Wednesday, January 20, 2010

Οι απόψεις του Κουβέλη, οι υπογραφές του Σύριζα και η μνήμη του Στάλιν

Ο σ. Ιωσήφ Στάλιν συνυπογράφει (με χαρά...) την ανακοίνωση των μελών του Σύριζα με την οποία ζητά και αυτός την καθαίρεση του αναθεωρητή Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Αντε γιατί πολύ θάρρος έχουν πάρει αυτοί οι ανανεωτικοί!!!


Η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έχει ολοκληρωθεί. Οι σύντροφοι σηκώνονται όρθιοι και με υψωμένες τις γροθιές ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση. Ζήτω η Ριζοσπαστική Αριστερά. Ζήτω!!! Ζήτω η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Ζήτω!!! Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του εργαζόμενου λαού. Ζήτω!!! Ξαφνικά εντοπίζεται ένας... αναθεωτής. Γιατί Κουβέλη δεν λες ζήτω; Ετοιμάζεσαι να πας στο ΠΑΣΟΚ ε; Πως τολμάς και λες την άποψη σου; Είσαι ενάντια στην Αντισυστημική ριζοσπαστική αριστερά. να παραιτηθείς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αμέσως!!!

Η παραπάνω σκηνή είναι, σχεδόν, φανταστική. Ομως η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γαλάνης Νίκος Γιαννόπουλος Τάκης Γλέζος Μανώλης Δεμέστιχας Γρηγόρης Ζαχαριάδης Αδάμος Καρακώστα Εύη Κατσούλας Χρήστος Κοσμάς Πάνος Μαντάς Παναγιώτης Μαστρογιαννόπουλος Τάκης Μπαλαούρας Μάκης Μπανιάς Γιάννης Μπαρσέφσκι Μάνια Μπουζάνης Νίκος Νταβανέλλος Αντώνης Παγιάτσος Αντρέας Ρήγος Αλκης Σαπουνάς Γιώργος Σπαθής Μάκης Χριστοδουλοπούλου Τασία Ψυκάκος Δικαίος είναι πέρα για πέρα αληθινή και στην οποία εν έτη 2010 εγκαλούν τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη λέγοντας: "...ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας», που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ".

Βέβαια είναι μεγαλόψυχοι (τι σόι αριστεροι ριζοσπάστες είναι...) και λένε: "Το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας είναι απολύτως σεβαστό, για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τα στελέχη. Και προφανώς μπορεί να ασκείται και δημόσια. Όμως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις ενώ συστηματικά αρνούνται να πάρουν μέρος στα Σώματα και τα όργανα όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις".

Αγαπητοί φίλοι του Σύριζα τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Αν στο όνομα κάποιας ριζοσπαστικής αριστεράς απαγορεύεται (γιατί απαγόρευσει είναι όταν λέτε: "Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις") στον Φώτη Κουβέλη να λεει αυτά που πιστεύει τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά. Οσοι ανήκουμε στο Ανανεωτικό ρεύμα της Αριστεράς δώσαμε και δίνουμε καθημερινά, αγώνες για να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έκφρασης και δράσης στην Αριστερά. Μερικοί από εσάς κάνουνε εκδηλώσεις τιμής και μν.ήμης στον αρχισφαγέα Στάλιν. Αλλοι τιμούν τον Τρότσκι. Δικαιώμα σας. Οπως και δικαίωμα του σ. Κουβέλη να λεει την άποψη του ελεύθερα...

Υ.Γ. Κάποτε ο Στάλιν εκτελούσε τους αντιφρονούντες. Μάλιστα μέχρι και σήμερα υπάρχουν (και στον Σύριζα) αριστεροί που υποστηρίζουν ότι καλά τους έκανε γιατί ήταν "πρδότες τοτυ κομμουνιστικού κινήματος". Σήμερα οι της "ριζοσπαστικής - αντισυστημικής αριστεράς" δεν μπορούν (ευτυχώς...) να στήσουν "δίκες της Μόσχας". Μπορούν όμως να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν από τους αριστερούς να λένε αυτό που συμφέρει το κόμμα... Σταλινισμός σε "αντισυστημική" έκδοση.

Υ.Γ. 2: Πολύ σωστή η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού που είπε: "Η πρόταση αυτή είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση . Η πρόθεση των εμπνευστών είναι να προκαλέσουν σοβαρά έως και βαθειά ρήγματα στον ΣΥΝ.Η στάση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή . Η επιλογή να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανείς από αυτούς που ζητούν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη δεν είναι εκλεγμένος από κανένα και πουθενά".

*** Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των νεοσταλινικών και "στήριξε" τον σ. Φώτη Κουβέλη. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση


***Η Πρωτοβουλία για την Αντι-Συστημική Αριστερά λεει τα πράγματα με το όνομά τους. Διαβάστε τι λεει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο: Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! Η λύση βρίσκεται στην από τα κάτω οικοδόμηση ενός «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα απεμπλακεί από την κυριαρχία «στελεχών» και μηχανισμών και που θα διευθύνεται από τα ίδια του τα μέλη. Να υλοποιηθούν άμεσα οι αποφάσεις για την εγγραφή μελών και την συγκρότηση παντού επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ, και να προχωρήσουμε άμεσα στην προετοιμασία της 4ης Συνδιάσκεψης με εκλεγμένους αντιπροσώπους η οποία και θα εκλέξει τα όργανά του και θα θεσπίσει τους κανόνες λειτουργίας του. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ΟΛΟΙ οι αριστεροί, που ενδιαφέρονται για μια διαφορετική πορεία της αριστεράς, που επιθυμούν το δυνάμωμα των κοινωνικών αγώνων, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

Με τη συμμετοχή τους στις Συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνονται αυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα, και, με την εγγραφή τους στα μητρώα μελών, να δώσουν το μήνυμα ότι θέλουν μία μεγάλη και πραγματικά ριζοσπαστική αριστερά – αντιγραφειοκρατική και αντιιεραρχική. Μια αριστερά που θα υπηρετεί την κοινωνική της βάση και τους σκληρά δοκιμαζόμενους σήμερα εργαζόμενους, κι όχι τα στελέχη της και τους μηχανισμούς της.
Κι αυτό είναι το στοίχημα με το οποίο καλούνται να αναμετρηθούν και η ηγεσία του ΣΥΝ και οι υπόλοιπες συνιστώσες της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ και τώρα σύντροφοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ". Αντε παιδιά με το καλό και να μας γράφετε.


38 comments:

Andriou said...

Σύντροφε κάπου τα μπερδεύεις. Ο Κουβέλης μπορεί να σταυρώθηκε απο 25.000 συμπολίτες μας αλλά αν δεν έβαζε πλάτη ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ΣΥΡΙΖΑ για να πιάσει το 3% (όριο εκλογής), δεν θα ήταν βουλευτής!
Ακόμη δε περισσότερο, απο την στιγμή που αναλαμβάνει τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου, ωφείλει να εκφράζει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ΣΥΡΙΖΑ!
Αν θέλει να εκφράζει προσωπικές απόψεις θα πρέπει να παραιτηθεί απο Κοινοβ. Εκπρ. και να παραμείνει απλός βουλευτής (κάθε "αξίωμα" εχει και το τίμημα του. Τι να κάνουμε...). Τότε θα μπορεί να συντρώγει με όποιον θέλει και να προτείνει όποιον θέλει.
Αυτά ακριβώς λέει και η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Γραμματείας. Μόνο που χρειάζεται ανοικτό μυαλό και μάτια για να την διαβάσουμε. Και κάτι ακόμη: Η ιστορία έχει δείξει πως η Σταλινοφοβία δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους Σταλινισμούς

Κόκκινη Πιπεριά said...

Το σχόλιο σου είναι η επιτομή του σταλινισμού. Γράφεις: "Αν θέλει να εκφράζει προσωπικές απόψεις θα πρέπει να παραιτηθεί απο Κοινοβ. Εκπρ. και να παραμείνει απλός βουλευτής (κάθε "αξίωμα" εχει και το τίμημα του. Τι να κάνουμε...). Τότε θα μπορεί να συντρώγει με όποιον θέλει και να προτείνει όποιον θέλει".

Αρα μου λες ότι θα λένε την άποψή τους μόνο όσοι δεν κατέχουν θεσμικό ρόλο. Οι κατέχοντες θεσμικό ρόλο θα λένε τη γραμμή.

Αγαπητέ Andriou αν δεν ξέρεις που είναι ο Περισσός μπορώ ευχαρίστως να σου δείξω το δρόμο. Εγώ τη γραμμή δεν θα τη λεω, αν δεν συμφωνώ... Αυτή η Αριστερά που υπσοτηρίζεις έκιζε το τοίχος του αίσχους και άνοιγε γκουλάγκ...

Αλήθεια στη ΚΟΕ, τη ΔΕΑ και τις υπόλοιπες συνιστώσες μπορεί να λες την άποψη σου ελευθερα; Γιατί εγώ βλέπω μόνο μια άποψη...

Αυτός είναι ο σταλινισμός...

redteam said...

Μάκη άσε τους αντισταλινισμούς. Πιο σταλινική συμπεριφορά από το να παρουσιάζεις τη θέση σου πρώτα στα ΜΜΕ (π.χ. για τον Παπούλια) ωστε να δημιουργείς θέμα για να συζητηθεί στα όργανα μετά δεν υπάρχει. Στη δημοκρατική αριστερά η πορεία πρέπει να είναι αντίστροφη. Πρώτα στα όργανα και δημόσια (δεν κρύβονται οι απόψεις γιατί και η Π.Γ. και η ΚΠΕ και τα συνέδρια του ΣΥΝ, ακόμα και οι συνεδριάσεις της Κ.Ο. είναι ανοιχτά) και μετά στα ΜΜΕ. Αλλά υπάρχει και το στοιχειώδες. Σέβεσαι πρώτα από όλα τις αποφάσεις του κόμματός σου. Δεύτερον, καλά οι 23 της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας, τις ανακοινώσεις εκατοντάδων Π.Κ. του ΣΥΝ που εγκαλούν τον σ. Φώτη τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια; Ετσι σέβεται τα μέλη του ΣΥΝ; Ακόμη και η Π.Κ. των Θρακομακεδόνων του επιτίθεται που είναι φουλ ανανεωτική. Τι άλλο ποια πρέπει να γίνει για να σεβαστεί τα μέλη του κόμματος;

Andriou said...

Πάλι τα μπερδεύεις σύντροφέ. Το να ζητάς να εκπροσωπείς κάποιους λέγοντας τις προσωπικές σου απόψεις, αυτός είναι ο ορισμός (η επιτομή είναι άλλο πράγμα) του Σταλινισμού! Αυτό δεν έκανε ο Στάλιν; Εκπροσωπούσε ένα λαό του οποίου την άποψη έγραφε εκεί που γράφει και ο Φώτης τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ!
Γιαυτό σούγραψα να προσέχης. Γιατί ο (δήθεν) αντισταλινισμός, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα!

plagal said...

Μα αφου ο σ.Κουβελης ειναι Κοινοβουλευτικος *Εκπροσωπος*, στο ...job description του δεν ειναι να *Εκπροσωπει* τον ΣΥΡΙΖΑ? Κανει καλα αυτη τη δουλεια ο σ.Κουβελης? Αν δηλαδη ο ...Αντωναρος εβγαινε καθε μερα στο πρες ρουμ και στις ερωτησεις για το κυβερνητικο εργο αρχιζε να λεει τι ωραια που θα τα εκανε το ΠΑΣΟΚ αν ηταν εξουσια, ο Καραμανλης θα ηταν ..."σταλινικος" να τον αντικαταστησει?

Πιπερια, αν αυτο ειναι "σταλινισμος", τοτε καθε προσπαθεια συλλογικης οργανωσης και εκπροσωπησης ειναι "σταλινισμος". Λαστιχο τον εκανες τον "πατερουλη".

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ενας ένας παλληκάρια μου.

Από πότε είναι "σταλινικό" να λες δημόσια την άποψη σου; Από πότε πρέπει να λες τις σκέψεις σου πρώτα στα κομματικά όργανα; Κύριοι ή κυρίες ο ΣΥΝασπσιμός ΔΕΝ έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ίσως θέλετε την επαναφορά του. Οχι όμως στο κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς, ίσως σ' αυτό που θα φτιάξετε μεθαύριο στο Σύριζα ή κάπου αλλού.

Ας το πάρουμε απόφαση παιδιά. Θέλουμε διαφορετικά πράγματα. εσείς ένα μικρό "συνεπές" αντισυστημικό κόμμα διαμαρτυρίας. Εγώ θέλω ένα κόμμα της Ανανεωτικής Αριστερας του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Οσο πιο γρήγορα το πούμε αυτό δημόσια και καθαρά τόσο το καλύτερο. Απλα πράγματα...

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ plagal

Ο σ. Κουβέλης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι κυβερνητικός εκπρόσωπος ή εκπρόσωπος.

@ Andriou

Οσο για τους ψηφους και την πλάτη ολόκληρου ΣΥΡΙΖΑ καλό το παραμυθάκι, αλλά δεν έχει δράκο.
Πολύ απλά δες τους ψήφους που πήραν οι του Σύριζα...

plagal said...

"είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ"

Εκπροσωπει λοιπον τον ΣΥΡΙΖΑ οπως θα επρεπε?

redteam said...

Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται "δημοκρατικός συγκεντρωτισμός". Δηλαδή Μάκη μου εσύ θέλεις κόμμα "ρεμπετ ασκέρ". Εντάξει, αποφασίσαμε κάτι, αλλά μην του δίνεται και σημασία, πέστε ότι γουστάρει ο καθένας. Γι' αυτό η κοινωνία γελάει μαζί μας. Εσύ Μάκη μου θέλεις μικρό κόμμα, άλλωστε με 1,39% το 'χες συνηθίσει, εμείς θέλουμε μεγάλη παράταξη της αριστεράς με αποψεις, διαφωνίες, συγκρούσεις, αλλά με ενιαίο λόγο προς την κοινωνία. Είναι μια μεγάλη διαφορά μας.

Κόκκινη Πιπεριά said...

@Redteam

Καλή η ειρωνεία του 1,39% (βλέπεις ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΟΑ, Κόκκινο, ΚΕΔΑ, Ροζα παίρνουν τόσα χρόνια από 6% και πάνω... χα χα χα). Α και κάτι άλλο. Επίσης ο ΣΥΝ το μεγαλύτερο ποσοστό μέχρι σήμερα το έχει πάρει εμ τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, με "δεξιά" υποτίθεται γραμμη για να μην ξεχνιόαμστε...

Ομως καλύτερα με 1,39% παρά απολογητής των τανκς που χορεύουν στην Πράγα, την Βουδαπέστη και τη Βαρσοβία. Κασλύτερα 1,39 παρά να λεω ότι τα γκουλάγκ είναι σοσιαλισμός...

Αντε γιατί χθεσινοί απολογητές του Σοβιετικού καθεστώτος σημερινοί ανανεωτές - ριζοσπάστες δεν γίνεται... Και από πάνω να μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας και σοσιαλισμού. Τόσα χρόνια που ταλαιπωρούσατε την αριστερά με τις μαλακίες της ΕΣΣΔ και του ΚΚΕ θα έπρεπε να σας εχει κάνει λίγο σεμνούς τουλάχιστον όταν απευθύνεστε σε ανθρώπους που όταν εσείς λέγατε ότι είναι σοσιαλισμός στην Ανατολική Γερμανία σας έλεγαν διαβάστε Πουλαντζά για να καταλάβετε το λάθος σας...

Οσο για τον ενιαίο λόγο προς τη κοινωνία γιατί εμένα μου μοιάζει με άποψη του "ή λες τη γραμμή ή είσαι εκτός κόμματος";

@ Andriou

Ναι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στο κοινοβούλιο κάνει άψογα τη δουλειά του. Εχεις καμία αντίρρηση; Αυτό όμως δεν του απαγορεψει να έχει άποψη και να την λεει...

redteam said...

