι «σέντρες» που κάνει ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις λευκές γραμμές που ορίζουν το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κύριοι και ένθερμοι υποστηρικτές και σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Αθηναίων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πολύτιμοι υποστηρικτές και συμπαίκτες σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα είναι ο ΟΤΕ, η INTERAMERICAN και η εταιρεία As ATeam.

Το ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια» θα συνοδεύσει την ελληνική αποστολή στη δεύτερη, πλέον, συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στην Μελβούρνη, όπου προβληθεί σε κινηματογραφική αίθουσα της αυστραλιανής μεγαλούπολης των 300.000 Ελλήνων.

Τι: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γκολ στη φτώχεια»

Πότε: Σάββατο 18 Οκτωβρίου, 17.00 μ.μ

Πού: Κινηματογράφος MIKROKOSMOS, Λ. Συγγρού 106, Φιξ

Είσοδος ελεύθερη


No comments: