μεταναστες

μεταναστες

Thursday, September 11, 2008

Απάντηση στον κ. Γ. Βουλγαράκη

Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη

"Από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ. Γ. Βουλγαράκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή: Αγαπητέ κύριε Καρκαγιάννη,
Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άρθρο σας με τίτλο «Πέρα από το αυτονόητο». Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο συλλογισμός σας έχει μια απολύτως λανθασμένη αφετηρία: ότι δήθεν κατέχω και κατ’ επέκταση αξιοποιώ offshore εταιρεία.
Στο πλαίσιο αυτό θέλω για πολλοστή φορά –λυπούμαι που αγνοείτε τόσο τις δημόσιες δηλώσεις μου, όσο το κυριότερο το περιεχόμενο του πόθεν έσχες μου– να σας πληροφορήσω ότι ούτε έχω, ούτε είχα ποτέ offshore εταιρεία.
Με την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα αναγνωρίσετε το αυτονόητο, σας αποστέλλω προς δημοσίευση τη συγκεκριμένη επιστολή.

Με εκτίμηση Γιώργος Α. Βουλγαράκης

Ως απάντηση στους παραπάνω ισχυρισμούς του κ. Γ. Βουλγαράκη, παραθέτω το ρεπορτάζ του Γιώργου Τερζή στην «Καθημερινή» της 9ης Σεπτεμβρίου 2008.

«Οπως αποκαλύπτει η «Κ», το 2000 η πρώτη χρονικά εταιρεία του ζεύγους Βουλγαράκη, η Αστική Επέκταση ΕΠΕ (σ. σ. όταν ακόμα ήταν ιδιοκτησίας της offshore Lentmar, με εκπρόσωπο τον κ. Βουλγαράκη και συμβολαιογράφο τη σύζυγό του) αγοράζει τρία καταστήματα. Στις 25 Σεπτεμβρίου, δύο καταστήματα και θέση στάθμευσης επί της οδού Τριών Ιεραρχών 110 στα Πετράλωνα, αντικειμενικής αξίας 138.224 ευρώ. Τα ακίνητα αγοράστηκαν προς 418.000 ευρώ και προσημειώθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, από όπου προήλθε το δάνειο, έναντι 282.000 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, η Αστική Επέκταση απέκτησε και νέο κατάστημα, 316 τ. μ. επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη 29, έναντι 1.173.881 ευρώ, πάλι με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και προσημείωση υπέρ αυτής. Και στα δύο ακίνητα, στεγάζονται υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η δεύτερη εταιρεία του ζεύγους Βουλγαράκη, η «Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακινήτων», δημιουργείται το 2005, με μετοχικό κεφάλαιο 18.000 ευρώ και λίγες ημέρες μετά αποκτά 700 τ.μ. στον 7ο όροφο του Α΄ συγκροτήματος του Πύργου Αθηνών. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 865.898 ευρώ, ενώ σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της «Κ» η αγοραία αξία του ακινήτου έφθασε τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Αντί της απόκτησης του ιδιαίτερης αξίας επαγγελματικού ακινήτου, ο κ. Βουλγαράκης εμφάνιζε στη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή μόνον τη συμμετοχή του με 50% στην Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ, δηλαδή 9.000 ευρώ μόλις.

Η αγορά καλύφθηκε, επίσης, από δάνειο της Tράπεζας Πειραιώς ενώ θυγατρικές του Ομίλου Πειραιώς ενοικίαζαν τον εν λόγω επαγγελματικό χώρο, καταβάλλοντας στην εταιρεία Βουλγαράκη τα μισθώματα μέσω των οποίων καλύπτονταν οι δόσεις του δανείου. Πωλητής του ακινήτου στον Πύργο Αθηνών είναι ο κ. Στυλιανός Νιώτης, σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς για τη ναυτιλιακή τραπεζική. Η εταιρεία επωλήθη το 2007, αντί συνολικού τιμήματος 70.002 ευρώ (35.001 ευρώ έκαστος εκ των συζύγων). Ενα χρόνο νωρίτερα, το 2006, οι Γ. Βουλγαράκης και Αικ. Πελέκη είχαν αγοράσει και έκταση 8 στρεμμάτων στην Κέα. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» πρόκειται για βοσκότοπο, ενώ η δηλωθείσα αντικειμενική αξία είναι 93.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, η έκταση είναι παραθαλάσσια αξίας άνω των 350.000 ευρώ».

Εφημερίδα Καθημερινή, 11/09/08

2 comments:

ange-ta said...

!!!
μπράβο λεφτά που βγάζεις με τη πολιτική!!

Anonymous said...

Ερώτημα:

Γιατί δεν είμαστε κάθε βράδυ έξω από το σπίτι ενός υπουργού;

Θα πάρουμε τα φυστικάκια μας, τις μπυρίτσες μας, θα κάνουμε την βεγγέρα μας και θα έχουμε και τα κανάλια να τους ξεφτιλίζουν...