Friday, July 15, 2011

Οχι άλλη κοροϊδία!

Μεγάλη επιτυχία η αποψινή [ΣΣ. χθεσινή] διαδήλωση στη Λευκωσία!

Άκρως πολιτισμένη, άκρως συγκινητική. Σαν την αρχαία Ελλάδα ήμασταν, σαν την εκκλησία του Δήμου (και όχι σαν την αγορά του Δήμου που είπε μια κυρία από μικροφώνου και παρέπεμψε στην υπεραγορά). Έλεγε ο καθένας τη γνώμη του στο μικρόφωνο και το πλήθος επευφημούσε. Ένας θρίαμβος της Δημοκρατίας! Αχ, Χριστόφια! Ποιος να σου το έλεγε ότι θα ήσουν όντως ο πρόεδρος που θα ένωνε όλους τους Κυπρίους... αλλά εναντίον του.

Αθρόα η προσέλευση κι απόψε, αλλά όχι όπως την Τρίτη. Ρωτάω τον έναν: «Θα έρθεις στη διαδήλωση;» «Μα, πήγα την Τρίτη» μου απαντά. Ρωτάω την άλλη: «Θα έρθεις στη διαδήλωση;» «Μα, πήγα την Τρίτη», μου απαντά. Έχετε καταλάβει, μάνα μου, ότι η διαδήλωση δεν είναι θεατρική παράσταση που την είδατε μια φορά, για να ζητείτε να μην παραστείτε δεύτερη; Εδώ έχουμε αγώνα! Ο αγώνας δεν επιτυγχάνεται με το να παραστείς μια φορά. Πρέπει να λιώσεις παπούτσια! Είναι κουραστικό το ξέρω, είναι ψυχοφθόρο το ξέρω, έχουμε κι άλλες δουλειές το ξέρω, αλλά ο Χριστόφιας μας περιπαίζει. Και πρέπει κάποιος να τον στείλει έσσω του. Εμείς!

Τον είδες σήμερα στο διάγγελμα; Χαριεντιζόταν με τις κάμερες, ο άχρηστος (δεν ήξερε ότι τον έδειχναν) και έκανε αστειάκια. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν στον αέρα έπιασε το περίλυπο του ύφος, α λα Μάρθα Βούρτση και μας χλεύασε όλους ανεξαιρέτως! Αποστασιοποιήθηκε πλήρως από το έγκλημα, δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη, «θα τα διερευνήσει ο δικηγόρος ο Πολυβίου» μας είπε, να κοιμόμαστε ήσυχοι. Μετά, μας είπε και φασίστες, μας είπε πραξικοπηματίες και ότι θέλουμε να κάψουμε το προεδρικό (σιγά το κτίριο), μας υπενθύμισε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στην πρόοδο των συνομιλιών (φοβερή πρόοδος, τι να σου πω, ένα βήμα πριν την απελευθέρωση είμαστε) και στην ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ του 2012 (που ως γνωστόν, δεν θα έρθει ποτέ, το λένε οι Μάγια).

Είσαι εσύ πλάσμα να αναλάβεις την προεδρία της ΕΕ, γιε μου; Εσύ που δεν ήθελες καν να γίνουμε κράτος μέλος, να μην μπούμε καν στο Ευρώ; Ξέρεις που θα ήμασταν σήμερα χωρίς το ευρώ; Ειδικά τώρα που θα χρειαστούμε ένα δις για να ανακάμψουμε με την αχρήστευση του Βασιλικού; Μου θες και προεδρία της ΕΕ, τρομάρα σου. Ούτε για τη Γιουροβίζιον δεν είσαι! Άνθρωπε, παλιάνθρωπε, φτου στα μούτρα σου τα πρησμένα!

Σκότωσες τη Δευτέρα 13 άτομα και μόλις 4 μέρες μετά μας ζητάς να επικεντρωθούμε στην προεδρία της ΕΕ και στις συνομιλίες που εδώ και τρία χρόνια δεν ξέρουμε τι ακριβώς πας και ξεπουλάς στους Τούρκους; Ούτε που μας δίνεις λογαριασμό, αμφιβάλλω αν θα μας δώσεις και ποτέ.

Ανέχεστε αυτόν τον άνθρωπο ακόμα στην εξουσία; Τότε, κύριοι, είστε συνένοχοι. Που ούτως ή άλλως είστε, κατά τη γνώμη μου, γιατί πρέπει να είσαι τρομερά ανάξιος ψηφοφόρος για να είχες κρίνει εν έτει 2008 ότι αυτό το μυαλό είναι άξιο να διοικήσει τη χώρα μας. Μέτρα τώρα τους νεκρούς σου, μέτρα τώρα τα ευρώπουλα που θα πρέπει να βρεις για να ξεπληρώσεις τα σπασμένα, μέτρα τώρα τις ώρες χωρίς ρεύμα μες τον λάλλαρο και ρούφα το αβγό σου, εφησυχασμένε Έλληνα της Κύπρου!

Κάθε μέρα στο προεδρικό θα είμαι, ώσπου να παραιτηθείς! Μας αξίζει καλύτερη πατρίδα και θα την έχουμε!

ΥΓ: Η Μπρέντα μου απόψε, γνώρισε τη Χριστιάνα. Εκείνη την τραγουδίστρια που βγήκε στο όφωνο προς το τέλος της διαδήλωσης και είπε ότι «έχει τρία χρόνια που περιμένει να ανανεωθεί η σύμβασή μου» και έφαγε τη γιούχα. Μας είπε ότι ο Χριστόφιας πήγαινε συχνά στο κέντρο που τραγουδούσε κάποτε και το αγαπημένο του τραγούδι ήταν το «βάλε το κόκκινο φουστάνι!» Η νύχτα κατεβαίνει με μαύρο φερετζέ! Πάρε και κατάλαβε...

No comments: