Friday, January 18, 2008

Παγδατής: «Υπερασπίστηκα την πατρίδα μου»

«Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστώ τη χώρα μου, την Κύπρο. Οι θέσεις μου για αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, αποτελούν και θέσεις του ΟΗΕ». Με αυτή τη γραπτή δήλωση ο Κύπριος τενίστας Μάρκος Παγδατής έδωσε την απάντησή του στις πρωτοφανείς επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει σήμερα τα αυστραλιανά Μέσα ενημέρωσης, καθώς και πολιτικοί, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο YouTube, που τον «συλλαμβάνει» να κρατά ένα καπνογόνο δίπλα στον πρόεδρο του σωματείου Ελλήνων Φιλάθλων (Hellas Fan Club), Xρήστο Βλαχογιάννη, ο οποίος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στον «επεισοδιακό» αγώνα Γκονζάλες-Οικονομίδη, κατά τη διάρκεια του οποίου η αστυνομία προέβη στη χρήση σπρέι προς τους Έλληνες φίλαθλους.
Σε ένα από τα βίντεο ο Μάρκος Παγδατής καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο, σε άλλο μαζί με τον Βλαχογιάννη προέβησαν σε δηλώσεις του τύπου «οι Τούρκοι έξω από την Κύπρο», ολοκληρώνοντας με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, ενώ σε τελευταίο βίντεο υποστηρίζουν ότι «Η Ελλάδα και η Μακεδονία πρέπει να είναι μαζί».
«Αυτό έγινε το 2007. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στον αυριανό αγώνα μου», ήταν η απάντηση του Παγδατή.
Αντίπαλός του θα είναι ο Αυστραλός Χιούιτ και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως μόνο τυχαία δεν είναι η επίθεση των Αυστραλών εναντίον του Κύπριου αθλητή, παραμονή της μεταξύ τους αναμέτρησης.

No comments: