Friday, August 28, 2009

Αφού σε "χαλάνε" τα media ρε Περικλή γιατί τους μιλάς;


Τελικά η βαρύγδουπη... ανακύκλωση που έκανε ο Περικλής Κοροβέσης, των γραπτών του Βότση και του Μπέη από την "Ελεθεροτυπία"... διαμορφώθηκε από τα media! "Εγώ δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα, από την άποψη ότι ανακύκλωσα μια δική σας δουλειά, πράγματα που είχαν δημοσιευτεί στην "Ελευθεροτυπία....Η δήλωσή μου δεν ήταν να καταγγείλω την Αριστερά, μην φανταστείτε, αυτή είναι η Αριστερά που υπερασπίζομαι εδώ και χρόνια. Τώρα το πώς διαμορφώθηκε από τα media είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά στην ουσία η θέση μου είναι ξεκάθαρη". Με αυτή τη δήλωση (κωλοτούμπα που θα ζήλεε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης...) ο Κοροβέσης "καθάρισε" τη μπουγάδα και παραμένει βουλετής, μαζί με το κόμμα που όπως... ανακύκλωσε τα πήρε (και αυτό...) από την Siemens (κατά Βότση και Μπέη).

Από τη μεριά της η Κοινοβουλευτική (για πόσο ακόμα;) Ομάδα του Σύριζα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση στην οποία από κοινού εκφράστηκε η κατηγορηματική διαφωνία και αντίθεση στο περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων του σ. Περικλή Κοροβέση.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο σ. Περικλής ότι, πέρα από ατυχείς διατυπώσεις, δεν είχε την πρόθεση να θίξει την ηθική και ιστορική διαδρομή προσώπων και κομμάτων της Αριστεράς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρεί το θέμα λήξαν.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το ηθικό φορτίο του ΣΥΡΙΖΑ, την αγωνιστική παρουσία και δράση του".

Εγώ απλά θα παραθέσω ένα απόσπασμα από την επιστολή του Γιάννη Δραγασάκη προς την Κ.Ο. του Σύριζα, η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη περιγράφει τις πραγματικές προθέσεις του Κοροβέση: "...Η ιδιαιτερότητα, κατά τη γνώμη μου, του τελευταίου αυτού επεισοδίου είναι ότι ο Περικλής Κοροβέσης δεν διατυπώνει διαφορετικές πολιτικές απόψεις, πράγμα που θα ήταν θεμιτό, αλλά για να υπηρετήσει τις όποιες δικές του ιδιαίτερες επιδιώξεις, έχει επιδοθεί απρόκλητα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης που κατ’ αρχάς στρέφεται ενάντια στον Συνασπισμό, στην ιστορία του, τα μέλη και τα στελέχη του, την ηγεσία του, αλλά τελικά πλήττει πολιτικά και ηθικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια πολιτική συμμαχία, ούτε καν συνεργασία, αν η κάθε συνιστώσα πολεμά τις υπόλοιπες, και μάλιστα με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Περικλής Κοροβέσης.

Ο Περικλής Κοροβέσης όχι μόνο δεν τηρεί αυτή την αρχή, αλλά για να προωθήσει την άποψή του περί διάλυσης του ΣΥΝ και διάχυσής του στον ΣΥΡΙΖΑ –άποψη που έχει διατυπώσει και δημόσια– καταφεύγει σε αθέμιτα, συκοφαντικά, απαξιωτικά και προσβλητικά για τον κόσμο του Συνασπισμού και ευρύτερα της Αριστεράς μέσα. Δεν υποστηρίζει την, κατά τη γνώμη μου, λανθασμένη ούτως ή άλλως άποψή του με κάποια επιχειρήματα, αλλά για να την προωθήσει προσπαθεί να απαξιώσει τον Συνασπισμό με την ανεύθυνη αναπαραγωγή συκοφαντικών ισχυρισμών, αστήρικτων καταγγελιών, αναπόδεικτων φημών".

Αυτοί που έμπλεξαν τον Συνασπισμό σ' όλη αυτή την κωμικοτραγική ιστορία με Αλαβάνους, Κοροβέσηδες, Βότσηδες κ.λ.π. να δω τώρα πως θα ξεμπλέξουν... Αν και πολύ φοβάμαι ότι εκτός βουλής θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο να λύσουν κάθε "διαφορά" και "παρεξήγηση"...


1 comment:

ΣΠΙΘΑΣ said...

Τα πάντα θα ξεξακαθαρίσουν και θα εξηγηθούν..!
Όταν δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως ..λόγος,γι'αυτό.