Monday, April 9, 2012

Mετανάστες; οι ανεπίσημοι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό


Του Τάσου Σταυρόπουλου

• Κάποτε θα φύγουν   ή θα τους διώξει ο  Χρυσοχοΐδης. Για να γίνει και αυτός Ελληναράς.  Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα στη Γερμανία. Εν αρχή  οι τσιγγάνοι, οι μαύροι , οι ομοφυλόφιλοι, τελευταίοι οι Εβραίοι. Σε γκέτο στη Γερμανία και μετά εξόντωση. Σε «στρατόπεδα υποδοχής» στην Ελλάδα. Έχουν αρχίσει οι συλλήψεις. Καθημερινό φαινόμενο το κυνηγητό στην πόλη. Πονάει  κεφάλι, κόβει κεφάλι. Κουβέντα για τους ένοχους του ξεσπιτώματός   τους.

• Ψιλά γράμματα ότι ήρθαν στην Ελλάδα από εμπόλεμες χώρες στις οποίες εισέβαλαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε  και η μικρή μας Ελλάδα, η πάλαι ποτέ κραταιά επί Σημίτη,  και νυν χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη. Ναι η μικρή  Ελλαδίτσα  συντηρεί στρατό στην Καμπούλ, στο Κόσσοβο,   συνέβαλε στην «ανθρωπιστική βοήθεια» στη Λιβύη, για να εξοντωθεί ο φίλος της οικογένειας Παπανδρέου  Καντάφι.

Τώρα οι μετανάστες τρώνε το ψωμί μας(!). Κάποτε μεσολαβούσε ο τοπικός Βουλευτής , για  να μη σταλούν  στη χώρα τους οι παράνομοι μετανάστες. Χρειαζόμασταν εργατικά χέρια. Τότε δεν έτρωγαν το ψωμί μας. Τώρα είναι επικίνδυνοι. Και  τους κάνει να το νιώσουν ο Χρυσοχοΐδης.  Δε θα αφήσει τη Χρυσή αυγή να του πάρει το ψωμί από το στόμα. Ή μάλλον βολεύει να το μοιραστούν.  Κανένας δεν «δεν είναι περιττός» σ’αυτό τον τόπο. Άλλωστε σε αυτά οι «σοσιαλιστές» είναι μανούλες. Με την πείρα δυο μνημονίων δεν πιάνονται.

• Καμία ευθύνη γι΄αυτούς που ψήφισαν το Δουβλίνο 2 και τους κρατάνε φυλακισμένους και πεινασμένους εδώ. Ο ξένιος Δίας δε συμβιβάζεται με την Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Χρειαζόταν, όταν η Ελλάδα  έστελνε τα παιδιά της στα ξένα και   ήταν εκτεθειμένα στους κινδύνους της ξενιτειάς. Τώρα ο  ξένος= από φίλος από φιλοξενία( αρχαία σημασία) γίνεται άξενος. Επικίνδυνος για το εμπόριο ο Πακιστανός που πουλάει τσάντες. Κλείνουν τα καταστήματα στο κέντρο από τους μετανάστες και τις διαδηλώσεις. Ενώ στις συνοικίες και στην επαρχία που δεν κλείνουν  οι δρόμοι από απεργίες  τα καταστήματα δεν κλείνουν. Ο Δήμαρχος με το ένα μάτι βλέπει μόνο απεργίες. Με  το άλλο δε βλέπει την κρίση.

• Βρήκα πριν 3 ημέρες σε ένα κάδο  απορριμμάτων ένα μικρό Πακιστανό τυχαία, που κρυβόταν από την «περισυλλογή» της Αστυνομίας. Έτρεμε σα σπουργιτάκι. Τον μετέφερα  με το αυτοκίνητό μου σε ένα υπόγειο με συμπατριώτες του .Ένιωσα ενοχή, γιατί δεν έδωσα σημασία  και ίσως υπερβολική αδιαφορία για τους ένστολους που έψαχναν σα λαγωνικά για μετανάστες. Με ενόχλησε που αντιμετώπισα την αστυνομία σαν κάτι  σύνηθες. Αν γυρίσει στην πατρίδα του ο νεαρός, θα διηγείται για την ακρόπολη  και την ιστορία  τής Ελλάδας ή για μια χώρα που ανέχεται οι μετανάστες να αναζητούν αποφάγια στους κάδους ή να τους χρησιμοποιούν για κρυψώνες;

• Κάποιοι έπαιξαν με τους μετανάστες και παίζουν ακόμη. Εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια του κόσμου από χιλιάδες εξαθλιωμένους. Κάποιος ευθύνεται γι΄αυτή την πολιτική. Οι μόνες που δεν ευθύνονται είναι οι πεινασμένες και διωγμένες από τις χώρες τους μητέρες με2-3 παιδιά στην αγκαλιά ζητιανεύοντας ένα κομμάτι ψωμί. Η εικόνα ντροπιάζει όλους μας. Οι μόνοι που δεν κοκκινίζουν είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι   για το σημερινό χάλι μας.

