Saturday, February 6, 2010

Ποίοι χρεωκόπησαν την Ελλάδα

1) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που χρόνο με το χρόνο μείωσαν τη συμμετοχή των πλουσίων (τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων, εφοπλιστών) στα φορολογικά έσοδα (μείωση του συντελεστή τους κατά 26%).

2) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που μετέτρεψαν τη χώρα σε τουριστικό οικόπεδο και τους κατοίκους της σε γκαρσόνια. Αλήθεια, πόσα σουβλάκια να πουλήσουμε για να εισάγουμε τρόφιμα, αυτοκίνητα, ρούχα;

3) Οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ξεπάτωσαν την ύπαιθρο, την κλωστοϋφαντουργία, τα ναυπηγεία, τα λιπάσματα, τη χημική βιομηχανία, που μας οδήγησαν να εισάγουμε κι όχι να παράγουμε επειδή έτσι επέλεξαν οι Βρυξέλες.

4) Οι κυβερνήσεις, που επέτρεπαν το δανεισμό με τέτοια επιτόκια τα οποία απέφεραν υπερκέρδη στις γνωστές διεθνείς ύαινες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

5) Οι «μεγάλες ιδέες», όπως αυτή των Ολυμπιακών αγώνων του Σημίτη-Καραμανλή, που άφησε χρέη και κτίρια-κουφάρια σε μια πόλη η οποία έγινε ακόμη πιο ανυπόφορη και άσχημη.

6) Τα μεγάλα έργα που έφεραν υπερκέρδη στους γνωστούς βαρόνους των ΜΜΕ και στους εργολάβους, όπου η σπατάλη και η διαφθορά καταγράφηκε στις δαπάνες.

Σπατάλες, διαφθορά, διαπλοκή: όλα αυτά επιστρέφουν, σαν χρέη πλέον, πάλι στο λαό.

Ποιοι κερδίζουν από το χρέος;

Οι τράπεζες, που δανείζονται με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα –με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου– και κατόπιν δανείζουν το κράτος με επιτόκιο 5 και 6%. Αυτό επιβάλλει το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, που στήθηκε για να διασφαλίζει τα κέρδη του «κερδοσκοπικού» κεφαλαίου.

Το διεθνές κεφάλαιο, που κάνει πάρτι με τα ληστρικά επιτόκια του ελληνικού χρέους.

Οι πλούσιοι, που είναι ευτυχείς με το πάγωμα μισθών και κοινωνικών δαπανών.

Αυτές τις μέρες συντελείται μια άγρια αναδιανομή πλούτου σε βάρος της χώρας και του λαού, σε όφελος των αγορών και του κεφαλαίου. Το υπερκέρδος του «κερδοσκοπικού» χρηματιστικού κεφαλαίου μόνο για φέτος είναι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν, πόσες αυξήσεις στους μισθούς θα γίνονταν με αυτά τα χρήματα;

Όμως η επιλογή τους είναι να υπηρετούν την ΑΓΟΡΑ, άρα και οι νόμοι φτιάχνονται για την αγορά και την οικονομία της.

Είναι γνωστοί αυτοί που δεν πληρώνουν:

Οι εφοπλιστές και οι offshore εταιρείες, που δεν φορολογούνται.

Οι τράπεζες, που πήραν 28 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 –χρονιά κρίσης– κέρδη 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα ΜΜΕ που, ενώ χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ουδείς τα καλεί να πληρώσουν.

Η εκκλησία, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, δεν φορολογείται.

Όταν υπήρχαν χρήματα, τα έπαιρναν οι γνωστοί. Τώρα που «δεν υπάρχει σάλιο», την πληρώνουν οι άγνωστοι.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Aναδημοσίευση από το blog "Πόντος και Αριστερά"


16 comments:

haridimos said...

πολύ καλό το άρθρο, μ'άρεσε και η γκραβούρα εποχής που βάλανε για φωτό.

Α... όσο για το Ελληνικό σήμερα τι να κάνουμε... Ρόδα είναι και γυρίζει..

Κόκκινη Πιπεριά said...

Για το ματς δεν με ενδιαφέρει. Περιμένω να δω τους "ευαίσθητους" αεκτσήδες τι θα πουν για τα πανώ...

haridimos said...

ποια πανώ ;
Αυτά που είχατε βάλει στο 3-1 στη Νέα Σμυρνη;

haridimos said...

Το είδα το πανώ.. Απαράδεκτο το ύφος.. ξεπέσαμε στο επίπεδο του Τσακίρη..

Κόκκινη Πιπεριά said...

εμείς δεν βαλαμε τίποτα. το πανω στη νεα σμυρνητο κρεμασαν οπαδοί. στο ελληνικό η διοίκηση σας. δεν είναι το ίδιο.....

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ said...

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ… ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Μετά το διάγγελμα του Γιώργου αργά και μονότονα στο μυαλό μου επαναλαμβάνεται αυτό το τραγούδι. Διευκρινίζω ότι δεν ψήφησα ποτέ ΠΑΣΟΚ .Επίσης τονίζω ότι όταν για 10 μονάδες έπεσε η Ν.Δ. προβληματίστηκα για τις πραγματικές αιτίες της ήττας της. Καχύποπτη αναρωτήθηκα μήπως ήταν μία ηθελημένη ΄΄θυσία΄΄ όπως στο σκάκι όταν θέλουμε να παραπλανήσουμε τον αντίπαλο μας. Θυσιάζοντας έναν αξιωματικό ή σε ακραία περίπτωση την βασίλισσα μας κάνουμε ροά ματ και κερδίζουμε. Ο κύριος Καραμανλής ήξερε πολύ καλά τι θυσίασε. Είχε καταλάβει ότι οι ντιρεκτίβες της ΕΟΚ δεν άφηναν περιθώρια ελιγμών και …ηθελημένα έχασε. Άφησε ελεύθερο το γήπεδο επειδή αν θα εφάρμοζε μισά από αυτά που προαναγγέλλει ο κύριος Παπανδρέου θα έβγαινε όλη η χώρα να τον γιουχαΐσει. Ο φιλόδοξος διάδοχος του,που κράτησε τις ελπίδες του 8 χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ζητάει<< σκληρά μέτρα» συνεπικουρούμενος από το χιτλερικό λόγο του ΛΑΟΣ.
Στις πρώτες 100 ημέρες έδειξα μεγάλη προσοχή στην επιλογή των ατόμων που πλαισίωναν τον κ.Παπανδρέου. Χάρηκα πάρα πολύ όταν επέλεξε 9 νέες γυναίκες σε διάφορες υπουργικές και διευθυντικές θέσεις. Ένοιωσα εθνικά υπερήφανη που εφαρμόζεται ,και στην Ελλάδα, ο νόμος περί ισότητας των φύλων .Περίμενα και αποφασιστικές κινήσεις σε ότι αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων για το πονεμένο μας ΕΣΥ. Έλπισα, αγνάντεψα και αγανάκτησα όταν αποδείχτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει το λαϊκό ρητό: Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.!
Το πρώτο χαστούκι του πρωθυπουργικού διαγγέλματος ήταν η ανακοίνωση για «μηδενικές αυξήσεις» (!) στο δημόσιο τομέα .Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έριξαν την οικονομία του κράτους έξω; Το κράτος που χρωστάει 10 δισ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθιστώντας τα ελλειμματικά καλεί αυτούς που τους αδίκησε να σφίξουν το ζωνάρι. Τους ζητάει να υποστούν αθόρυβα και αμάχητα την σμίκρυνση του εισοδήματός τους όταν ο πληθωρισμός καλπάζει. Τους έχει καταδικάσει μόνιμα στη φτώχεια και στην μιζέρια.
Πως γίνεται να βρεθούνε 27 δις για τις τράπεζες και να μην υπάρχουν για τους εργαζομένους; Για τι «δεν υπάρχει σάλιο» για τα επιδόματα των ανέργων αλλά υπάρχουν για τις επιδοτήσεις 4 δισ. υπέρ βιομηχάνων στο όνομα της ανεργίας ;
Για τι ξεχνάμε ότι το κακό με την διεθνή αναξιοπιστία της χώρας ξεκίνησε από αυτούς, με τη κοροϊδία της Στατιστικής υπηρεσίας απέναντι στην ΕΕ. Αυτοί μας ΄΄δώσανε στεγνά΄΄ και τα παραποιημένα στοιχεία οδήγησαν σ αυτή τη κατάσταση με την τρομερή αύξηση του κόστους δανεισμού και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος μας.
Θέλουν να κάνουνε περικοπές της σπατάλης .Για τι δεν ξεκινάνε από τα του οίκου τους. Για τι δεν κόβουν λίγα από τα προνόμια των κομματικών στρατών; 10 βουλευτές, που δεν παράγουν τίποτα αλλά έχουνε πολλά έξοδα ΄΄ συντήρησης ΄΄,να φύγουνε από τα μεγάλα κόμματα ξέρεται πόσο εξοικονόμηση θα έχουμε; Τα διάφορα γλέντια που γίνονται με δικά μας λεφτά δεν είναι καιρός να σταματήσουνε;
Η φοροδιαφυγή αποτελεί αγαπημένο σπορ για πολλούς συνανθρώπους μας. Μήπως θα έπρεπε να ελέγξει το κράτος πώς και μόνο 31.454 συμπολίτες μας δηλώνουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο; Τι γίνεται με τους τόσους ελεύθερους. επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις; Τα ΜΜΕ κάνουν ένα παράξενο παιχνίδι, χαϊδεύουν τα αυτιά των κυβερνώντων επειδή χρωστάνε πολλά. Τώρα είναι δανεικά και αγύριστα ή… οι ιδιοκτήτες τους έχουνε κάνει κάποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Σίγουρα ο Γιώργος δεν είναι αυτός που κάποιοι τον αγαπούσαν μια φορά και που πήγαινε στα φτωχικά σπίτια τους. Τα βάσανα τους λέγανε και κλαίγανε !Τώρα τι γίνεται;

haridimos said...

Μονά-ζυγά, μονόζυγα.
και το πανώ της Καλλιθεας διπλα το έβαλε ο πρώην δήμαρχος ο Κυριόπουλος ;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Βρε σου ξαναλεω. Το πανω το κρέμασαν οπαδοί. Το δικό σας η διοίκηση. Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Οσο για το υπονοούμενο για το κόκκινο στη φανέλα, άλλά και στηνπερίφημη ιστροία με το πέρα Κλουμπ πάρε το Σάββατο τον Πανιώνιο Κόσμο έχει ένα καλό μάθημα ιστορίας... Αρκετά με την παραχάραξη...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Εκτός και αν συμφωνερίς πλέον με τη διο΄θικηση της ερασιτεχνικής Αεκ

haridimos said...

Δεν νομίζω να πήγε η διοίκηση να κρέμασε το πανώ.

Κόκκινη Πιπεριά said...

ρε Χαρίδημε πλάκα μου κάνεις; Ποιοι είναι διοίκηση στη ΚΑΕ;

haridimos said...

έχεις χάσει επεισόδια.
Πέρσι ήταν διοίκηση μέσω Ορίτζιναλ/Ερασιτεχνικής εκλεγμένη από το Πρωτοδικείο.
Φέτος η διοίκηση είναι ορισμένη από τη Γενική Συνέλευση (δηλαδή το Φιλίππου)

haridimos said...

Πως και δεν έβαλες στο ποστ σου τη συγκεκριμένη κατάπτυστη λεζάντα στη φωτγογραφία
http://www.pgss.gr/files/HISTORY/smyrni4.jpg
που υπάρχει στο ΕΠΙΣΗΜΟ website της ΠΑΕ (Νέος)Πανιώνιος...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ρε χαρίδημε ειλικρινά δεν περίμενα από σένα να υιοθετείς την γλώσσα της ορίτζιναλ. Ωστε νέος Πανιώνιος; Ποιος το λεει η ΑΕΚ αρθρο 44;

Πάντως για αυτά και άλλα πολλά θα πάρεις και εσύ απάντηση στον πανιώνιο Κόσμο του Σαββάτου. Και για το κόκκινο χρώμα στη φανέλα, αλλά και για το παραμύθι που καλλιεργείται τόσα χρόνια με το πέρα Κλουμπ και την Αεκ.

Γιατί Χαρίδημε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

haridimos said...

Ποιος σου είπε ρε Μάκη ότι υιοθετώ τις @@ για το χρώμα στη φανέλα ;
Ούτε το πανώ μου άρεσε, το έχω γράψει άλλωστε και στα κιτρινομαυρα sites/forum κλπ και γι'αυτό έγραψα κι εδώ πως ξεπέσαμε στο επίπεδο του Τσακίρη.
Αντίθετα δε θυμάμαι εσύ να έγραψες κάτι για την κατάπτυστη λεζάντα της ΠΑΕ σας -που υπάρχει ακόμα στο link που σου παρέθεσα- στην ανακοίνωση που ειχε βγάλει μετά το ματς της Νεας Σμυρνης το Δεκεμβρη...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Δεν έγραψα τίποτα γιατί δεν ασχολήθηκα Χαρίδημε. Στο ραδιόφωνο πήρα θέση κατά τις μαλακίας του σάιτ