Thursday, October 4, 2007

Κινδυνεύει παρκάκι στο Κουκάκι (Ορλώφ & Μουσών)

Στη Μουσών και Ορλώφ, πάνω στον περιφερικό δρόμο του Φιλοπάππου υπάρχει ένα πολύ όμορφο παρκάκι. Δυστυχώς το παρκάκι αυτό αν και έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο αρκετά χρόνια πριν, στον Δήμο Αθήνας χαρακτηρισμένο σαν χώρος πρασίνου, διεκδικείται με πλαστά χαρτιά και τίτλους, απ ότι λένε οι τριγύρω κάτοικοι, από κατασκευαστική εταιρία με σχέδια μεγάλα .
Προχθες έγινε δίκη για το θέμα αυτό μεταξύ της εταιρίας και του Δήμου.

Το παρκάκι τα δύο τελευταία χρόνια ήταν σε άθλια κατάσταση. Παρατημένο, βρώμικο ολοκληρωτικά εγκαταλελειμμένο. Αν και όλη σχεδόν η γειτονιά της περιοχής είχε εκφράσει τηλεφωνικά διαμαρτυρίες προς τον κ. Δημόπουλο υπ. καθαριότητας του Δήμου Αθήνας, μόλις χτές συνεργείο καθαριότητας εμφανίστηκε στο πάρκο για να το «επαναφέρει» από σκουπιδότοπο σε χώρο πρασίνου.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι και πριν από δύο χρόνια μια κυρία διεκδικούσε το χώρο αυτό επειδή έλεγε ότι ο προ πάππους το χρησιμοποιούσε σαν βοσκοτόπι για τα πρόβατα του. Μπορεί να ακούγετε γελοίο όμως η εν λόγω κυρία πέρυσι θέλησε να κλείσει το χώρο με συρματοπλέγματα. Έφερε εργάτες, συρματόπλεγμα και όλα τα σχετικά Όπως ήταν φυσικό η αντίδραση της γειτονίας ήταν έντονη, μαζεύτηκαν υπογραφές και μαζεύτηκε και αυτή.

Η οικοδομική εταιρία λέει τώρα ότι αγόρασε τον χώρο από μια κυρία και ξεπέρασε τα «προβλήματα» που μπλόκαραν το θέμα. Δεν γνωρίζω ποια απόφαση πάρθηκε στο δικαστήριο ούτε περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχει όμως κόσμος στη γειτονιά που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα με τα ονόματα τους. Εντύπωση προκαλεί όλη αυτή η ιστοριούλα και η δρομολόγηση των γεγονότων δεν είναι τυχαία. Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι και Δήμος Αθήνας δεν είναι αμέτοχος. Από μια πρόχειρη κουβέντα με τον κόσμο της γειτονιάς είπαμε ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Πηγή:
vikakid@yahoo.gr

Ο χάρτης της περιοεχής ΕΔΩ

No comments: