Saturday, January 19, 2013

Απαλλάσσεται από την κατηγορία για κακούργημα ο Πέτρος Καπετανόπουλος

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος
Της Βασιλικής Σιούτη

Κι ένα καλό νέο! Απαλλάσσεται από την κατηγορία για κακούργημα ο Πέτρος Καπετανόπουλος, που βρέθηκε να διώκεται, επειδή αντέδρασε στην κακοποίηση μετανάστη από αστυνομικούς τον περασμένο Ιούλιο. Σημαντικό ρόλο για την απόσυρση της συγκεκριμένης κατηγορίας έπαιξε και η αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών που του συμπαραστάθηκαν υπογράφοντας εναντίον της δίωξης του.

Η δίωξή όμως, του δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα οδηγηθεί σε δίκη, για αντίσταση κατά της αρχής και άλλες κατηγορίες, αλλά για το κακούργημα συνεργασίας σε ληστεία που πήγαν να του φορτώσουν, δεν προέκυψε καμία ένδειξη ενοχής του κι έτσι η πρόταση της Αντιεισαγγελέως Εφετών –που του γνωστοποιήθηκε εχθές- εισάγει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών για να βγει απαλλακτικό βούλευμα.

Τη συγκλονιστική ιστορία του Πέτρου Καπετανόπουλου για τα όσα έχει περάσει τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσε να έχει γράψει ο Φ.Καφκα. Ο Π. Καπετανόπουλος συνελλήφθη στις 21 Ιουλίου γιατί διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς έξω από το σπίτι του που κλοτσούσαν ένα μετανάστη, τον οποίο είχαν συλλάβει και ήταν δεμένος με χειροπέδες και πεσμένος στο έδαφος. Με βάση τις καταθέσεις των αστυνομικών –που προφανώς εκνεύρισε με τη διαμαρτυρία του- σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης»! Στη συνέχεια προστέθηκε και η κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία σε βαθμό κακουργήματος», καθώς ο συλληφθείς μετανάστης από το Πακιστάν κατηγορούνταν για ληστεία.

Μετά από τη στημένη κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, που θεωρείται κακούργημα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος κινδύνευε να χάσει και τη δουλειά του καθώς εργάζεται στον ΟΑΕΔ Περιστερίου και αυτοδικαίως, όταν ένας δημόσιος υπάλληλος έχει παραπεμφθεί για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, τίθεται σε αργία. Φυσικά εξακολουθεί να απειλείται με φυλάκιση αν δεν αθωωθεί στο δικαστήριο, γλιτώνει όμως τουλάχιστον τη βαριά κατηγορία του κακουργήματος, που ήταν ο πρώτος στόχος της υπεράσπισής του.

Πηγή: The Press Project

No comments: