Monday, August 31, 2009

Αλέξη... χάσαμε!

Απέρριψε η ΚΠΕ την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝασπισμού. Η προσπάθεια του Τσίπρα να ταρακουνήσει τα βαλτωμένα νερά στο κόμμα απέτυχε καθώς η πλειοψηφία του Αριστερού (;) Ρεύματος (οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ δηλαδή) σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της Ανανεωτικής Πτέρυγας (προερχόμενοι κυρίως από την ΕΑΡ) καταψήφισαν την πρόταση. Και εντάξει οι του Ρεύματος, φαίνεται ότι επέλεξαν να στοιχηθούν πίσω από τον Αλαβάνο και όπου τους βγάλει (μάλλον εκτός βουλής...), αλλά οι Ανανεωτικοί γιατί φοβήθηκαν το συνέδριο; Δεν μας λένε τόσο καιρό ότι η γραμμή του ΣΥΝ είναι λάθος; Πως (και ποιος...) θα την αλλάξει αν όχι τα μέλη του κόμματος σε συνέδριο; Μας λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Σύριζα (πολύ σωστά υπάρχει....) πως θα λυθεί αν όχι με συνέδριο; Δυστυχώς όταν οι Ανανεωτικοί καταλάβουν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν και τι ευκαιρία έχασαν με το έκτακτο συνέδριο θα είναι πολύ αργά...
Ετσι ο Τσίπρας ηττήθηκε και μαζί του η όποια προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του ΣΥΝ και, κυρίως, να μπορέσει να "απαντήσει" στις Αλαβανιές και τιος Κοροβεσιές που ακούγονται κατά συρροή το τελευταίο διάστημα.

Ομως η γραφειοκρατία της Κουμουνδούρου δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Προτιμά να ξεφτιλίζεται από τον κάθε Κοροβέση παρά να χάσει τη... καρέκλα της!

Η απόρριψη της πρότασης σημαίνει την αντίστροφη μέτρηση τόσο για το "τέλος" του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΝ, αλλά και για την πλήρη (πολιτική) υποταγή του χώρου στις "ορέξεις" του Αλαβάνου!

Υ.Γ. Ο... ηγέτης (μη χέσω...) της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος (φίλος του Κοροβέση), που υπιοτίθεται ότι είναι μέλος του ΣΥΝ μιλώντας στα «ΝΕΑ» αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις λέγοντας πως «δεν παρακολούθησα το θέμα». Να τον χαίρονται...

10 comments:

εξαποδώ said...

Αγαπητέ Μάκη, δεν νομίζω ότι το Αριστερό Ρεύμα επέλεξε να στοιχηθεί πίσω από τον Αλαβάνο. Όλα δείχνουν μάλλον το αντίθετο. Υπέστη, δε, συντριπτικό πλήγμα στη συνεδρίαση καθώς εμφανίστηκε πολυδιασπασμένο. Τώρα γιατί "ανανεωτικοί" και επίσημο "ρεύμα" καταψήφισαν την πρόταση Τσίπρα, μόνον Κύριος οίδε! Η μόνη σοβαρή υπόθεση είναι ότι φοβούνται ένα συνέδριο με "ακραία" κατάληξη και πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να ελέγξουν το εσωκομματικό παχνίδι μέσω των παρασκηνιακών κομπρομί και των "γραφειοκρατικών" διαδρόμων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ισχύει αυτό που είπε ο Τσίπρας, πως δηλαδή μετά τις πιθανές πρόωρες εκλογές ο ΣΥΝ «δεν θα κάνει συνέδριο ανάκαμψης, ίσως κάνει μνημόσυνο»!

Κόκκινη Πιπεριά said...

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι κάνεις λάθος. Οι ΚΚεδογενείς του Ρεύματος τα έχουν (ξανα) βρει με τον Αλαβάνο. Μάλιστα προορίζουν τον Λαφαζάνη για πρόεδρο του ΣΥΝ...

εξαποδώ said...

Μάλιστα!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Αργά-αργά, Μάκη.
Ποιός με ποιόν και γιατί...
Το κακό έχει ήδη γίνει Τα υπόλοιπα είναι οι παράπλευρες απώλειες.

Ο κύριος υπεύθυνος;

Έχει αρχίσει από νωρίς αυτή η ιστορία.
Και έχουν πολλοί ευθύνη, από το 2003 και μετά..
Πάντως οι καπεταναίοι έχουν το μεγαλύτερο.
Αυτοί καθόρισαν τις γραμμές και δεν άκουγαν τίποτα. Στον κόσμο τους..

Unknown said...

Μάκη,εχε η Αριστερα θεό να του ζητήσουμε να βαλει το χερι του???

Unknown said...

Ας δώσουμε τώρα τον αγώνα τον καλό...ώστε ο τίτλος της εγγραφής σου να μην ισχύει και την 5η Οκτωβρίου. Σε χαιρετώ

Κόκκινη Πιπεριά said...

Φυσικά θα δώσουμε τον αγώνα. Μετά τις εκλογές θα αναμετρηθούμε (πολιτικά πάντα...) μ' όσους θεωρούν ότι μπορούν στα... 60 τους να παριστάνουν τους αριστεριστές...

ΣΠΙΘΑΣ said...

Μάκη, σου είπα μην βιάζεσαι!!!
Ο Αλαβάνος είπε να συστρατευθούμε"όλοι οι σύντροφοι, ενωμένοι, ανανεωτές, ανένταχτοι, συνιστώσες..όλοι μαζί"!!

Μαζί μας είναι..Σήμερα.

Αύριο, θα δούμε.

αστυάνακτας said...

συμφωνώ με τον Α.ΣΤΕΓΟ........έχουμε εκλογές και θα τα καταφέρουμε είτε θέλουν κάποιοι είτε δε θέλουν

ΣΠΙΘΑΣ said...

@ αστυάνακτα

Ποιός δεν θέλει;Μήπως προτρέχεις;
................................

"Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΝ και αντιπρότειναν, να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και παλι ο κ.Αλαβάνος και μετά από ένα εύλογο διάστημα περίπου έξη μηνών να πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή.

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Θεωνάς και Ρινάλντι τόνισαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία, σημείωσαν ότι έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί απόφαση αύριο (σσ Σάββατο).

Ο κ. Γλέζος σε δήλωσή του είπε ότι όσοι περίμεναν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν.
..........................

Σπίθας

Δεν μπορούμε 11 συνιστωσών άχυρα να χωρίσουμε..

Εμείς θα σώσουμε τον κόσμο;

Μήπως φταίει πάλι η Ανανεωτική Πτέρυγα;


Υ.Γ.
"Μυαλό δεν θα βάλει, αυτό το κεφάλι"
Αφιερωμένο στην αριστερά, γενικά.