μεταναστες

μεταναστες

Tuesday, December 3, 2013

Από την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά και την πρωτοβουλία των "58"

Γεμάτο το Free Thinking Zone
Βασίλης Λυρίτζης ("To Feleki"), "Κόκκινη Πιπεριά", Λεωνίδας Καστανάς ("Μη Μαδας τη Μαργαρίτα") και Δημήτρης Σκάλκος (αριστερά)

"Κοκκινη Πιπεριά", Λ. Καστανάς, Γιάννης Παγιαζλής (Left Liberal Synthesis), Παναγής Παναγιωτόπουλος, Μελίτα Γκουρτσογιαννή

H "Κόκκινη Πιπεριά", το "Μη Μαδάς την Μαργαρίτα", το "Φελέκι" και το "Left Liberal Synthesis" συναντήθηκαν στο free thinking zone στην Σκουφά με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας των 58: Δημήτρη Σκάλκο, Πασχάλη Αγανίδη, Παναγή Παναγιωτόπουλο, Μάνο Επιτροπάκη και την Μελίτα Γκουρτσογιάννη, ενώ παραβρέθηκαν ακόμα ο Αρίστος Δοξιάδης και ο Κίμωνας Χατζημπίρος. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα τους αφορούσε τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, την διέξοδο από την κρίση, τις μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, την ανεργία, την κατάσταση της Ευρώπης αλλά και την επικοινωνία. Η κουβέντα δεν άργησε να ζεσταθεί για τα καλά, καθώς από το πρώτο τέταρτο το κοινό είχε ήδη γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο με πολλούς να παρακολουθούν και όρθιοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο οι Μπλόγκερς αλλά και οι εκπρόσωποι των 58, μίλησαν ουσιαστικά και χωρίς να μακρυγορούν αφήνοντας έτσι αρκετό χρόνο για να διεξαχθεί κουβέντα με το κοινό και να τεθούν ερωτήσεις. Αρκετοί νέοι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τοποθετήθηκαν, έθεσαν ερωτήματα και έδειξαν πως αυτός ο σύγχρονος, ζωντανός τρόπος διαλόγου τους προκαλεί το ενδιαφέρον και κερδίζει την συμμετοχή τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι, γεμάτοι με δημιουργικές σκέψεις και προβληματισμούς, εξαιτίας και της ίδιας της μορφής που πήρε η κουβέντα πέρα και έξω από στημένα στεγανά.

Ο χθεσινός πετυχημένος διάλογος και η μεγάλη συμμετοχή, παρά την δύσκολη μέρα που διεξάχθηκε, μιας και η Δευτέρα για τους περισσότερους είναι το ξεκίνημα ενός ήδη επιβαρυμένου προγράμματος, αποδεικνύει πολλά. Η πραγματική αλληλεπίδραση, το ελαστικό πλαίσιο του διαλόγου κόντρα στους παράλληλους μονολόγους που συνηθίζονται στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων με πολιτικό περιεχόμενο και η χρήση των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας μπορούν να κερδίσουν τόσο την συμμετοχή αλλά και τον χαμένο ενθουσιασμό, ακόμα και των νέων ανθρώπων όπως έδειξε η χθεσινή τους συμμετοχή και παρουσία.

No comments: