μεταναστες

μεταναστες

Wednesday, November 23, 2011

Κουβέλης σε ρόλο Τσίπρα

Του Σήφη Πολυμίλη

Επιτέλους η αριστερά της ευθύνης, όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται ο κ. Κουβέλης και οι σύντροφοι του βρίσκει το δρόμο της Με γρήγορα βήματα, για να κερδίσει το... χαμένο χρόνο προσχωρεί στο δρόμο της ανευθυνότητας που έχουν χαράξει εδώ και καιρό ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας και οι λοιποί συγγενείς. Μόλις είδαν τα νουμεράκια τους στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνουν λίγο, μόλις διαπίστωσαν ότι κάποιοι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αναζητούν πολιτική στέγη τρέχουν να προλάβουν το... ρεύμα.

Έτσι ο πάλαι ποτέ ανανεωτής και εκσυγχρονιστής κ. Κουβέλης έσπευσε να καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, μη τυχόν και υστερήσει από τον κ. Τσίπρα ενώ σήμερα προχώρησε ένα βήμα ακόμα στον αντιστασιακό αγώνα καλώντας τον κ. Σαμαρά να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι δανειστές μας...

Ευτυχώς ο Λεωνίδας Κύρκος έφυγε νωρίς για να μην δει τους συντρόφους του να αποδομούν πλήρως την πολιτική του, να μην δει την κατάντια της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς. Ο πολιτικός χώρος που έδωσε σχεδόν μόνος του την μάχη για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε πολύ δύσκολους καιρούς - και πλήρωσε βαρύ πολιτικό τίμημα για αυτό - σήμερα σύρεται στον δρόμο του λαϊκισμού και των υποτιθέμενων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Και όσοι πίστεψαν ότι η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, μπορούσε να αποτελέσει ένα ανάχωμα στη λογική του όχι σε όλα που κυριαρχεί στην αριστερά διαπιστώνουν τώρα η... παράδοση καλά κρατεί. Και βλέπουν τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουβέλη να διαγκωνίζονται ποιος θα φέρει πιο κοντά του βουλευτές και συνδικαλιστές του βαθέος ΠΑΣΟΚ, τύπου Φωτόπουλου Δημαρά, Λιάνη... Δεν απομένει παρά να δούμε και το επόμενο βήμα, τη συγκρότηση δηλαδή του ενιαίου αντιστασιακού, αντιμνημονιακού μετώπου με αρχηγό το Μίκη και υπαρχηγούς τους κ. κ. Τσίπρα και Κουβέλη για να σώσουν την Ελλάδα από τους βάρβαρους ευρωπαίους...

Πηγη: ΒΗΜΑ Online

1 comment:

law4 said...

''να μην δει την κατάντια της πάλαι ποτέ ανανεωτικής αριστεράς.''
Δεν κατάλαβα από πότε η ανανεωτική αριστερά καταρέει? επειδή καταψήφισε αυτήν την κυβέρνηση? Δηλαδη άμα γινότανε το αριστερό άλλοθι, θα ήτανε σπουδαία και υγιής η ανανεωτική αριστερά..??
και πως αυτό ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ (δημοσιογραφικος οργανισμός λαμπράκη- ναι αυτος που ανεβαζε και κατεβαζε κυβερνησεις και εκανε μουγκα όλα τα χρόνια της ''αναπτυξης΄΄..) αποκαλει τον Κουβέλη ''πάλαι ποτέ ανανεωτής και εκσυγχρονιστής ..''. Επειδή ο δημοσιογράφος δεν συμφωνεί με τον Κουβέλη του αφαίρεσε τα ανανεωτικά χαρακτηριστικά και τον κατέταξε στο στρατόπεδο της δογματικής αριστεράς .. Μάλιστα! ωραία λογική!! Αυτοί οι ανθρωποι ειναι επικίνδυνοι! Χωρις κανένα ουσιαστικό επιχείρημα λασπολογεί τον Κουβέλη.
και εντάξει το ΒΗΜΑ που έχει τετοιους δημοσιογράφους που έχουνε ενα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά γιατί η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ανεβάζει τέτοια φτηνά άρθρα? Δεν ταιριάζουνε στο μπλογκ όπου μπορείς να διαβάσεις πολυ ενδιαφέροντα άρθρα.