Friday, September 28, 2007

Η συζήτηση έχει ανοίξει...

Παραμένω σε... βρετανικούς ρυθμούς. Ο Μπίλι Μπραγκ (Billy Bragg ) είναι από τους αξιολογότερους βρετανούς εκφραστές του πολιτικού ροκ. Ενεργό μέλος όλων των κοινωνικών κινημάτως στη Βρετανία, είναι από τους πρωτεργάτες της Love Music Hate Racism και της Anti Nazi League. Στο πρόσφατο συνέδριο των Εργατικών όπου στο λόγο που εκφώνησε ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν - λόγο που περιείχε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 80 αναφορές στη Βρετανία και στη βρετανικότητα. Όταν διαβεβαίωσε, για παράδειγμα, τους συνέδρους ο κ. Μπράουν ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η πλήρης απασχόληση, μίλησε, μεταξύ άλλων, και για δημιουργία "βρετανικών θέσεων εργασίας για Βρετανούς".
Μιλώντας στο συνέδριο, ο γνωστός τραγουδοποιός Μπίλι Μπράγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Αριστερά: "Η διστακτικότητά μας να συμμετάσχουμε στη συζήτηση περι βρετανικότητας, επέτρεψε στην άκρα δεξιά να θέσει υπό τον έλεγχό της αυτή τη συζήτηση" τόνισε ο Μπίλι Μπράγκ και επεσήμανε για ποιον ακριβώς λόγο η βρετανικότητα και θέματα ταυτότητας βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα: "Είναι γιατί, δυστυχώς, η μετανάστευση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του εκλογικού σώματος".

2 comments:

Anonymous said...

"I Don't Want to change the World...
I am not looking for New England...
I'm just looking for another girl"

To σαρκαστικό >>> Α New England όπως ακούσθηκε και στην ταινία "Half Nelson" (περσινές Νύχτες Πρεμιέρας) από τον Billy Bragg γιά όλους τους φίλους/ες της Κόκκινης Πιπεριάς!

http://rapidshare.com/files/58892662/05_A_New_England.wma.html

Κόκκινη Πιπεριά said...

Γεια σου Mac! Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Είπαμε σε περιμ/ενω στο γήπεοδ...