Saturday, June 19, 2010

Φώτης Κουβέλης: "Οχι" σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

"Οχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε και δεν συγκροτούμε την Δημοκρατικη Ανανεωτική Αριστερά για να λειτουργήσουμε ως παραπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης. Ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας και η διακριτή μας θέση ορίζονται από τις δικές μας ξεκάθαρες θέσεις.
Οσοι επιλέγουν να μας επιτεθούν -και μάλιστα με πρόδηλο τον προσχηματικό λόγο- το πράττουν για να δικαιολογήσουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για την διάσπαση της πολιτικής ενότητας του Συνασπισμού.

Δεν θα παρακολουθήσουμε συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές. Να τους θυμίσω μόνο ποιοι κράτησαν όρθιο τον Συνασπισμό, όταν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί έφυγαν για το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, ανζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόσους.

Οφείλουμε να χτίζουμε γέφυρες διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο αυτό, που θα ξεκινούν από την αντίσταση, την ανατροπή και την αλλαγή των οικονομικών μέτρων και θα διεκδικούν την άπόκρουση της νεοφιλελέυθερης πολιτικής ".


"Η επιλογή μας είναι συγκεκριμένη. Θέλουμε να εκφράσουμε μια Αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμης της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώνουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που αλλάζει. Επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας, λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται σε "ασφαλείς" απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών. Μας αφορά η δυναμική θεώρηση των πραγμάτων και η διεκδικήση νέων κατανομών της πολιτικής και κοινωνικής ισχύος προς όφελος των εργαζομένων.

Την απόφαση μας να αποχωρήσουμε από τον Συνασπισμό καθόρισαν αποκλειστικά η αντίθεση μας και οι διαφορές μας για την πολιτική του.
Η πρωτοβουλία μας προσδιορίζεται από το περιεχόμενο της πολιτικής της Δημοκρατικής & Ανανεωτικής Αριστεράς. Αυτή η πολιτική θα καθορίζει τις ενέργεις και τις επιλογές μας. Κοιτάμε μπροστά"...

Απόσπασμα από τη συνέντυξη του σ.Φώτη Κουβέλη που θα δημοσιευθεί στη κυριακάτικη Real News

4 comments:

bouuu said...

Ο Κουβέλης είναι ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς με υψηλή δημοφιλία που αναγνωρίζεται από ψηφοφόρους ακόμα και αν δεν μπορούν να σου πουν πού ακριβώς ανήκει. Επίσης είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συμπαθούν τον Κουβέλη, αλλά δεν θυμούνται το όνομά του. Είναι εκείνος ο συμπαθής κύριος που τα λέει ωραία στην τηλεόραση. Αυτό σήμερα είναι αρκετό, πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από μία σύγχρονη και ρεαλιστική προσέγγιση για τα περί Αριστεράς. (Γιαννακίδης,AV)

Λαμπρό, πολιτικοποιημένο και ριζοσπαστικό μέλλον μας περιμένει......

Unknown said...

bouuu, το εγχειρημα ειναι δυσκολο, χρειαζομαστε αισιδοξια και πιστη, πανω απ' ολα δουλεια και εκφραση κατανοητου λογου.
Οσο για τον Κουβελη τον αδικεις.speeded

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ο σ.Κουβέλης είναι βγαλμένος από εκείνη τη γενιά των αρσιερών που επιμένει με νηφαλιότητα να προσπαθεί να πείσει για το δικιο της. Τον θεωρώ άξιο πολιτικό απόγονο του Γιάννη Πασαλίδη και του Ηλία Ηλιού...

bouuu said...

Πάνω απ΄ όλα αισιοδοξία, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία της αριστεράς.

"εμπρός, λοιπόν, για νέες ήττες για νέες συντριβές!(και νέες διασπάσεις θα πρόσθετα.Δεν πιστεύω να διαφωνεί ο Αγγελάκας...)