Friday, March 21, 2008

Οχι στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας

Το δικαστήριο της Πράγας επικύρωσε την Τετάρτη την απόφαση της τσεχικής κυβέρνησης του Οκτώβρη του 2006 να απαγορευτεί η δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας. Το επιχείρημα τότε του υπουργείου Εσωτερικών ήταν ότι η ΚΕΝ προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής», ενώ υπογράμμιζε το πρόσχημα ότι αποτελεί «οργάνωση πολιτών και δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή, όπου μπορούν να συμμετέχουν κόμματα και κινήματα»...
Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που εντείνεται ο απροκάλυπτος αντικομμουνισμός και έχει στόχο συνολικά να χτυπηθεί η πάλη των κομμουνιστών και να «φρενάρει» τη δράση όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται. Οι κυρίαρχες δυνάμεις επιχειρούν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και το λαό, με την ελπίδα να περάσουν πιο εύκολα τα νέα αντιδραστικά νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και τα σχέδια για την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Τσεχία, ιδιαίτερα σε μια στιγμή που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα του πληθυσμού διαφωνούν και αντιδρούν.
Η ΚΕΝ, όπως δηλώνουν στελέχη της, θα προσφύγει με νέα έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Πέρα από τη δικαστική συνέχιση του αγώνα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την καθημερινή πάλη τους, με το πρόγραμμα και την κομμουνιστική ιδεολογία τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και το σοσιαλισμό. Μετά και από αυτήν την αντιδημοκρατική απόφαση, η διεθνιστική αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί έως τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Σάββατο 22 Μάρτη, στις 11.00 Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τσεχίας (Γ. Σεφέρη 6, Παλαιό Ψυχικό).

Ανακοίνωση της ΚΝΕ
ΕΔΩ, του ΚΚΕ ΕΔΩ

No comments: