Saturday, April 11, 2009

Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Θετική ανταπόκριση έχει η συγκρότηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή σε αγωνιστές, εργαζόμενους και νέους. Στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη και αυτή την εβδομάδα καταλήχθηκε το τελικό λογότυπο, εγκρίθηκε ομόφωνα το ακρωνύμιο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και αποφασίστηκαν μια σειρά ζητήματα σε σχέση με την εμφάνιση, παρουσία και παρέμβαση του νέου σχήματος της άλλης αριστεράς. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν τα νέα υλικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μια μπροσούρα με τις αποφάσεις (κοινό κείμενο προβληματισμού, απόφαση Αθηναϊδας, κεντρικά συνθήματα) και πολιτική αφίσα του σχήματος. Παράλληλα προχωρά η τελική κατάληξη της Διακήρυξης και ο σχεδιασμός για καμπάνια αποκάλυψης του ρόλου της Ε.Ε. Θετική ήταν και η απάντηση της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» που αποφάσισε τη συμμετοχή της στο σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παράλληλα, πλούσια είναι η δράση και συζήτηση στις τοπικές και κλαδικές πρωτοβουλίες που συγκροτήθηκαν στις αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Προγραμματίζεται ο νέος γύρος συνελεύσεων των πρωτοβουλιών και η εξωστρεφής παρέμβαση στα μέτωπα που αποφασίζονται.

Σχόλιο "Πιπεριάς": Ο χώρος της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αν είχε ένα χαρακτηριστικό (πέρα από ιδελογικές αγκυλώσεις και οπισθοδρομήσεις) αυτό ήταν τις πολυδιάσπασης και των "μικρομάγαζων" που διεκδικούσαν το καθένα για τον εαυτό του την επαναστατική... αλήθεια. Αν και με τίτλο... σιδηρόδρομο η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχει ένα θετικό. Είναι μια ενωτική προσπάθεια του εξωκοινοβουλευτικού χώρου. Και ως τέτοια αν μη τι άλλο έχει την συμπάθεια της "Πιπεριάς". Σε δύσκολες εποχές που δεν υπάρχουν ιδεολογικές βεβαιότητες και το κομματικό αλάθητο είναι ανέκδοτο, η προσπάθεια για κοινή παρέμβαση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πρέπει να στηριχθεί ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.


4 comments:

Unknown said...

Πολυ μπροστά!! Έχει και την δικιά μας συμπαράσταση... http://saimag.wordpress.com/

aerostatik said...

Πως από το ακρωνύμιο πήγε το μυαλό μου στο Μαρσύα τον εφευρέτη του αυλού, ένας θεός ξέρει...

Anonymous said...

Κάποιο σχόλιο για τον ανύπαρκτο, συγγνώμη, αποβλητέο ήθελα να πω, προβληματισμό στο εθνικό ζήτημα του εν λόγω εγχειρήματος? (Βελουχιώτης, Ψυρούκης και Πάμπλο στο εξώτερον-εθνικιστικόν πυρ)
Να μην ξεχάσω. Τις κρυφοπασοκίζουσες εσωτερικές διενέξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑς τις γνωρίζετε? Μια βόλτα σε γνωστά blogs του χώρου θα πείσει για τις "αντάρτικες" διαθέσεις...

Unknown said...

Τι δεξιά τι αριστερά ίδια είναι τα αφεντικά, προσωπικά η Αριστερά η εξωκοινοβουλευτική έχει τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ευθύνες που δεν υπάρχει ένα κοινό μέτωπο ενάντιον του Κεφαλαίου.
Με τις τρελές αγκυλώσεις και τις περίεργες θέσεις τους έχουν διασπάσει τους εργάτες σε Μαοικούς, Τροτσικιστές κλπ.
Κατα βάθος δεν ξέρουν τι θέλουν...