Thursday, October 4, 2007

Συνωστισμός (;) Αρμενίων...

Υπέρμαχος της άποψης ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Αρμενίων εμφανίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. 1914-15. Οι Νεότουρκοι του Κεμάλ Ατατούρκ παρακολουθούν τις επιπτώσεις της... εθελοντικής μετακίνησης των Αρμενίων, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Αν υπήρξε, πραγματικά, γενοκτονία των Αρμενίων, διευκρίνισε ο Τούρκος πρόεδρος, τότε εκείνη την εποχή δεν θα συμμετείχαν Αρμένιοι στην τουρκική διοίκηση, τη δικαιοσύνη και την τουρκική κοινωνία.

Για το Κυπριακό

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, που το χαρακτήρισε το παλαιότερο δυσεπίλυτο πρόβλημα διευθέτησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Κύπρου θα μπορούσε να είχε επιλυθεί με τα παράλληλα δημοψηφίσματα στις δύο κοινότητες και την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν. Αγνοώντας δε το γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής παραμένει ακόμη και σήμερα στο νησί, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι αν το θέμα είχε επιλυθεί τότε, θα μπορούσε να είχε διευθετηθεί και η στρατιωτική παρουσία της... Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κύπρο.

Για το Κουρδικό

Αποφεύγοντας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να πάρει ξεκάθαρη θέση για το τι πρόκειται να κάνει η Τουρκία με τους Κούρδους, ο κ. Γκιουλ, αφού κατηγόρησε ως τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ, παρουσίασε μια εικόνα της Τουρκίας που θα τη ζήλευαν και τα πλέον προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, ότι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι πλήρως κατοχυρωμένη, αρκεί, όπως διευκρίνισε, να μην προσβάλλει κατά την άσκησή της και τέλος, ότι έχουν εντελώς καταργηθεί τα βασανιστήρια και η κακομεταχείριση.

ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΥ "ΑΠΑΝΤΑ"... "Εθελοντικώς λοιπόν βγήκαν κατά τον κυρ Γκιουλ οι Αρμένιοι στους δρόμους και τις μεγάλες στράτες, στις πορείες θανάτου, όπου διά της πείνας και της βασάνου, διά του βιασμού και του στραγγαλισμού τούς εξολόθρευσαν τότε οι Νεότουρκοι... Δεν είναι αλήθεια οι φωτογραφίες των Τούρκων, τσέτηδων και τακτικών, με τα κομμένα κεφάλια των Αρμενίων ανά χείρας, τα κουφάρια γυναικών και παιδιών παρά πόδας, δεν είναι αλήθεια ο αφανισμός λαού και λαού και λαού, είναι απλώς η «αλήθεια των άλλων». Η άμβλυνση στη μνήμη των λαών της Γενοκτονίας των Αρμενίων ήταν ένα καλό πρόκριμα για τον Χίτλερ -καθώς ο ίδιος δήλωνε- για να ετοιμάσει και να περαιώσει το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, αλλά και την ολοκληρωτική εξάλειψη τεράστιου αριθμού Σοβιετικών αιχμαλώτων, Γερμανών πολιτικών κρατουμένων, ομοφυλόφιλων, ιεχωβάδων, Αθίγγανων, τρελλών κι άλλων ψυχών ων ουκ έστιν αριθμός. Η άμβλυνση της μνήμης των συμφορών μόνον σε νέες συμφορές οδηγεί. Οταν οι Τούρκοι αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, θα έχουν μπει στον δρόμο της κάθαρσης και της συμφιλίωσης με τον «άλλον», όπως οι Γερμανοί όταν αναγνώρισαν τη ναζιστική φρίκη και πάλαιψαν για την εξιλέωση. Οι αμαρτίες των γονέων, όσο μένουν αμαρτίες, παιδεύουν τα τέκνα -όχι μόνον στις ελληνικές τραγωδίες, αλλά στην υφήλιο πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει σήμερα έναν Γερμανό για τα ναζιστικά έργα του πατέρα του (εκτός κι αν κάτι ακόμα εκκρεμεί). Η εξιλέωση της Αρμενικής τραγωδίας (και συνεπώς η συμφιλίωση των δύο λαών) εκκρεμεί ακόμα..."

3 comments:

Anonymous said...

Όπως έχει ειπωθεί η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

Πράγματι, πρόκειται για ένα λαό που έχει σπείρει το θάνατο και την καταστροφή στους λαους με τους οποίους γειτνιάζει από την εμφάνιση του ως νομαδικές μογγολικές φυλές έως τις μέρες μας. Αδυνατώντας να παράγει πολιτισμό προσπαθεί να οικειοποιηθεί πολιτιστικά στοιχεία άλλων λαών (βλ. Όμηρο, αρχαία μνημεία στα παράλια τις Μικρας Ασίας που σφετερίζονται ως δικά τους κλπ) ενώ παράλληλα προτιμά να ζει παρασιτικά και να απομυζεί πόρους από τους λαούς που κατακτά παρά να στηριχθεί στην αυτόνομη ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα λαό που έφερε αιώνες πίσω τις χώρες που κατέκτησε στο αιματοβαμμένο του διάβα.
Πραγματικά, δύσκολα θα βρεί κανείς στην ιστορία άλλο λαό που δεν έχει προσφέρει ή έχει προσφέρει τόσο λίγα στην ανθρωπότητα ενά παρτάλληλα χαρακτηρίζεται από τόσο εγκληματική ιστορία.

Cacofonix said...

Το λόγο του Γκιούλ, είμαι σίγουρος ότι τον έγραψε η κ Ρεπούση...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.