Sunday, May 30, 2010

Η πορεία προς τη Γάζα - Κείμενο από το "Ελεύθερη Μεσόγειο"

Η αποστολή γενικώς στέκει καλά, όλο το σχέδιο στέκει καλά και θα πάμε στη Γάζα, το ζήτημα είναι ότι υπήρξαν προβλήματα τα οποία αγγίζουν τα όρια της προδοσίας και έχουμε να τα αντιμετωπίσουμε, πιστεύω ότι μέσα στην ημέρα θα τελειώσουμε με αυτά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τα ζητήματα αυτά θα λυθούν κατά την επιστροφή των Ελλήνων των περίπου 40 Ελλήνων, οι οποίοι βιώνουν την Κυπριακή τραγωδία για άλλη μια φορά αλλά στην ίσως χειρότερη μορφή της.

Για την ώρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουμε κάποιες λύσεις σήμερα το πρωί και μετά να πάμε για τον προορισμό μας που είναι να πάμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπου θεοί και δαίμονες, πράκτορες ανθυποπράκτορες, προδότες και όλοι οι άλλοι μαζί έχουνε συνενωθεί για να μας εμποδίσουνε να ολοκληρώσουμε αυτό το σχέδιο. Όμως εμείς θα πάμε εκεί ανεξαρτήτως κόστους.
Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά αιχμάλωτοι οι Έλληνες βουλευτές και υπάρχει άκρα του τάφου σιγή, υπάρχει συνενοχή, οι δηλώσεις τους λογοκρίνονται, ελικόπτερα πετούν πάνω από το κεφάλι τους παρακολουθούνται όπως την εποχή της Χούντας από δεκάδες αστυνομικούς, λιμενικούς, υπάρχουν φουσκωτά σκάφη της Κύπρου τα οποία τους εμποδίζουν να αποπλεύσουν ως πολίτες ελεύθεροι σε υποτίθεται ελεύθερη χώρα αυτή είναι η κατάντια αυτή τη στιγμή και αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι.

Δεκάδες κοινοβουλευτικοί καταγγέλλουν την προδοσία αυτή τη στιγμή που συντελείται στο Κυπριακό έδαφος όταν τους απαγόρευσαν και τους εξανάγκασαν στον απόλυτο ευτελισμό για το Κυπριακό Κράτος να πάνε στην Αμμόχωστο. Με κίνδυνο να νομιμοποιηθεί δηλαδή με κίνδυνο να αναλάβουν αυτοί που κυβερνούν σήμερα την Κύπρο, να προδώσουν την Κύπρο και να νομιμοποιηθεί το λιμάνι της Αμμοχώστου. Αυτή τη στιγμή συντελείται προδοσία. Η Κυπριακή Κυβέρνηση απαγορεύει την έξοδο πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια θαλάσσης. Όπως δεν γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου, όπως μπορούσε να γίνει την εποχή της Χούντας στην Ελλάδα ή στη Χιλή του Πινοσέτ. Αυτή τη στιγμή οι Ευρωβουλευτές και τα άλλα μέλη Κοινοβουλίων, Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων αγανακτισμένοι από την προδοσία αγανακτισμένοι από το ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ξεπουλάει την Παλαιστινιακή υπόθεση έναντι ευτελέστατου τιμήματος συνεργασίας με το Ισραήλ, αναγκάζονται να πάνε προς τη μόνη πιθανή έξοδο από τη χώρα δια θαλάσσης που είναι η Αμμόχωστος.

Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να τους αποτρέψουμε, προσπαθήσαμε να τους πείσουμε, δείξανε ευαισθησία οι άνθρωποι και χάσανε μια ολόκληρη μέρα για να μην πληγωθεί η Κύπρος, η Κύπρος ως Κράτος ως Έθνος, η οποία βέβαια διοικείται αυτή τη στιγμή από κάποιους που δεν θα έπρεπε να τη διοικούν. Εν πάση περιπτώσει τα πράγματα αυτή τη στιγμή έφτασαν σε οριακό σημείο. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούν ότι η Κύπρος τους πρόδωσε και δυστυχώς θέλουν να βγουν από 'κει μέσα , από τη φωλιά του κούκου που τους έχουνε βάλει και να φύγουν με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και από την Αμμόχωστο. Αυτό θα είναι και εθνική καταστροφή. Κάποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό. Εάν γυρίσουμε σώοι με το καλό, όσοι από εμάς γυρίσουμε όλα αυτά θα τα βάλουμε στο τραπέζι και ο καθένας θα εισπράξει το τίμημα των αργυρίων του.

Στα πλοία αυτή τη στιγμή δεν είναι κανένας Έλληνας βουλευτής. Παγιδεύτηκαν. Στήθηκε παγίδα από ανθρώπους μέσα στο Κυπριακό Κράτος, παραπλανήθηκε η αποστολή. Σκεφτείτε ότι υπήρχε και Ευρωβουλευτής της Κύπρου του κόμματους του ΑΚΕΛ, ο οποίος θα μετείχε στην αντιπροσωπεία. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν χθες από κάθε λιμάνι και λιμανάκι να βγουν και επενέβαινε το λιμεναρχείο και απαγόρευε τον απόπλου. Αυτή είναι η άθλια κατάσταση που ζουν αυτοί οι άνθρωποι στην Κύπρο. Οι δύο Έλληνες βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης του ΠΑΣΟΚ και ο Τάσος Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα, παρακολουθούνται συνεχώς και αποτρέπονται κάθε στιγμή στο να προσεγγίσουν κάθε ιδιωτικό μέσο για να βγουν από την Κύπρο έστω για ψάρεμα έστω να πάνε στο Καστελόριζο. Για να βγουν από την Κύπρο προς τα διεθνή ύδατα ζητώντας την τήρηση της νομιμότητας και όχι πολιτική στήριξη κάτι που δε ζητήσαμε ποτέ από την Κύπρο γιατί σεβόμασταν τις δυσκολίες. Όμως αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο πουλήθηκε δεν είναι το μέρος είναι το όλον.

Εμείς αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε διάφορους τρόπους πρώτον να προσεγγίσουν τα πλοία μας μεταξύ τους διότι υφιστάμεθα συνεχώς ηλεκτρονικούς κλωβούς και ηλεκτρονικές παρενοχλήσεις τηλεπικοινωνιακές με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Πριν από λίγο έσπασε ο ηλεκτρονικός κλωβός και είναι κατόρθωμα που εμείς μιλάμε αυτή τη στιγμή μεταξύ μας. Μια μίση ώρα χθες δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με ένα σκάφος με ένα μίλι απόσταση. Θα προσεγγίσουν τα σκάφη και εμείς το Ελληνικό πλοίο με Ελληνική Σημαία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το σκάφο Σφενδόνη που βρίσκεται στα όρια των διεθνών υδάτων, στα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου στα ανοιχτά της Λάρνακας. Για να κάνουμε τις τελευταίες συνεννοήσεις και να ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα, θα βρουν τη δύναμη και θα μπορέσουν εν πάση περιπτώσει να απεμπλακούν από αυτούς, οι οποίοι χειρίστηκαν με αυτό τον άθλιο τρόπο αυτή την υπόθεση, να την πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να επιτρέψουν σε ένα Ελληνικό πλοίο με Ελληνική σημαία να επιβιβάσει τους Έλληνες βουλευτές και όποιους άλλους βρίσκονται εκεί, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς και σαν ελεύθερους πολίτες να τους βάλουμε πάνω στα καράβια μας και να φύγουμε για τη Γάζα.

Τα υπόλοιπα όπως σας είπα θα τα βρούμε στη συνέχεια. Και θα δούμε ποιος είναι ο ρόλος ποιου. Ίσως αυτοί που παραπλάνησαν την ηγεσία την Κυπριακή, κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Αυτό το ξέραμε! Αυτό το ξέραμε και ήμασταν έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι αυτό που παίχτηκε αυτή την ημέρα. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή, σπάει τη σχέση της με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο. Ότι αυτή τη στιγμή το τίμημα για μια άθλια συμμαχία με το Ισραήλ, την οδηγεί σε μια απομόνωση και θέτει σε κίνδυνο να αναγνωριστεί το βόρειο τμήμα του νησιού, να αναγνωριστεί διπλωματικά και αυτό θα είναι πραγματικά εθνική προδοσία. Τα μέτρησαν, δεν τα μέτρησαν κάποιοι ας τα ξαναμετρήσουν εμείς προσπαθούμε και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε λύση ούτως ώστε άτυπα χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο κατά κανένα τρόπο το μέλλον της Κύπρου αυτοί οι άνθρωποι να απεμπλακούν και να πάνε κάτω.

Το τι μας περιμένει από τους Ισραηλινούς στο τέλος τέλος ξέραμε. Ότι το Ισραήλ είναι μια αντίπαλη δύναμη και εκεί θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τα μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουν σε μας θα είναι μέτρα για τα οποία θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά η διεθνής κοινότητα εάν θα επιτρέψει την άσκηση βίας ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενάντια σε άοπλους ανθρώπους, εάν δικαιούται δηλαδή ο στόλος του Ισραήλ να επιτηρεί ως επιτηρητής να λειτουργεί ως πειρατής ως ο τραμπούκος της Αν. Μεσογείου. Για την ώρα δεν έχουμε ακούσει σθεναρές δηλώσεις από κανέναν εδώ στην περιοχή. Υπήρξαν δηλώσεις από τη Σουηδική κυβέρνηση η οποία τιμά τους πολίτες της, που βρίσκονται πάνω στο Σουηδικό σκάφος, υπήρξαν δηλώσει από την Ιρλανδική Κυβέρνηση η οποία τιμά τους πολίτες της, άλλες Κυβερνήσεις σιωπούν και ο ρόλος της Τουρκίας αναβαθμίζεται αυτή τη στιγμή και αυτό ας το βλέπουν όσοι κρατάνε τις τύχες της Ελλάδας και της Κύπρου στα χέρια τους.

Αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να ευαισθητοποιηθούν και πιστεύω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα όχι βέβαια από το λαό αλλά από το ίδιο το Κράτος μέσα στην Κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί 40 πολίτες Έλληνες, επειδή εκτελούν ανθρωπιστικό καθήκον και επειδή πάνε να σώσουν την τιμή και της αξιοπρέπεια της χώρας αυτής, πάνε να σώσουν την παράδοση της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο, υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να θρηνήσουμε θύματα και τότε η ευθύνη τους θα είναι τεράστια. Εμείς το ξέρουμε ότι πήραμε τα ρίσκα της ζωής μας, αλλά αυτοί θα έχουν να αναμετρηθούν με τον Ελληνικό λαό και με την ιστορία όσοι σήμερα εξακολουθούν να σιωπούν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Εμείς αναλάβαμε τη δική μας. Αν κυβερνούν να το αποδείξουν. Καταλαβαίνετε την ένταση, αλλά το ηθικό είναι ακμαίο και όλοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν αυτή την αποστολή.


No comments: