Friday, March 21, 2008

Ο αγώνας συνεχίζεται...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. Συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.
Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητή κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.


Μετά την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε την καθυστέρηση αποστολής του νομοσχεδίου προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μπορεί το θέμα να φαντάζει τυπικό, ωστόσο κρατά το θέμα στην επικαιρότητα και τους εργαζομένους στις επάλξεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο σήμερα το μεσημέρι αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη νεολαία. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να ψηφίσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία επί της τρίτης ενότητας των άρθρων ορίστηκε για τις 11.30 το βράδυ, ώστε να εξασφαλιστεί το 24ωρο, που απαιτείται από τον Κανονισμό της Βουλής. Παρά ταύτα, παραβιάζεται η πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, που θέλει την ψήφιση των νομοσχεδίων στο σύνολο σε χρόνο περίπου μίας εβδομάδας.
Η παρέμβαση βρήκε την σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης αλλά και των συνδικάτων που αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές φορέων αλλά και εργαζομένων.
Ο αριθμός των βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή είναι 120, δηλαδή τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών. Προκειμένου δε να αποφασιστεί η υποβολή πρότασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή του απαιτούνται τα 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, ήτοι 180.

Υπογράψτε απευθείας (online)
http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html

Κατεβάστε και τυπώστε το
αρχείο pdf για συλλογή υπογραφών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ !

3 comments:

Yannis Zabetakis said...

o αλέξης κρύβεται πίσω από τις λέξεις του Αλέκου...

βρε άνθρωποι του ΣΥΝ, μαζέψτε το δήμαρχο στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι δικός σας και ζήτησε αύξηση στα δημ. τέλη 76%, κάναμε προσφυγή, κερδίσαμε ως πολίτες και μετά ξαναζήτησε αύξηση 76%...

δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα αφού δεν υπάρχουν 3/5 βουλευτών αλλά κουβέντα να γίνεται να ανεβάζει τα ποσοστά ο αλεξη-αλέκος...

ζήτω το 1821!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Πολύ γκρινιάρης είσαι αδερφέ μου! Υπέγραψε εκεί και άσε τα λόγια και τη μουρμούρα! Οσο για τον δήμαχρο Ν. Φιλαδέλφειας, αν δεν είναι καλός να τον "μαυρίσετε"...

Anonymous said...

Θα πρέπει να μαζευτούν περισσότερες υπογραφές από τότε για τις ταυτότητες. Έτσι δεν είναι;