Saturday, September 29, 2007

Βοναπαρτισμός ή αλλιώς Βενιζελισμός...

"Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 τι θα έκανε με το βιβλίο της Ιστορίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε (μη παραλείποντας να δηλώσει τη θέση του ως θέση και του ΠΑΣΟΚ) ότι κακώς απεσύρθη το βιβλίο, ο ίδιος θα το άφηνε, αλλά θα έβγαζε και θα έδινε στα παιδάκια κι ένα δεύτερο (για να τα μουρλάνουμε τελείως), πλην όμως χωρίς τις ατέλειες και τα λάθη του προς μη απόσυρση! Ε;
Εμ με ατέλειες και λάθη, εμ όμως να μην αποσυρθεί, εμ να δώκουμε κι ένα ακόμη βιβλίο στα παιδάκια -κι αίφνης εφωτίσθη ο νους μου: τώρα κατάλαβα επιτέλους τι εννοεί ο κυρ Βενιζέλος όταν λέει το «όλον ΠΑΣΟΚ»! Εννοεί ότι πρέπει να 'ναι κανείς και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ". Το κείμενο από τον "Ναυτίλο" του Στάθη Σταυρόπουλου.


Σχόλιο "Πιπεριάς": Η περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου με έχει προβληματίσει έντονα. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί την... πολιτική εκδοχή των διαπλεκομένων, των ντερμπεντέρηδων και των mega καναλιών. Δεν είναι ο κενός (απόλυτα στρογγυλος...) πολιτικός του λόγος. Είναι και η ασυγκράτητη φιλοδοξία του για εξουσία που τον κάνει... κοινό σαλτιμπάγκο και κωλοτούμπα. Μέχρι πριν λίγες μέρες ορσμένοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Βενιζέλος είναι πιο... "εθνικός" από τον Γιώργο (το "George" κόβεται...). Φυσικά μόλις δίπλα στον Βενιζέλο εμφανίστηκε σύσσωμο το Σημιτικό σκυλολόι (Δρυς, Πάχτας, Βερέλης, Πασχαλίδης, Κολιοπάνος, θεε μου με έπιασε αναγούλα...) καταλάβαμε καλά τι θα μας... πει! Εξου και η άποψη για το βιβλίο της ρεπούσειας ιστορίας και ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Ελπίζω ότι τελικά θα πάει μαζί του και ο Χρυσοχοίδης για να "δέσει το γλυκό"!

Στην μπλογκόσφαιρα έχει αρχίσει η πλάκα για τον Βενιζέλο. Δείτε ΕΔΩ

No comments: