Wednesday, May 16, 2012

Μακριά και αγαπημένοι (που λέει ο λόγος...)

Για μια εβδομάδα δεκάδες Συριζαίοι (επώνυμοι και "ανώνυμοι", γνωστοί και άγνωστοι) ελεεινολογούσαν. Λασπολογούσαν εναντίον της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Φώτη Κουβέλη. Εφτιαξαν σκίτσα, αφισάκια και περίμεναν στη γωνία. Τραμπούκισαν λεκτικά. Απείλησαν στα ίσα. Μάταια προσπαθούσαμε να τους πείσουμε ότι δεν θα μπούμε σε τρικομματική κυβέρνηση. Τελικά; Κάθισαν στο... παγωτό. Τον ήπιαν για να το πω Πετραλωνιτίκα. Λοιπόν επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους μη ΤΟΛΜΗΣΕΙ κανείς και ξαναμιλήσει για "ενότητα της αριστεράς" και "κυβέρνηση της αριστεράς". Δεν είναι δυνατόν μέχρι τη Δευτέρα να είμαστε "πουλημένοι", "μνημονιακοί", "νέοι Τσιριμώκοι" και από την Τετάρτη να είμαστε ξανα... αριστεροί, σύντροφοι και συναγωνιστές. Το παραμύθι τελείωσε. Ο Σύριζα αποφάσισε να γίνει το νέο πασόκ (τα ζιβάγκο πότε θα τα βάλετε;), σε νοοτροπία και πολιτικη πρακτική. Στο καλό (;) και να μας γράφει. Ο καθένας τραβά το δρόμο του... Από μακριά και αγαπημένοι (που λεει ο λόγος...)!

10 comments:

Anonymous said...

"mi tolmisei kaneis kai milisei gia enotita kai kyvernisi tis aristeras"!!!!!!

Ti mas les re apithane type?

Anonymous said...

Μου αρεσει που τσακωνεσται για το ποιος θα γινει πρωτος ΠΑΣΟΚ στη θεση του ΠΑΣΟΚ...

Αντασρυα λεμε

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ανώνυμε να μην τολμήσει κανένας να μιλήσει σε μας για ενότητα της αριστεράς...

Anonymous said...

Για την ενοτητα δεν ξερω,για την αριστερα γιατι να μιλησει καποιος σε εσας?

Anonymous said...

Ποια αριστερα ρε παιδια; Με τον Αμοιριδη που ψηφισε δυο μνημονια τον ΠΑΝ-ΠΑΝ τον σημιτανθρωπο,με τον Στεφανο Μανικα που εφαγε τα λεφτα του χρηματιστηριου η την Ρεπουση που εσυ πριν κανεις κωλοτουμπες μαζευες υπογραφες εναντιον της....

Anonymous said...

Κύριε Διώγο, θεωρώ ότι ενότητα στην Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει όταν κόμματα της Αριστεράς προεκλογικά δηλώνουν ότι: «Δημοκρατικό Αριστερό ¨Άλλοθι ΔΕΝ πρόκειται να δώσουμε στα κόμματα του Μνημονίου.» ΚΑΙ μετά τις Εκλογές ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να δώσουν ακριβώς αυτό: Δημοκρατικό Αριστερό Άλλοθι στα κόμματα του Μνημονίου αρκεί να βάλουμε στο «κάδρο» ΚΑΙ τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ένας δημοσιογράφος ΔΕΝ έχει ρωτήσει γιατί το κάνουν αυτό …………. Αυτό ακριβώς είναι η πολιτική ή ΟΙ πολιτικοί. ότι θέλετε κρατήστε..

Anonymous said...

άν πάντως ο Κουβέλης νομίζει ότι με τον σημιτοσυρφετό που έχει μαζέψει, ενισχύει την λαϊκή επιρροή του κόμματός του (το οποίο, βέβαια, έχει κυρίως αριστερά στελέχη καί αριστερούς ψηφοφόρους), κάνει τραγικό λάθος. Στις 6 Μαίου, ψήφισα ΔΗΜΑΡ γιατί στηρίζω αποτελεσματική ΑΡΙΣΤΕΡΗ λύση. Στις 17 Ιουνίου, πάλι για ΑΡΙΣΤΕΡΗ λύση θα ψηφίσω.

Κόκκινη Πιπεριά said...

ανώνυμε (8:27) που είδες ότι εγώ έκανα κωλοτούμπα στο θέμα της Ρεπούση; Βρες μου ένα κείμενο που να αναιρώ αυτά που έλεγα.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ανώνυμε (9:330 η θεση της ΔΗΜΑΡ είναι ξεκάθαρη στο θέμα της κυβέρνησης,,,

Anonymous said...

http://olympia.gr/2012/05/19/η-δημοκρατική-αριστερά-να-βγάλει-αμεσ/