Sunday, November 24, 2013

Ξανακάνοντας λογαριασμό...

Του Μάνου Ματσαγγάνη

Το 2010 πολλοί από εμάς αποφάσισαν να ασχοληθούν ξανά με την ενεργό πολιτική μετά από πολλά χρόνια αποχής (είχαμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε στη ζωή μας από το να ζυμωνόμαστε με τον Λαφαζάνη).

Ένα μικρό δείγμα του πόσοι και ποιοι είναι αυτοί, φάνηκε στη διακήρυξη του καλοκαιριού του 2010 με την οποία χαιρετίσαμε την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. (Κάποτε υπήρχε στη σελίδα της Ανανεωτικής.) Στα τριάμιση χρόνια που μεσολάβησαν, οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες έχουν πάρει τις αποστάσεις τους, οι περισσότεροι διακριτικά.

Τώρα το κόμμα έχει αναδιπλωθεί στο σκληρό πυρήνα του: στην Ανανεωτική Πτέρυγα (ούτε καν ολόκληρη). Συνεπώς, πολλοί από εμάς θα πρέπει να ξανακάνουν τους λογαριασμούς τους με την "αισιοδοξία της βούλησης" (η οποία ενίοτε αποδεικνύεται κακός σύμβουλος) και με την "απαισιοδοξία της φρόνησης" (η οποία σε ταραγμένες εποχές ισοδυναμεί με παραίτηση).

Αυτά. Καλή δύναμη σε όσους έχουν κουράγιο να συνεχίσουν να ακολουθούν μια ηγετική ομάδα που φαίνεται να μην μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ίσως κάποτε χρειαστεί να ασκήσει κάποιο άλλο επάγγελμα εκτός από αυτό του πολιτικού καριέρας.

2 comments:

Unknown said...

[...] Αναγνωρίζει σε πολιτικούς καριέρας, το δικαίωμα επιλογής, μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων τους και το ένστικτο της επιβίωσης, με τους πολιτικούς κινδύνους που αυτά συνεπάγονται. Η ουτοπία των ανώνυμων αγωνιστών που ήθελαν να "μάθουν τις μαγείρισσες να διοικούν", είναι φανερό ότι, από ένα σημείο και μετά, ελάχιστα σχετίζεται με τα ηγετικά κλιμάκια της αριστεράς [...]

lara said...

αντε να δούμε ποιος θα μείνει εκεί μέσα... δυστυχία..