Monday, September 24, 2007

Ο Μπιπ έφυγε για ταξίδι στους ουρανούς

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο Μαρσέλ Μαρσό, ένας από τους διασημότερους μίμους στον κόσμο. «Πέθανε το βράδυ του Σαββάτου και σύντομα θα ανακοινώσουμε πότε θα γίνει η κηδεία του» δήλωσε η κόρη του Καμίλ Μαρσό, η οποία δεν διευκρίνισε την αιτία του θανάτου του πατέρα της. Ο Μαρσέλ Μαρσό γεννήθηκε το 1923 στο Στρασβούργο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μαρσέλ Μανζέλ. Παρακολούθησε τη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών της Λιμόζ και το 1978 ίδρυσε τη δική του σχολή.
Ο ήρωας Μπιπ -ένας κλόουν με άσπρο πρόσωπο, αστείο καπέλο και τριαντάφυλλο στην κορυφή του, γεννήθηκε το 1947 και από τότε έγινε το σύμβολο της καριέρας του.
Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ο Μ. Μαρσό αναβίωσε την τέχνη του μίμου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είχε εκλήψει για παραπάνω από δύο δεκαετίες μετά τις τελευταίες ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Αλλωστε ο Μαρσέλ Μαρσό εμπνεύστηκε από τις μεγάλες φιγούρες του «βωβού», τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Μπάστερ Κίτον και τον Χάρι Λάνγκτον. Γύρισε αρκετές ταινίες, ανάμεσά τους την Μπαρμπαρέλα με την Τζέιν Φόντα.
Πηγή: www.in.gr

No comments: