Monday, September 6, 2010

«Καμπάνια στις γειτονιές και το Ιντερνετ»

Κύριε Καμίνη, τι σημαίνει για εσάς η επιλογή σας ως υποψηφίου στον Δήμο Αθηναίων όχι μόνο από το κυβερνών κόμμα, αλλά και από άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι; Είναι μία επιλογή που, όπως φαίνεται, υπαγορεύεται από το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση να αξιοποιηθεί η εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη σε σχέση με τα προβλήματα της Αθήνας. Η υποψηφιότητά μου έχει το πλεονέκτημα ότι όλα αυτά τα χρόνια διαπίστωνα τα προβλήματα του Δήμου από την οπτική των πολιτών. Εχω αποκτήσει μία ιδιάζουσα γνώση των προβλημάτων της Αθήνας. Κάποιοι θεωρούν ωστόσο ότι ενδεχομένως να μην μπορείτε να υπηρετήσετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο την Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή δεν προέρχεστε από αυτήν. Μα ακριβώς όσα έμαθα μέσα από τους δημότες είναι σημαντικά, διότι αυτούς πρέπει πρώτα να ακούμε. Αλλωστε δεν γνωρίζω πόσοι από τους τελευταίους δημάρχουςτουλάχιστον της Αθήνας- πριν εκλεγούν είχαν εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εχετε σκεφθεί πώς θα οργανώσετε την προεκλογική σας εκστρατεία; Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις προτάσεις. Θα πάμε στις γειτονιές της πόλης και θα συναντήσουμε τις κινήσεις πολιτών. Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε το Διαδίκτυο καλώντας τους πολίτες να μας επισημάνουν τα προβλήματα για να βρούμε λύσεις. Το επόμενο διάστημα θα συγκροτήσω ένα επιτελείο που θα επεξεργαστεί όλες τις ιδέες και προτάσεις για να φτιάξω ένα σχέδιο σωτηρίας για την Αθήνα, ένα σχέδιο συνεκτικό και πρωτίστως εφαρμοστέο.
Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι η υποψηφιότητά σας δεν είναι υπερκομματική; Δεν μπορεί μία υποψηφιότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν μεγάλο δήμο, όπως της Αθήνας, εάν δεν υποστηριχθεί και από πολιτικές δυνάμεις. Η υποψηφιότητά μου δεν είναι διακομματική, υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις. Είναι ακομμάτιστη, όχι όμως και απολίτικη.

«Ενα ρεύμα πολύχρωμο και πλειοψηφικό»
ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και αισιοδοξία για την έκβαση των εκλογών πληροφορήθηκαν στο «στρατόπεδο» του Γιάννη Μπουτάρη την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα του θεσσαλονικιού επιχειρηματία για τον κεντρικό δήμο της πόλης. Μια απόφαση την οποία ο ίδιος είχε πληροφορηθεί από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν επικοινώνησε μαζί του ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης. Τη δε επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου την παρακολούθησε σε καφετερία στο κέντρο της πόλης, όπου βρισκόταν μαζί με στενούς του συνεργάτες. Μεταξύ αυτών τα άλλα δύο μέλη της... τρόικας που ίδρυσε την Πρωτοβουλία, τα οποία είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένα: ο Ανδρέας Κουράκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, της Δημοκρατικής Αριστεράς, που επίσης στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο είχε επιβληθεί πριν από τέσσερα χρόνια αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, επειδή επέμεινε να κατέλθει στις εκλογές με τον ανεξάρτητο συνδυασμό. Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για δικαίωση των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων, ενώ τόνισε ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον δρόμο για τη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης, ώστε να ανατραπεί το καθεστώς που έχει καταδυναστεύσει την πόλη τα τελευταία 25 χρόνια.
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την παράταξή σας και για εσάς προσωπικά; Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη η απόφαση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου. Ταυτόχρονα είναι δικαίωση του αγώνα που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια υπερασπιζόμενοι την κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτόνομων και αδέσμευτων σχημάτων, τα οποία δεν είναι εγκλωβισμένα σε κομματικές πρακτικές. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η επιλογή της δικής μας υποψηφιότητας, σε συνδυασμό με τη στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Καμίνη, αλλά και άλλων προσώπων ευρύτερης αποδοχής, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ εννοεί τον «Καλλικράτη», ενώ θυμίζει τους αγώνες του κόμματος το 1981.
Περιμένετε αντιδράσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Περιμένω αντιδράσεις από τον συντηρητικό κόσμο όλου του πολιτικού φάσματος. Δικός μας στόχος είναι η απελευθέρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που παρέμεναν περιχαρακωμένες στα κομματικά στεγανά και η συστράτευσή τους για να ανατραπεί το καθεστώς που εδώ και 25 χρόνια καταδυναστεύει τη Θεσσαλονίκη.
Θα επιδιώξετε συνάντηση με τους υπόλοιπους υποψηφίους του προοδευτικού χώρου που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης; Αμεσα θα επιδιώξω να συναντηθώ με όλους, ώστε να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο. Με την απόφαση αυτή του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, δημιουργούνται για πρώτη φορά όλες οι προϋποθέσεις για να διαμορφωθεί ένα ευρύ, πολύχρωμο, πλειοψηφικό ρεύμα από τις δημιουργικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Και σε αυτήν την προσπάθεια, δεδομένου και ότι βρισκόμαστε και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, κανείς δεν περισσεύει.
Ποιο θα είναι το βασικό προεκλογικό σας σύνθημα; Οτι την 7η Νοεμβρίου δεν αλλάζουμε απλά σελίδα, αλλά βιβλίο, για μια πόλη ευρωπαϊκή, προοδευτική και πράσινη.

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

No comments: