Thursday, February 12, 2009

Ο καλός στρατιώτης Ράιαν





Τουλάχιστον 19 χρόνια θα συμπληρώσει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ράιαν Γκιγκς, καθώς ο 35χρονος παίκτης συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα παραμείνει στον αγγλικό σύλλογο μέχρι τον Ιούνιο του 2010. «Νιώθω καλά αγωνιστικά και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Θέλω να είμαι μέρος αυτής της ομάδας και να πετύχω ακόμα περισσότερα», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Ουαλός μεσοεπιθετικός.

Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ο Ράιαν είναι πραγματικός επαγγελματίας , προσέχει πολύ τον εαυτό του. Η επιθυμία του να πετύχει είναι μεγάλη, σαν ενός νεαρού ποδοσφαιριστή που ξεκινάει τώρα την καριέρα του. Επίσης, μοιάζει με νεαρό ποδοσφαιριστή και όταν αγωνίζεται. Θέλει να παίζει συνέχεια, αλλά καταλαβαίνει πόσο μπορεί να παίξει, ώστε να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα, αλλά και να υπάρξει όφελος και για τον ίδιο. Θα μπορούσε να έχει κορεστεί μετά από όσα έχει καταφέρει, αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και για αυτό του είπαμε πως θέλουμε να ανανεώσουμε, διότι με την εμπειρία του μπορεί να μας βοηθήσει».

Ο Ράιαν Γκικς ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ιούλιο του 1990 και έκανε το ντεμπούτο του στις 2 Μαρτίου του 1991 κόντρα στην Έβερτον. Στις 21 Μαΐου του 2008 έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τις 758 του σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Με τους «διαβόλους» έχει κατακτήσει 2 Champions League, 10 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, 7 Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ο Ουαλός άσος την περασμένη Κυριακή σκοράροντας στο παιχνίδι με την Γουεστ Χαμ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έχει βρει δίχτυα και στις 17 διοργανώσεις της Πρέμιερ Λιγκ.

Ράιαν σ' ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες στιγμές που μας έχεις χαρίσει με την μπάλα στα πόδια...



No comments: