Friday, June 11, 2010

Ενισχυμένη η Πράσινη Αριστερά και οι Ακροδεξιοί στην Ολλανδία

Με την Πράσινη Αριστερά να αυξάνει τις έδρες της σε 10 (είχε 7), αλλά και το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας να κάνει άλμα και αν φτάνει τις 14 από τις... 9 (!!!!) διεξήχθησαν χθες οι βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας. Το Λαϊκό Κόμμα (VVD) έχει 31 έδρες (+9), οι Εργατικοί (PvDA) 30 (-3), ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες έπαθαν μεγάλη ήττα αφού από τις 41 έδρες έμειναν με 21!! Ηττα και για το Σοσιαλιστικό Κόμμα (πρώην Μαοϊκοί, νυν ριζοσπαστική αριστερά) καθώς έχασαν 10 έδρες και πλέον θα έχουν 15. Το σοσιαλδημοκρατικό D66 θα έχει 10 έδρες (+7). Το Ολλανδικό κοινοβούλιο έχει 150 έδρες.
Η επικεφαλής της Πράσινης Αριστεράς Femke Halsema δήλωσε: "Το μοναδικό αριστερό κόμμα που ενισχύθηκε είναι η Πράσινη Αριστερά. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε έτσι ώστε να υπάρξει προοδευτική κυβερνητική λύση".

Εδω τα πλήρη αποτελέσματα των Ολλανδικών εκλογών

6 comments:

bouuu said...

Μάκη άμα έβαλες τα αποτελέσματα ως παράδειγμα και έμπνευση για την εκκολαπτόμενη στα καθημάς πράσινη αριστερα, καμία σχέση δεν έχουμε τους "εμπόρους" Ολλανδούς.Μα καμία!

Εκτός αν εννοείς διαφορετικά το "Πράσινη" αριστερά για την Ελλάδα;)

Κόκκινη Πιπεριά said...

τα αποτελέσματα τα έβαλα γιατί ενδιαφέρομαι για την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Γνωρίζω πολύ καλά την Πράσινη Αριστε΄ρα της Ολλανδίας και τις θέσεις της και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλα ατά τα χρόνια.

Θα τολμούσα να πω ότι είναι κόμμα παράδειγμα (όχι για αντιγραφή, αλλά για έμπνευση...) για την ελληνική αριστερά, αλλά εμείς έχουμε περισσότερος επηρεασμούς από Ιταλία, γαλλία, Ισπανία... Μετα γνωστά αποτελέσματα...

bouuu said...

Δεν αμφέβαλα ότι γνωρίζεις.

Ε, μεσογειακoί είμαστε τι να κάνουμε, να μετακινήσουμε τον πλανήτη;

Έμπνευση για την ελληνική αριστερά πρέπει να είναι η Γερμανική περίπτωση(Die Linke).
Γερμανός προπονήτης με Έλληνες παίκτες.Έχω ακούσει ότι είσαι... fan του Ότο και θα συμφωνήσεις...

Άντε με τη νίκη

Κόκκινη Πιπεριά said...

Φαν δεν θα το έλεγα... χα χα χα! Αλλά ταιριάζει με τα "σκουριασμένα" μυαλά της ελληνικής αριστεράς. Οπως ο Ρεχάγκελ δουλεύει το 2010 με συστήματα του 60 και του 70 έτσι η αριστερά στη χώρα μας προσπαθεί με εργαλεία του 60 & του 70 να αρθρώσει πολιτικό λόγο. Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

bouuu said...

Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις.Ως βάζελος ας πούμε ότι έφταιγε ο συνήθης ύποπτος Βύντρα!

Πάντως και οι Ολλανδοί παίζουν μεγάλη μπάλα, αλλα στο τέλος πλακώνονται μεταξύ τους....

ΥΓ. Καλός ο Πανταζόπουλος αλλά ολίγον ΠΑΣΟΚ...

YΓ1. <>(Τριάντης,Enet).
Mια άποψη είναι και αυτή.

bouuu said...
This comment has been removed by the author.