Friday, November 21, 2008

Τριήμερο διαλόγου για τα ζητήματα της ενέργειας

Τριήμερο διαλόγου για την ενέργεια διοργανώνει από σήμερα έως την Κυριακή το πανελλαδικό δίκτυο "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα". Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 7.30 μ.μ.: "Παραγωγή ενέργειας και επιπτώσεις στο περιβάλλον - ΑΠΕ - η εμπειρία του Ensdorf". Ομιλητές: Κ. Χαΐνάς από τους "Ενεργούς Πολίτες Εύβοιας", Σεβ. Μοιρασγεντής, ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αλ. Μαβής από το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου και Karl Heinz Winkler από Δίκτυο κινήσεων πολιτών περιοχής Ensdorf).

Σάββατο 11.00 π.μ.: -Παγκόσμια καμπάνια για την κλιματική δράση - Κοπεγχάγη 2009 (F.A.R.M.A.).

- Ο άγνωστος πόλεμος της εναλλακτικής ενέργειας (Θ. Ράπτης, ομάδα έρευνας εναλλακτικών τεχνολογιών).

- 7.30 μ.μ.: "Το κυρίαρχο μοντέλο - κριτική στον υφιστάμενο και το νέο ενεργειακό σχεδιασμό". Ομιλητές: Λ. Ιωαννίδης, μέλος Δ.Σ. Οικολογικής κίνησης Κοζάνης, Δ. Παπανίκας, τ. καθ. Παν. Πάτρας, Δ. Μάργαρης, αν. καθ. Παν. Πάτρας, Όλγα Αθανίτου από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και Γ. Χονδρός από την Πανελλαδική Κίνηση Κατά της Εκτροπής του Αχελώου.

Κυριακή, 11.00 π.μ.: Ομιλητές ο Π. Τότσικας από την “Πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία του Υμηττού” και Αντ. Μπρούμας από την ομάδα Urbi et Orbi.

- 7.30 μ.μ.: "Ενέργεια και Κοινωνία Πολιτών". Ομιλητές: Δ. Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, Τ. Κεφαλάς από τους "Πολίτες κατά του λιθάνθρακα", Δ. Σπανούδη από τη "Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον", Ηλ. Γεωργαλής από το "Παναιτωλοακαρνανικό Μέτωπο" και Γ. Σακελλάρης, διδάσκων στο Heriot Watt University - Edinburg, United Kingdom.

No comments: