Monday, September 22, 2008

Τρεις λαούν και ο Αλέκος... χορεύει...

Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Από που να αρχίσουμε; Από τα οικογενειακά οικονομικά βάρη; Δυσβάσταχα. Δάνεια, λογαριασμοί, χρέη... Από την φορολογική επιδρομή του Αλογοσκούφη; Κανονική ληστεία μετά "φόνου". Για την κρατική γραφειοκρατία; Ποιος ξέχασε το κτηματολόγιο; Από την εγκληματικότητα; Κάντε μια βόλτα βράδυ στην Ομόνοια και του γύρω δρόμους. Οι πολίτες βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο και τα πόδια στους ώμους τρέχοντας σε δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Και σ' όλα αυτά ψάχνεις μια ελπίδα. Μια πολιτική πρόταση. Να πιστείς, να παλαίψεις. Πολλοί λένε ότι η ελπίδα του τόπου είναι η Αριστερά, ο Σύριζα. Διαβάζω λοιπόν στο Κυριακάτικο Εθνος τη συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου. Οπως είναι γνωστό για να εφαρμόσεις φιλολαϊκά μέτρα θα πρέπει να είσαι στη κυβέρνηση. Διαβάστε λοιπόν ποια έξι (τυχαία...) μέτρα προτείνει ο Αλαβάνος στο Πασόκ για (υποτίθεται...) συνεργασία.
" Πρώτον, κοινή δράση για τον δημόσιο χαρακτήρα μιας ανανεωμένης Ολυμπιακής και απόρριψη κάθε είδους ιδιωτικοποίησης.
Δεύτερον, κοινή νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.
Τρίτον, Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα, το 1999, με την εγκατάλειψη της δικαστικής διεκδίκησης της δημόσιας κυριότητας, μέχρι σήμερα.
Τέταρτον, άμεση δράση για τη συνταγματική υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου με την κατάργηση όλων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.
Πέμπτον, μια που έχει αρχίσει η συζήτηση για τις εκλογές, ενδεχομένως αλλεπάλληλες, κοινή νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική.
Εκτον, κοινή δράση για να μην εγκατασταθεί στη Σούδα το Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, με κόστος μάλιστα των Ελλήνων φορολογουμένων".

Εξι μέτρα - προτάσεις που ΚΑΝΕΝΑ δεν αφορά, ουσιαστικά, το μέσο Ελληνα πολίτη. ΚΑΝΕΝΑ. Καταλαβαίνετε; Τίποτα για τον ΦΠΑ, τίποτα για τα πανάκριβα τρόφιμα, τίποτα για το άθλια νοσοκομεία, τίποτα για τα δάνεια, για τις τράπεζες, τίποτα για τους λογαριασμούς "φωτιά, τίποτα. Ομως ο Αλαβάνος θέλει να μπει στη κυβέρνηση για να γίνει διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Αλήθεια ρώτησε τον Ελληνικό λαοό αν θέλει κάτι τέτοιο; Μα ούτε ένα μέτρο-πρόταση που να αφορά τους ταλαιπωρημένους πολίτες δεν μπόρεσε να σκεφτεί ο Αλ. Αλαβάνος; Ετσι για τα μάτια του κόσμου. Μήπως απλά είπε έξι προτάσεις για να στηρίξει την άρνηση του σε συνεργασία με το Πασόκ; Και αν βγει αύριο ο Παπανδρέου και του πει συμφωνό σε όλα θα πει ναι σε συνεργασία;

Είναι... ωραίο να λαϊκίζεις, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι και ο λαικισμός έχει κοντά πόδια!

4 comments:

Anonymous said...

Κάτσε να γονιμοποιηθεί το κόκκινο σπέρμα.... και βλέπουμε! :-D

Anonymous said...

πιπεριά κάνεις λάθος . Το θέμα της Ολυμπιακής αφορά όλους όσους πληρώνουν με τους φόρους τους την τεράστια μαύρη τρύπα που λέγεται Ο.Α.

Προφανώς ο κυρ-Αλέκος έχει σκοπό να πληρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα το τέρας...

ange-ta said...

Δεν έχεις 100% δίκιο.
ΕΝΑ μας αφορά όλους:

1. Δημόσια παιδεία! Είναι η πρώτη φορά που το λέει καθαρά!

και τα υπόλοιπα δεν είναι για πέταμα, όπως
Δημόσια Ο.Α.
&
Βατοπαίδιο

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ναι βρε Ange-Ta αλλα αν πρόσεξες ζητά να κλείσουν τα ΙΕΚ που συνεργάζονται με Ξένα πανεπιστήμια. Για τα άλλα γαργάρα;