Friday, March 21, 2008

Η Πανελλαδική Συνέλευση του ΜΕ.Ρ.Α.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μάρτη 2008 στην Αθήνα η 1η Πανελλαδική Συνέλευση του Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη συνέλευση παρουσιάστηκε το εισηγητικό κείμενο του Συντονιστικού του ΜΕΡΑ και ακολούθησαν τοποθετήσεις δεκάδων αγωνιστών του ΜΕΡΑ από πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας. Η συζήτηση είχε σαν βασικά σημεία την ανάλυση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς και την παρέμβαση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς στις εξελίξεις. Σημείο συζήτησης αποτέλεσε και η οργανωτική ανάπτυξη και συγκρότηση του ΜΕΡΑ καθώς και σκέψεις για την συμπλήρωση του ονόματος του μετώπου. Η συνέλευση αποφάσισε μια σειρά πρωτοβουλίες που θα πάρει το ΜΕΡΑ το επόμενο διάστημα. Επίσης αποφάσισε την επεξεργασία κειμένων σε σχέση με την Ευρωσυνθήκη και την Ε.Ε., τον πόλεμο και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Τέλος καταλήχθηκε η συγκρότηση νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού που θα συνέλθει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η συνέλευση του ΜΕΡΑ καλεί τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης - Ε.Ε.-κεφαλαίου, στις δραστηριότητες και κινήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Η πολιτική πρόταση του ΜΕΡΑ θα αναπτυχθεί και παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες σε συνελεύσεις και εκδηλώσεις του ΜΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα.

No comments: