Friday, February 8, 2008

Ο Σνούπι αντέχει στον χρόνο

«Από εδώ και στο εξής σκοπεύω να κινηθώ στη ζωή μου με απόλυτη ηρεμία... Πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς κάτι τέτοιο; Ναι! Γιατί όχι;». Θυμόσαστε τον Σνούπι, τον Τσάρλι Μπράουν και την παρέα του (Λούσι, Λάινους, Σάλι Μπράουν κ.ά.); Τις κούπες, τις χαλκομανίες και τα μπλουζάκια με τα μυστικά συνθήματα που μας έκαναν να χαμογελάμε;
Η περίφημη σειρά «Peanuts» (κόμικς-στριπ και αργότερα κινούμενα σχέδια που δημιούργησε ο σκιτσογράφος Charles M. Schulz) η οποία έγινε διάσημη ανά τον κόσμο κερδίζοντας πολλά βραβεία Peabody και Emmy. «Αγάπη είναι να ακούς το δικό σας τραγούδι», «αγάπη είναι να τουρτουρίζεις πλάι του για την ομάδα», «αγάπη είναι να φτιάχνετε μαζί το κέικ»... Τα αφιερώναμε ο ένας στον άλλον στα πάρτι και τις συγκεντρώσεις. Μαζί τους ερωτευτήκαμε, δημιουργήσαμε τις πρώτες μας φιλίες και δειλά δειλά αρχίσαμε να μαθαίνουμε κάτι από τη σοφία της καθημερινότητας... «Να κοιτάς ψηλά. Αυτό είναι το μυστικό της ζωής» λέει ο Σνούπι.
Για όλους τους φανατικούς θαυμαστές του τα νέα είναι ευχάριστα! Οκτώ βιβλία μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Ερευνητές» (σειρά: Peanuts) με τους αγαπημένους ήρωες που δημιούργησε το πενάκι του Charles Schulz. Βιβλία-δώρα για την αγάπη, τη φιλία, την ευτυχία, τη φιλοσοφία της ζωής. Εμείς ξεχωρίσαμε το «Τρελός από έρωτα» όπου ο Τσάρλι Μπράουν εξομολογείται τον ανεκπλήρωτο έρωτά του και την απέραντη αφοσίωσή του σε μια μικρή κοκκινομάλλα, τον καταπληκτικό «Οδηγό για τη ζωή» και φυσικά το «Αγάπη είναι... να περπατάς χέρι χέρι».

Από την Σαντρα Βουλγαρη, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.snoopy.com

8 comments:

Anonymous said...

Κοκκινη Πιπερια να σε ρωτησω κατι ασχετο με το θεμα.

η "Παρέμβαση-Πρωτοβουλία Πολιτικού Διαλόγου" υφισταται ακομα σαν ταση του ΣΥΝ ή εχει ενταχθει στην Ανανεωτικη Πτερυγα?

εκτος απο τις παρακατω τάσεις του ΣΥΝ:
- Aριστερο Ρευμα
- Ανανεωτική Πτέρυγα
- Κοκκινοπράσινο Δίκτυο του ΣΥΝ
- Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση
υπαρχει καποια ταση ακομα?

ΥΓ1/ παντως εσεις στην "Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση" επρεπε να ειχατε λιγο μεγαλυτερη φαντασια στην επιλογη του ονοματος, γιατι θυμιζει την ΑΡΑΝ (Αριστερη Ανασυνθεση)!

ΥΓ2/ Καλοριζικος ο νεος προεδρος που θα βγαλετε. Εισαι συνεδρος?

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Ανωνυμε

Η Παρέμβαση εντάχθηκε στην ανανεωτική Πτέρυγα.

Οχι άλλη τάση δεν υπάρχει.

Συμφωνώ για το όνομα.

Οχι δεν ειμαι συνεδρος

υ.Γ. Εχει καμία σχέση ο Σνούπι με τον ΣΥΝ και γι' αυτό έκανες εδώ σχόλιο; Πλάκα κάνω..

Anonymous said...

ευχαριστω!

Γεφυριστές said...

Πολύ καλό το άρθρο. Και για να μην ξεχνιόμαστε είμαστε 8 χρόνια "ορφανοί". Στις 12 Φεβρουαρίου 2000 ο Σούλτς έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό.
Όσο για το συνειρμό Σνούπυ-ΣΥΝ πιστεύουμε ότι σχετίζεται με το χαρακτήρα Λάινους που έσερνε μαζί του, το κουβερτάκι του χρόνια ολόκληρα έτσι για να απενοχοποιήσει τα ευαίσθητα και ανασφαλή παιδιά.. σαν κι εμάς.. που επίσης δεν είμαστε σύνεδροι:)Και μην μου πεις ότι δεν είμαστε πίνατς;

Anonymous said...

Μιχάλη,
φυσικά και έχει άμεση σχέση ο Σνούπι με τον ΣΥΝ !!!!

Ετσι όπως πάει,

ο ΣΥΝ θα καταντήσει "κινούμενο σχέδιο"...και όποιος αντιλαμβάνεται,αντιλαμβάνεται...

Anonymous said...

Διορθώνω!!
Μάκη όχι Μιχάλη!!!!

Anonymous said...

Κοκκινη Πιπερια ειμαι ο ανωνυμος που εκανε το αρχικο ποστ.

http://www.syn.gr/images/5osynedrio/kpe_apotelesmata.pdf

στο παραπανω λινκ η Αριστερη Ενοτητα ειναι συνεργασια Ρευματος και Κοκκινοπρασινου Δικτυου?

επισης βλεπω καποια "Υπερβαση" (νεα ταση?), καποια Περιφερειακη Συγκροτηση (?) και καποια Αρ. Αναγεννηση (που πηρε 0 ψηφους!! καλα αυτος που τη δημιουργησε δεν ψηφισε?)

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Ανώνυμε

Η αριστερή ενότητα είναι συνεργασία ρελυματος - κοκκινοπράσινου. Η Υπερβαση είναι το κομμάτι των "προεδρικών" (βλέπε Παρέμβαση παλιά...) που στήριξαν Τσίπρα. Την Αρ. Αναγέννηση δεν τη ξέρω...

Αυτά

@ Αναστασία

Ευχαριστώ για την πολύ ωραία παρουσίαση στο Ανεμολόγιο!