μεταναστες

μεταναστες

Thursday, September 3, 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων.

Η κοινωνική συναίνεση, όμως, σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει.

Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Γιατί απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια.

Δεν είναι όμως ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ, που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο.

Η μόνη απάντηση στη κρίση είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, είναι δύναμη ελπίδας, ανανέωσης και αποτελεσματικών αγώνων, που θα είναι ισχυρή και παρούσα στις εξελίξεις.

Καλούμε τον κόσμο της αριστεράς και της οικολογίας, τους προοδευτικούς πολίτες, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, στη πρώτη γραμμή, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και να εγγυηθούμε θετική διέξοδο από τη κρίση, με ισχυρή τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

1 comment:

Σπίθας said...

Περίμενε, Μάκη...
Πάλι βιάζεσαι. έγινε μια γόνιμη συζήτηση,(sic..!!) αλλά ακόμη περιμένουμε...

Tο κλίμα έχει ενταθεί μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, να προτείνει ως επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι εκπρόσωποι των συνιστωσών δεν δέχτηκαν την πρόταση.

Πρότειναν να ηγηθεί του σχήματος ο Αλέκος Αλαβάνος.
Η συζήτηση ήταν μακρά ( πολύ μακράαα) αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή.
Γμ@το..!!

Δεν μπορούμε να βρούμε μια χάλκινη τομή, την θέλουμε και "χρυσή"!!

Η λήψη της οριστικής απόφασης αναβάλλεται για αύριο....