Από που προκύπτει ότι λέω το "ή λες τη γραμμή ή είσαι εκτός κόμματος";. Μάλλον βλέπεις φαντάσματα...
Την πορεία του ο καθένας δεν τη διαφημίζει, αλλά παρεμπιπτόντως στην ΚΝΕ είχα πέντε καθαιρέσεις, λόγω απόψεων, και παρά το γεγονός ότι ήμουν στην ΚΝΕ από το 1977 έγινα μέλος του ΚΚΕ μόνο ένα μήνα πριν τη διάσπαση του 1991. Οσο για τα περί απολογητών της ΕΣΣΔ και της Ανατολικής Γερμανίας, κοίτα προς τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Ολοι κάναμε τα λάθη μας, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τα επαναλάβουμε. Σου είπα κάτι σε άλλο blog αλλά δεν το κατάλαβες φαίνεται. Το 1999 δεν ψήφισα εγώ ΚΚΕ, άλλος ψήφισε και τον ξέρεις!

Π.Κ Πετραλώνων και Θησείου του ΣΥΝ said...

Να λές την άποψή σου πρέπει γιατί αλλιώς δεν γίνεται να λειτουργήσει η αριστερά.
Να λες μόνον την άποψή σου και να μην δέχεσαι να συνεργαστείς με το κόμμα σου το οποίο εχει ψηφίσει σε επίσημα όργανα- ΚΠΕ, συνελεύσεις στην βάση- μια πολιτική αυτό είναι πολιτικός αυτισμός.Μπορείς αν δεν θέλεις και δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε ένα πολιτικό οργανωμένα δημοκρατικό φορέα να πας σπίτι σου. Εγώ το έκανα Μάκη μου όταν ο ΣΥΝ ήτανε ΠΑΣΟΚ

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ redteam

Δεν με ενδιαφέρει ποια ήταν η πορεία σου στο ΚΚΕ. Ελεγες ή όχι ότι η ΕΣΣΔ είναι χώρα των Σοβιέτ;

Ασε τη λάσπη γιατί αν αρχίσουμε τι λασπομαχία δεν σε συμφέρει. Το 1999 είχαμε δημοτικές εκλογές. Εσύ ψήφισες Δαμανάκη και Γλέζο; Γιατί εγώ όχι απλά ψήφισα αλλά ήμουν υποψήφιος με τον αείμνηστο Λέοντα Αυδή. Οχι και να με εγκαλούν οι χθεσινοί δογματικοί που στα γεράματα είδαν το φως του αριστερισμού... Νισάφι!

Οσο για τη Ρουμανία δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο του ΚΚΕ Εσωτερικού που να λεει τι καλά που είανι εκεί. Το ότι η Αυγή έπαιρνε φθηνότερο (και όχι βέβαια τσάμπα) χαρτί δεν σημαίνει τίποτα... Βλέπω όμως ότι την τακτική της λάσπης την εχετε μάθει καλά στην... αντισυστιμική αριστερά.... Μπράβο...

Με την ευκαιρία διάβασες τη συνέντευξη το Αλέκου Αλαβάνου στους "Ιους" (ύμνος στην πολτική κωλοτούμπα) ή περιμένεις την άλλη εβδομάδα τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο πεφωτισμένος ηγέτης της... αντισυστημικής αριστεράς;

Κόκκινη Πιπεριά said...

Βρε Λάμπρο μου (που με το σμπάθειο αλλά κακώς γράφεις ως ΠΚ Πετραλώνων - Θησείου γιατί κάποιος ασχετος θα νομίζει ότι εκφράζεις όλη την ΠΚ), ποιος δεν δέχεται να συνεργαστεί με το κόμμα του; Είστε σοβαροί; Ψάχνετε εχθρούς... Λυπάμαι αλλά θα επαναλάβω ότι για όλη την κατάσταση φέρει ακέραι την ευθύνη η Ανανεωτική Πτέρυγα που δεν αποχωρεί από τον ΣΥΝ και να αφήσει εσάς τους πολύ αριστερούς να κάνετε αυτά που ονειρεύεστε.

Πολιτικός αυτισμός είναι αυτό που κάνετε εσείς Λάμπρο μου. Που πιστεύετε ότι η κοινωνία σας ακούει. Ομως είδαμε πόσο σας ακούει. Τι έμεινε από την δήθεν εξέγερση του Δεκέμβρη που τόσα επένδυσαν ορισμένο γεροντο αριστεριστές; τίποτα. Που είναι ο εργατικός δεκέμβρης; Αφαντος. Η κοινωνία εχει προβλήματα. Πολλά, μεγάλα, σύνθετα. και θέλει από την σύγχρονη Αριστερά απαντήσεις σήμερα. Λύσεις και προτασεις. εσείς, όπως και το ΚΚΕ (που τόσ πολύ θέλετε να κάνετε ενότητα μαζί του...) μεταθέτουν τις λύσεις για τον λαό όταν (και εφόσον...) έρθει ο σοσιαλισμός.

Εχετε καταλάβει ότι είστε σαν τους Ιεχωβάδες; Οπως αυτοί σε τακτά χρονικά διαστήματα προαναγγέλουν την δευτέρα παρουσία έτσι και εσείς (και το ΚΚΕ) αναγγέλεται το τέλος του καπιταλισμού και την επερχόμενη έλευση του σοσιαλισμού...

Δεν είναι καό ρε παιδιά να παραδεχθούμε ότι θέλουμε άλλα πράγματα... Πάλι φίλοι θα είμαστε και κυρίως δεν θα τσακωνόμαστε...

Μάκης

plagal said...

Καλα βλεπω αρχισανε παλι τα απολιτικα ξεμαλλιασματα. Τα λεμε συντροφοι...

redteam said...

Το 1999 Μάκη μου είχαμε ευρωεκλογές και βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Παρά τις παλινωδίες του ΣΥΝ τότε και τις ισορροπίες που κρατούσαν τότε "ανανεωτικά" στελέχη στα ΜΜΕ από τη μια με το ΝΑΤΟ και από την άλλη με τις εθνοκαθάρσεις του Μιλόσεβιτς και μας εξευτέλιζαν καθημερινά, ενώ το ΚΚΕ έπαιζε στα κανάλια με τους ακτιβισμούς του εγώ ψήφισα ΣΥΝ και ήμουν και μέλος του.
Το 1998 στις δημοτικές, παρά τη σύγκρουση που είχαμε στην Α' Αθήνας, ψήφισα Δαμανάκη και Δραγασάκη, γιατί ήμουν υποψήφιος στο Νομαρχιακό ψηφοδέλτιο και είχα αποχωρήσει από τον κίνηση που είχε τότε η Μαρία ζητώντας μάλιστα την καθαίρεσή της από επικεφαλής. Απλά μετά από ανοιχτή δήλωση που έκανα και στην Π.Κ. δεν δούλεψα για τον συνδυασμό της και έπεσα με τα μούτρα στο νομαρχιακό που είχε πάρει 8,5%.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Οσον αφορά τα περί λάσπης και τα λοιπά δεν με αγγίζουν γιατί ποτέ και πουθενά δεν σπιλώνω κανέναν. Του απαντάω πάντα πολιτικά με θέσεις και γεγονότα.

redteam said...

Και ψήφισες ΚΚΕ. Γιατί το κρύβεις λοιπόν. Αρα δεν χρειάζεται να τα σκαλίζουμε παραπάνω. Το ποιος είναι συνεπής σε αυτά που έλεγε και έκανε ας το αφήσουμε να το κρίνουν οι άλλοι.

redteam said...

Γιατί απέσυρες το σχόλιο ότι ήσουν ΑΚΟΑ τότε, σύμμαχος δηλαδή του ΚΚΕ; Για να μην απαντάω και στον αέρα.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Εχεις δίκιο. το 1999 ήμουν ακόμα στην ΑΚΟΑ (το 1998 στις δημοτικές είχαμε συνεργαστεί με το ΚΚΕ). Αν υπονοείς ότι εγώ ψήφισα ΚΚΕ στις ευρωεκλογές λυπάμε αλλά σε έχουν πληροφορήσει λάθος. Συνασπισμό είχαμε στηρίξει κριτικά...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Το λυπάμαι θέλει "αι"... Μην προτρέχεις...

Κόκκινη Πιπεριά said...

@redteam

Κανένα σχολιάκι για τον Αλαβάνο δεν θα κάνεις; η περιμένεις της σ/τ;

Αλήθεια αυτά που λες για τον Κουβέλη τα έλγες για τον Αλαβάνο όταν έλεγε τα αντίθετα από την "γραμμή" του κόμματος;

redteam said...

Δεν θυμάσαι καλά Μάκη. Είχαμε και έντονη αντιπαράθεση τότε γιατί σκυλόβριζες τον ΣΥΝ λόγω της στάσης πολλών "ανανεωτικών" στελεχών στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, σημερινών και όσων αποχώρησαν και πήγαν στο ΠΑΣΟΚ (Αθανασόπουλου, Γεωργακόπουλου κ.λ.π.). Ψήφισες ΚΚΕ και δεν το θυμάσαι.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Σου είπα ως ΑΚΟΑ στηρίξαμε ΣΥΝ. Δεν είπα ψηφισα ΣΥΝ... Εγώ διαφωνούσα για την στάση ορισμένων στελεχων και έλεγα δημόσια τη διαφωνία μου. Κανένας από την ΑΚΟΑ, τότε, δεν μου έλεγε να μην τη λεω.

Ομως η σημερινή ΑΚΟΑ δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση που πολιτεύεται σήμερα στον Σύριζα...

Το τι ψήφισα το ξέρω πολύ καλά...

redteam said...

Δεν αλλάζω και τώρα άποψη για τον Αλέκο. Θεωρώ ότι έκανε σοβαρό λάθος με την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΝ, αλλά επίσης θεωρώ ότι είναι ο μόνος που στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη κατέβασε πολιτική ατζέντα, το πως πρέπει να είναι η αριστερά σήμερα. Στον Ιό έδωσε απαντήσεις και στις επιθέσεις περί "εθνοκεντρικής" οπισθοδρόμησης που τον κατηγόρησαν τα στελέχη του ΣΥΝ. Οσον αφορά τις κωλοτούμπες του, μάλλον εννοείς στα εθνικά θέματα. Αλλά ξεχνάς κάτι. Οτι ως πρόεδρος του ΣΥΝ ήταν υποχρεωμένος να καλύπτει όλο το κόμμα. Είναι η σχιζοφρένεια του ΣΥΝ. Ωστόσο θυμάσαι καλά ότι λίγο πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΝ, το προσωνύμιο που κυκλοφορούσαν διάφορα στελέχη για τον Αλέκο στο κόμμα ήταν "τουρκοφάγος". Δηλαδή ότι σεβάστηκε τις απόψεις του κόμματος στα εθνικά είναι προς κατηγορία. Ας αλλάξουμε απόψεις και τότε τα λέμε. Μην ξεχνάς ότι λίγο πριν γίνουν εκλογές ζήτησε ως πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει η Τουρκία στην Ε.Ε.

redteam said...

Και ξέχασα να γράψω ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι στην Ευρωβουλή ήταν αντικομματικός γιατί ήταν κατά του Μάαστριχτ.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Sory αλλά έχεις πλάκα. Γράφεις: "Στον Ιό έδωσε απαντήσεις και στις επιθέσεις περί "εθνοκεντρικής" οπισθοδρόμησης που τον κατηγόρησαν τα στελέχη του ΣΥΝ".

Οχι redteam δεν εδωσε απαντήσεις. Είπε ότι άλλαξε απόψεις. Και ότι μπορεί να ξαναλλάξει. Για τέτοιο πολιτικό αριστερό μιλάμε.

Ασε redteam ο Αλαβάνος είναι μια τελειωμένη ιστορία. Και πως να μην είναι. Μιλάμε για τον ορισμό του πολιτικού σαλτιμπάγκου...

redteam said...

Δεν τη διάβασες καλά τη συνέντευξη Μάκη. Πάντως είτε το θες είτε όχι το ζήτημα είναι ότι ο Αλέκος διαθέτει πολιτικό λόγο και άλλαξε και τον ξύλινο λόγο της αριστεράς. Από εκεί και πέρα πρέπει να διαλέξεις ή θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε στροφή της κοινωνίας και άρα μπορεί να αλλάξουμε και απόψεις προκειμένου όμως να υπηρετούμε το στρατηγικό στόχο και όχι τις προσωπικές στρατηγικές (Φώτης) ή θα πρέπει να είμαστε Περισσός και να επαναλαμβάνουμε σε κασέτα (κάτι που κάνουμε δυστυχώς τώρα τελευταία αφού ο λόγος μας δεν έχει φαντασία, δεν συγκινεί κανέναν) και να λέμε ότι θα δικαιωθούμε στη δευτέρα παρουσία.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Χα χα χα να σαι καλά με έκανες και γέλασα. αλλαξε ο Αλαβάνος τον ξύλινο λόγο;

Ποιος; Αυτός που έλεγε ότι ο Γρηγορόπουλος είναι ο νέος Πέτρουλας και ο νέος Αθανάσιος Διάκος;

Που τη μια μέρα υποσχόταν σ. Μιχάλη παπαγιαννάκη ότι θα είναι υποψήφιοςδήμαρχος και μετά τον "άδειαζε" για να κλαίει στη κηδεία του;

Ποιος; Αυτός που ήταν κατά του σχεδίου Αννα αλλά υπερ του βιβλίου της Ρεπούση κάνοντας μάλιστα και επερωτηση στη βουλή;

οσο για τη συνέντευξη στους Ιους αν σε βολεύει ότι δεν την διάβασα ΟΚ, αλλά πλέον με αυτούς κάνει παρέα ο Αλαβάνος...

redteam said...

Μην ασελγείς σε νεκρό, και μην ξεχνάς με ποιον μίλησε το προηγούμενο βράδυ από το debate των ευρωεκλογών ο Αλέκος. Πήγαινε σε αρχείο εφημερίδων για να δεις της συνομιλία του με τον αείμνηστο Μιχάλη. Μπορεί να είχαν κάθετες διαφωνίες, αλλά ο σεβασμός τους ενός για τον άλλον ήταν αμοιβαίος. Το είχα δει από κοντά ακόμα και σε εκείνη την ΚΠΕ που είχε ως θέμα το δήμο της Αθήνας και ήταν γεμάτη ένταση.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Εγω ασελγώ σε νεκρό; Πρόσεχε τι λες. Δεν "πούλησα" εγώ τον Μιχάλη. Ο αρχηγό σου τον "πούλησε". Αντε γιατί όλα έχουν ένα όριο...

Λοιπόν βαρέθηκα. Αλήθεια στο λεω. θα τα πούμε από κοντά. Δεν έχει νόημα πλέον. Κάνουμε παράλληλους μονόλογους.

Μακάρι η Ανανεωτική Πτέρυγα να βρει το πολιτικό θάρρος και να κάνει το βήμα που χρειάζεται για να λυτρωθούμε όλοι. Και εμείς και εσείς. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε στο ίδιο κόμμα όταν θέλουμε διαφορετικά πράγματα...

Γεια χαρά

redteam said...

Οσο για τη συνέντευξη στον Ιο δεν είπα δεν τη διάβασες, είπα δεν τη διάβασες καλά. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Avanti68 said...

Μάκη έχεις δίκιο για το σχόλιο σαν ΠΚ Πετραλώνων αλλά δεν το έκανα επίτηδες.Και μάλιστε αν δεν το έκανες σχόλιο δεν θα το είχα καταλάβει...μπερδεύτηκα γιατί νόμιζα πως ήμουνα στο δικό μου...

aKanonisti said...

Απολαυστική αυτή η ανάρτηση...με τα σχόλια μαζί.....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Περιγράφει άψογα... την παθολογία της Αριστεράς.....

Συνεχίστε!!!!!
Εχει πολύ πλάκα....

Αλλωστε δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην ασχολούμαστε με τόσο σοβαρότατα πράγματα....

Ολα πάνε καλά στην κοινωνία....



Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

redteam said...

Δυστυχώς Μάκη μου η aKanonisti έχει απόλυτο δίκιο. Συμμερίζομαι απόλυτα το ειρωνικό της γέλιο γι' αυτά που ασχολούμαστε, ενώ η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει και η Αριστερά χτενίζεται...

αστυάνακτας said...

μία μικρή παρέμβαση:
Αν όντως δεν έχουμε Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό...που ΔΕΝ έχουμε.... και καλά κάνουμε....και ο Κουβέλης εκφράζει την προσωπική άποψή του...Τότε γιατί είναι σταλινισμός η εκφραση της άποψης των σ. του ΣΥΡΙΖΑ;...δυο μέτρα και δυο σταθμά ή και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να ξέρουμε πότε μιλάμε και επίσης χρειάζεται να σεβόμαστε την πλειοψηφία;......ή αυτά που έχουμε συμφωνήσει ως σύμμαχοι;....

ΥΓ1: Ο σεβασμός της πλειοψηφίας είναι η αξία της Δημοκρατίας....πως να το κάνουμε...η προσωπική γνώμη λέγεται,εκφράζεται αλλά όχι εν όνοματι κάποιου. Στο κάτω-κάτω είμαι κι εγώ ψηφοφόρος της Β΄Αθήνας.

ΥΓ2:Προσωπική άποψη δεν εξέφρασε κι ο σ. Καρίτζης όταν έλεγε να τηρηθεί το καταστατικό του κόμματος και να αποχωρήσουν όσοι βουλευτές έχουν πολλές θητείες...γιατί πέσανε κάποιοι να τον φάνε (π.χ. αριστερή στρουθοκαμηλος)...επειδή έθιγε και το Φωτη η διαταξη του καταστατικού;

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ aKanonisti

Ολοι έχουμε δικαίωμα στο χιούμορ.

@redteam

Σε μένα το λες; Εσείς ασχολείστε με ποιον τρώει ο Κύρκος και τι είπε ο Κουβέλης.

@ Αστυάνακτα

Δεν βαρέθηκες ρε φίλε; Εγω δεν είπα να μην εκφράσουν οι του Σύριζα τις απόψεις τους. Εγώ θεωρώ σταλινισμό να ζητούν οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ την κατάργηση ενός ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ από το λαό. Ομως στη δική σου αριστερή κουλτούρα ο λαός παίζει το ρόλο του χειροκροτητή. Οπως στην ΕΣΣΔ, το ΚΚΣΕ και τον ΚΚΕ.
Οσο για την τήρηση του κατασταστικού να σου θυμήσω ποιος το καταπάτησε πρώτος (και καλύτερος...). Ο Αλέκος Αλαβάνος. Ω ναι αυτός ο πεφωτισμένος ηγέτης που ήταν από το 1981 μέχρι το 2004 Ευρωβουλευτής και μετά Βουλευτής. Μιλάτε για εναλλαγή; Αιδως Αργείοι!!!

Μάκης

αστυάνακτας said...

Μάκη
Εδώ δε βαρεθήκανε άλλοι...εγώ θα βαρεθώ;
Μη μου μιλάς εμένα για τον Αλαβάνο...ξέρεις τη θέση μου...
Μή μου φέρνεις σε αντιδιαστολή διορισμένους με εκλεγμένους γιατί αν είναι έτσι μόνο ο Κουβέλης θα πρεπε να μιλάει κι Χατζησωκράτης ή ο Μαργαρίτης να σωπαίνουν....
Απλά εγώ επεσήμανα ότι άλλο να μιλάς και άλλο να μιλάς όποτε πρέπει...
Τα άλλα περι ΕΣΣΔ ΚΚΕ ΚΚΣΕ κλπ ε όχι σε μένα...οι αφορισμοί σου που μου προσάπτεις είναι ίδιοι είτε προέρχονται από την ΕΟΣ είτε από την αριστερή στρουθοκάμηλο...
Στο όνομα της άποψή σας ...όλοι οι υπόλοιποι που σας ασκούν κριτική είτε είναι θιασώτες του Στάλιν είτε του ΚΚΣΕ και του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού....καπως πρέπει να τα ψάξεις Μάκη....
Τελικά εμείς μπορούμε να κάνουμε κριτική στο σ. Φώτη ...μπορούμε να λέμε την άποψή μας γι αυτόν ή πρέπει να βγούμε βουλευτές πρώτα....

γύφτικο σκεπάρνι said...

Αγαπητοί Σσύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, Σσυναγωνιστές και Σσυνοδοιπόροι,
δεξιοί αναθεωρητές, σταλινικοί, τροτσκιστές, μαοϊκοί, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, κενροαριστεροί, αντιευρωπαϊστές και τσιράκια του Μάαστριχ, αναρχοαυτόνομοι και λικβινταριστές, ρεβιζιονιστές και κομμουνιστοχριστιανοί, οπορτουνιστές και δογματίλες, ξεστρατισμένοι κνίτες και συντεταγμένοι αντιφρονούντες, σκύθες και ιλλυροί, πελασγοί και ακαρνάνες, πομάκοι και ρουμανόβλαχοι, λακέδες και λακεδαιμόνιοι, πασοκιστές και αντίχριστοι, χειροπράκτες και διανοούμενοι, μακεδόνες και γυφτοσκοπιανοί, εξαρχειώτες και εξαρχειωμένοι, αντιλόπες και στρουθοκάμηλοι, μπετοναρμέδες και ρεμπετασκέρηδες. "Ο δρόμος αυτός δεν τελειώνει. Δεν έχει αλλαγή. Καμμιά φωτιά στην κορυφή του. Κράτησα τη ζωή μου. Το χιόνι και το νερό παγωμένο. Βραδυάζει. Στα πατήματα των α-λόγων" (Σεφέρης μουστάκια...).
Δύσκολοι οι καιροί για ομονοούντες και ετεροδημότες. Για ελευθερόφρονες και φραξιονιστές. Τι κι αν χρειάζεται η μέγιστη κοινή σύμπραξη για τους ελάχιστους κοινούς στόχους. Πως να συνταιριάσουμε τον ελάχιστο κοινό διαιρέτη με τον μέγιστο κοινό πολλαπλασιαστή, άνθρωποι μονάχοι σα ξεδοντιασμένοι βράχοι, πολυδιαβασμένοι, παραμορφωμένοι, αστοιχείωτοι. "Αλλοίμονο σ' αυτούς που (δεν) αγάπησαν, αλλοίμονο, αλλοίμονο, αλλοίμονο.
Αλλοίμονο σ' αυτούς που (δε) δακρύσανε, ζωή, την ομορφιά σου (δε) γνωρίσανε, ζωή" (Κωστής Χρήστου, μουστάκια...).
Αλλοίμονο αν στον κοινό αγώνα, ας πούμε για τη μονοδρόμηση της Μεσογείων, θέτουμε ο καθένας ως μόνος γνώστης της μόνης αλήθειας, ως προαπαιτούμενα μαξιμαλιστικά ιδεολογήματα, προλεταριακούς διεθνισμούς, δικτατορίες (κατά) του προλεταριάτου, υποταγή στην κομματική γραμμή που είναι μια και αδιαίρετη, στο σφυροδρέπανο, στο δικέφαλο αετό ή στο μανιφέστο του Πατέρα.
Πως θα συν-αγωνιστούμε ευρωπαϊστές με αντιευρωπαίους, συστημικοί με αντισυστημικούς, συσπειρωμένοι με ασυσπείρωτους, εκλεγμένοι με αυτοδιορισμένους, καθαρόαιμοι επαναστάτες με αλλοτριωμένους μεταρρυθμιστές, ψιλοσυμβιβασμένοι με χοντροασυμβίβαστους, ερματισμένοι(sic) με ανερμάτιστους.
Τι πιθανότητες έχουμε να πετύχουε τον κοινό στόχο;
Μάλλον η Μεσογείων δεν θα μονοδρομηθεί ποτέ (βέβαια ίσως τότε ανακαλύψουμε ότι ίσως είχαμε βάλει λάθος στόχο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, όπως επίσης μπορεί η μονοδρόμηση να γίνει από άλλους και κόντρα στο κοινό συμφέρον).
"Η νύχτα απλώθηκε παντού, είν' το τραγούδι τ' ουρανού, νύχτα βαθειά, πολύ βαθειά μεσ' την ψυχή μου, με σκέπασε η ερημιά, μια θλίψη και μια παγωνιά, γιατί να φύγεις (σφύριζα...) ξαφνικά απ' τη ζωή μου.
Θέλω απόψε να σου γράψω, μα φοβάμαι μήπως κλάψω, με κουράσανε τα δάκρυα κι οι λυγμοί, τα παράθυρά μου κλείνω, πάλι μόνος μου θα μείνω, θα με πνίξουν πάλι απόψε οι στεναγμοί" (Μητροπάνος, μουστάκια...).
Συριζίτες και Συριζίτισες, Συνασπισμένοι και Συνασπισμένες, Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, Σφυριχτές και Σφυριζόμενοι, Ακροκεντριστές και Κεντροακραίοι, μπορούμε άλλοι να πάμε στο αγαπημένο μας κκε με τη μία και μόνη γραμμή που τόσο πολύ γουστάρουμε να εκφράζουμε και να υπηρετούμε, άλλοι στις ανταρσύες και στα αγαπημένα μας γκρουπούσκουλα που τρεις κι ο κούκος κάνουμε την επανάστασή μας μέχρι να διασπαστεί κι ο τελευταίος, άλλοι στο αγαπημένο μας πανελλήνιο σοκ για γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια κι άλλοι να ξαναπάμε σπίτια μας.
Επίσης μπορούμε να οργανώσουμε νέες ομάδες, κόμματα και κινήματα μέχρι να ξαναδιασπαστεί κι ο τελευταίος και να κλείσει και τις πόρτες. Πέντε άτομα, έξι διασπάσεις το 'χουμε κερδίσει με αγώνες και θυσίες. Και τριάντα διασπάσεις το εξάμηνο στην ομάδα των επτά υπέροχων επίσης το 'χουμε.
Τίποτα καλύτερο, τίποτα πιο έξυπνο και πιο αποτελεσματικό, μπορούμε να κάνουμε; Έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και τόσο αργά. "Κάλλιο αυγά παρά πουρέ" (Δικό μου, μουστάκια...)