Monday, April 6, 2009

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Ρήξης

Κυκλοφόρησε το Σάββατο 4 Απριλίου το νέο φύλλο της ανανεωμένης, μηνιαίας εφημερίδας Ρήξη.

Το 51ο τεύχος περιλαμβάνει ένα 4σέλιδο αφιέρωμα στην έκρηξη της εγκληματικότητας, της βίας και της κοινωνικής ανομίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, εξέλιξη η οποία έχει κάνει τη χώρα να θυμίζει το εφιαλτικό σκηνικό των τριτοκοσμικών μητροπόλεων. Ο φάκελος «Γίναμε Σικάγο;» περιλαμβάνει κείμενα των Γ. Καραμπελιά, Γ. Ρακκά και μια αναδημοσίευση από το εξαίρετο βιβλίο του Δ. Κωστόπουλου, Ο Νταβέλης στο Σικάγο, το Γουέστερν της ανάπτυξης…

Ακόμη, η Ρήξη περιλαμβάνει έναν φάκελο για τα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία με κείμενα των Θ. Τζιούμπα και Ν. Μάλιτς, κείμενα του Γ. Καραμπελιά και του Ν. Ντάσιου για την οικονομική κρίση αλλά και την διάσκεψη των G 20 στο Λονδίνο.
Για τα ζητήματα οικολογίας, ο Γ. Σχίζας γράφει για την καταστροφή του Υμηττού και τις κατευθύνσεις των κινήματος προστασίας του, οι Β. Στοϊλόπουλος ο Θ. Ντρίνιας για τους μύθους της λεγόμενης «Πράσινης Ανάπτυξης».


Ο Β. Φτωχόπουλος γράφει για την Ελένη Φωκά, την ηρωϊκή δασκάλα της Καρπασίας, ενώ περιλαμβάνεται και ένα επετειακό κείμενο για την εθνικοαπελευθερωτικό-αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου ο αγωνιστής της Βίας Λειβαδάς περιγράφει τις σχέσεις της οργάνωσης με τον ΙΡΑ. Επίσης, ο Μ. Εγγλέζος γράφει για το ιδεολόγημα της «Αυτονομίας» στην Κρήτη και το τι παιχνίδι παίζεται πίσω από αυτήν.

Επίσης, οι Κ. Σεβρής και η Μ. Ρακκά καλύπτουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των Πανεπιστημίων, ο π. Χ. Παπαδόπουλος γράφει για την συζήτηση περί «κουκουλοφόρων», η Μ. Πολυκάρπου για την παρακμή των βαρόνων των ΜΜΕ, ενώ οι Γ. Σπηλιόπουλος και Ν. Βεντούρας σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα.

Στα διεθνή, ο Γ. Ξένος για τις εκλογές στην Τουρκία και ο Κ. Μαυρίδης για το σκάνδαλο με τους κηφήνες της AIG. Τέλος, ο Σ. Κουτρούλης σχολιάζει πάνω στην πολιτική και τον πολιτισμό, Ο Χ. Μόρφος γράφει για την επικαιρότητα του έργου της Ρόζας Λούξεμπουργκ, και το φύλλο ολοκληρώνεται με την γνώριμη αθλητική στήλη του Μ. Διόγου, την θεατροκριτική του Κ. Σαμάντη αλλά και τις αναγγελίες των εκδηλώσεων του επόμενου μήνα.

Η Ρήξη κυκλοφορεί ανανεωμένη, με νέα όψη και περισσότερες σελίδες στα περίπτερα όλης της Ελλάδας.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας, γραφτείτε συνδρομητές. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2103826319, 2310543751. Μπορείτε να στέλνετε σχόλια, κείμενα, άρθρα και επιστολές στο
efrixi@gmail.com

2 comments:

Anonymous said...

Ενημερώστε αν υπάρχουν εξελίξεις ,γιατι ακούγονται φήμες,στον ευρυτερο πατριωτικο χώρο εν οψει ευροεκλογών.
Απο οτι εχει γίνει γνωστο θα υπάρχουν δυο σχηματισμοι το ΑΣΚΕ και το κόμμα του κ. Παπαθεμελή.
Υπάρχουν αλλες διεργασίες ,γιατι οι ευρωεκλογες είναιο μοναδική ευκαιρία.
με τιμη
Βασίλειος Γρ

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Βασίλη Γρ.

Μέχρι στιγμής το σίγουρο είναι ότι το ΑΣΚΕ και η Δημοκρατική Αναγέννηση θα κατέβουν στις ευρωεκλογές. Το ΔΗΚΚΙ αποχωρεί από τον Σύριζα και προσπαθεί να συγκροτήση ψηφοδέλτιο του ευρύτερου πατριωτικού - σοσιαλιστικού χώρου.