Monday, March 24, 2008

ΚΚΕ & Συνασπισμός για την 25η Μαρτίου 1821

Κ.Κ.Ε: "Το μεγάλο δίδαγμα της επανάστασης του 1821 είναι ότι ο δρόμος της πάλης και της αποφασιστικής σύγκρουσης είναι επίκαιρος, αποτελεί μονόδρομο για το λαό. Ο ξεσηκωμός του 1821 πραγματοποιήθηκε όταν ο λαός απέκτησε με την πείρα του εμπιστοσύνη στον αγώνα του, όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της δύναμης που έχει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα 187 χρόνια που έχουν περάσει από την επανάσταση του 1821, συνεχίζονται οι προσπάθειες να εμφανιστούν διαστρεβλωμένα τα διδάγματά της. Η διαπάλη με τον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, αποτελεί όρο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Η αστική τάξη, που ήταν τάξη προοδευτική εκείνα τα χρόνια, και ηγήθηκε μιας εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης με αστικό περιεχόμενο, έχει γίνει προ πολλού αντιδραστική. Πρωτοποριακή δύναμη της εποχής μας είναι η εργατική τάξη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου και την πολιτική των κομμάτων που το υπηρετούν. Ο λαός μας μπορεί με τη δική του αντιιμπεριαλιστική συμμαχία να ανοίξει το δρόμο στο μέλλον που του ανήκει".

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ: "Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.
Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα - διαχρονικής σημασίας - για τις δυνατότητες των λαών, ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν την θέλησή τους.
Η φετινή - 187η - επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως η κοινωνική ασφάλιση.


Οι στιγμές που ζούμε σήμερα απαιτούν για άλλη μια φορά από όλους και όλες ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάληψη της ευθύνης ώστε να σταματήσει η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η βίαιη συμπίεση των εισοδημάτων, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Στη διεθνή σκηνή επικρατεί ο πόλεμος και η επιχειρούμενη αλλαγή συνόρων, αλλά και γενικευμένη περιβαλλοντική ανισορροπία, γεγονότα που έρχονται να σφραγίσουν το αδιέξοδο του πλανήτη μας.

Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες αγωνιούν, αφυπνίζονται και κάνουν τα πρώτα βήματα για μία αλλαγή πορείας που είναι όσο ποτέ αναγκαία. Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αλλαγή των συσχετισμών. Είναι στο χέρι μας η ριζική αλλαγή της πορείας της χώρας μας".

No comments: