Thursday, February 7, 2008

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ 23:30 ΕΩΣ 2:00

Η "Κόκκινη Πιπεριά" στηρίζει την κινητοποίηση για την δίμηνη δοκιμαστική επέκταση του ωραρίου του ΜΕΤΡΟ κάθε Παρασκευή και Σάββατο (24:900-02:00).
Καταλαμβάνουμε συμβολικά το Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 από τις 24:00 έως τις 02:00.Απαιτούμε την κανονική δοκιμαστική εκτέλεση των δρομολογίων.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ - ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Και επειδή διάφοροι "εργατοπατέρες" - "υπερεπαναστάτες" δεν έχασαν ευκαιρία να λοιδωρήσουν την πρωτοβουλία για συμβολική κατάληψη του σταθμού Σύντάγματος, θυμίζω ότι στο κάλεσμα για την συμβολική κατάληψη υπογραμμίζεται ότι:

* Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
1. ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΧΥΛΩΝΕΙ" ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
2. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ
3. ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.

2 comments:

bbchris said...

Αν μια κοινωνία αγωνίζεται για το δικαίωμά της να μπεκρουλιάζει αμεριμνοαμέριμνη, εκβιάζοντας ή θα βάλετε μετρό ή θα συνεχίσω να οδηγώ μεθυσμένος/η, είναι άξια της τύχης της.

Τα υπόλοιπα είναι σαν τα επιχειρήματα των εργατοπατέρων. Δεν πείθουν κανένα για το αγνό των προθέσεων τους.

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ b.b.chris

Καλώς ήρθες. Νομίζω ότι είσαι άδικος. Η κινητοποίηση έχει να κάνει με το δικαίωμα στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς. Προφανώς δεν έχουμε καμία "αγωνία" για αυτούς που μπεκρουλιαζουν. Μηπως ξεχνάς ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργαζονται και μετά τις 12 και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ταξί; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό και όχι "καρέκλα" δημοσίου βολεματος... Η δική μου συμμετοχή έχει να κάνει και με την "αντιπάθεια" μου προς το αυτοκίνητο. Θεωρώ ότι το Ι.Χ. βγάζει τον χειρότερο ευατό του Ελληνα...