• Και η αριστερά; Έπρεπε να ορθώσει τείχη ,για μην περάσει ο ναζισμός. Θέμα προτεραιότητας για όλη την αριστερά. Κανένας μετανάστης δεν είναι σκουπίδι. Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι σκηνές που βλέπουμε στο δρόμο. Μια μεγάλη και κοινή συγκέντρωση (έπρεπε αλλά η αριστερά δε διαθέτει τέτοια κουλτούρα) θα κρατούσε το θέμα στην επικαιρότητα και θα ένιωθαν και αυτοί άνθρωποι. Να δείχνει καθημερινά την αλληλεγγύη της. Να είναι μόνο αυτό που δεν κάνει;

Πηγη: Το Μέτωπο

1 comment:

Χωρίς Όνομα said...

Eμ, έπρεπε να βγούν οι δημοσκόποι με τις "ανησυχητικές" δημοσκοπήσεις ότι δηλ. η Χρυσή Αυγή περνάει το 3% άρα θα μπει στην Βουλή για αρχίσει να ιδρώνει το αυτάκι μερικών. Όταν εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες κάποιοι φωνάζαμε ότι το μεταναστευτικό είναι ορολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ήδη παρηκμασμένης, εξαθλιωμένης και "γερασμένης" ελληνικής κοινωνίας, εσείς και τα συνάφια σας μας κολάγατε ταμπέλες. Όμως και εμείς Έλληνες πολίτες είμαστε και είχαμε δικαίωμα να πούμε την γνώμη μας άσχετα αν πάντα υπερίσχυαν οι φωνακλάδικες δικές ιδεοληπτικές εμμονές. Τώρα, θα τα φάτε και εσείς στην μάπα όπως τα τρώγαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια που εσείς από τις Εκάλες, τα Καστριά και τις Κηφισιές μας κουνούσατε αυστηρά το δάκτυλο αλλά δεν ήρθατε ούτε μια ώρα να ζήσετε την δική μας κόλαση. Καμμία ευθύνη δεν έχω εγώ ως Έλληνας για αυτά που κάνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Κάθε κράτος να προστατεύει τα συμφέροντά του. Έτσι λειτουργεί ο κόσμος και όχι όπως εσείς νομίζετε. Και δεν τους καλέσαμε εμείς, ούτε καν μας ρώτησαν, για τα μάτια του κόσμου. Έστω για τα προσχήματα. Παράνομα μπήκαν, παράνομα εργάζονται, παράνομοι σε μιά χώρα που προστατεύει την παρανομία και φυλακίζει τους νομιμους πολίτες για ψύλλου πήδημα. Αν είναι φασισμός, ρατσισμός και ξενοφοβία να προστατεύεις το σπίτι σου κατά ξένων επιδρομέων τότε ΝΑΙ με περηφάνεια το λέμε: Είμαστε φασίστες, ρατσιστές και ξενοφοβικοί. Να ξεκουμπιστούν όλοι να πάνε πίσω απ' όπου στο διάολο ήρθαν. Και μέχρι να γίνει αυτό να τους μαζέψει ο βλάκας ο Χρυσοχοΐδης στα Νταχάου που εκ των υστέρων αποφάσισε να φτιάξει και να τους ψεκάσει με φλίτ ώστε να γλυτώσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι από την ψώρα, την φυματίωση, το AIDS, την ελονοσία και ότι άλλο ανάθεμα έφεραν παράνομα μαζί τους μέσα στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μας. Και μέσα στο σπίτι μας κάνουμε κουμάντο μόνο οι Έλληνες επειδή το αγαπάμε. Γιατί αυτό το οικοπεδάκι μας το άφησαν κληρονομιά με αίμα και ιδρώτα οι παπούδες μας και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το παραδώσουμε λειψό, χέρσο και βρoμερό όπως θέλετε εσείς οι δήθεν προοδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες. Όλα βέβαια αυτά θα μας ήταν άγνωστα αν είχαμε ένα Κράτος που κύριο μέλημά του ήταν η προστασία των πολιτών του. Των Ελλήνων πολιτών, φυσικά. Αλλά τι να περιμένει κανείς αφού oι πολιτικάντηδες μας φόρτωσαν στην δημόσια διοίκηση όλους τους δήθεν αριστερούς που εκ προοιμίου μισούν κάθε τι ελληνικό και προτιμούν να δούν την Ελλάδα να καταστρέφεται παρά να στεναχωρηθεί ένας παράνομος λαθρομετανάστης επειδή τον στείλαμε με το ζόρι πίσω από όπου στο διάολο μας κουβαλήθηκε; Σας ακούγονται "ακραία" όλα αυτά. Θαυμάσια, υπομονή μέχρι τις εκλογές και θα δείτε πράγματα που δεν θα πιστεύουνε τα μάτια σας. Καλή Ανάσταση αδέρφια Έλληνες!