Sunday, February 17, 2008

Τάσσο... χάσαμε!

Απροσδόκητη ήττα υπέστη ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, καθώς έμεινε εκτός Β' γύρου. Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση που είχε έντονο κομματικό χαρακτήρα ο Γιάννης Κασουλίδης πήρε 150.996, με ποσοστό 33,51%, ο Δημήτρης Χριστόφιας 150.016 ψήφους και ποσοστό 33,29%, ενώ ο Τάσσος Παπαδόπουλος πήρε 143.249 ψήφους και ποσοστό 31,79%. Στον Β' γύρο την ερχόμενη Κυριακή θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού Γ. Κασουλίδης και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ (& Ε.ΔΗ.) Δ. Χριστόφιας.
Για να βγάλετε συμπεράσματα στις βουλευτικές εκλογές του 2006 είχαμε: ΑΚΕΛ 31,13% (+Ε.ΔΗ 1,56%), ΔΗ.ΣΥ. 30, 34%, ΔΗΚΟ 17, 92%, ΕΔΕΚ 8,91%, ΕΥΡΩ.ΚΟ. 5,75%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,95% (Συνολο: 34,53% δηλαδή ο Τάσσος Παπαδόπουλος "έχασε" 2, 74% το οποίο μετακινήθηκε προς την υποψηφιότητα του Γ. Κασουλίδη).

14 comments:

Anonymous said...

Επρόκειτο για προδιαγεγραμμένη ήττα. Επαναλαμβάνω αυτό που έλεγα πάντα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πανίσχυρους απέναντι, με τρομερά όπλα (business και προπαγάνδα). Οι αποσπασματικές και σπασμωδικές αντιδράσεις των, λίγων πλέον, αγνών πατριωτών, δεν γίνεται να μας σώζουν ες αεί. Απαιτείται ένωση πατριωτών ΧΘΕΣ (κι αφού δεν έγινε χθες, ΤΩΡΑ), με σκοπό ανένδοτο αγώνα.
Στο συγκεκριμένο θέμα, το "μη χείρον" σενάριο είναι να εκλεγεί τελικά ο Χριστόφιας. Και ας ελπίσουμε να τον συμμαζέψει, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ αυτή τη φορά, το Κ.Κ.Ε.

Φειδίας said...

Θα το πω. Κάθε μέρα που περνά θα καταλαβαίνουμε και περισσότερο ποιος ήταν ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - με ΟΛΑ τα στραβά του. Και θα τό καταλαβαίνουμε πικρά, με ήττες και ταπεινώσεις. Έπεσε αυτός, και ένας-ένας θα σκύβουμε το κεφάλι. Μετά το Κοσσυφοπέδιο και την Κύπρο, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν σειρά. Βάστα Βλαδίμηρε. Όσο για εμάς, πάμε να προσευχηθούμε για την σωτηρία της ψυχής μας· ως χριστιανοί, ας μην «ανακατευόμαστε με την πολιτική»...

Υ.Γ. Ένωση πατριωτών, με οποιαδήποτε μορφή, που λέγει ο προλαλήσας Αριστείδης, δεν βλέπω, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση...

Anonymous said...

Δεν έχω ελπίδες! Όποιος και να βγεί.

Anonymous said...

Είχαν γνώση οι φύλακες... Να δούμε πού θα πάει η όλη ιστορία... Πάντως, ο λαός, στο ραντεβού με την ιστορία, πάντα κιοτεύει...

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ;

εξαποδώ said...

Στο δεύτερο γύρο θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν πράκτορα και σε έναν ενδοτικό.
Να προτιμήσουμε άραγε τον ενδοτικό, ελπίζοντας ότι την κρίσιμη στιγμή η βάση του θα τον ξαναμαζέψει, όπως και με το Σχέδιο Ανάν;

Anonymous said...

ποιος ειναι ο πρακτορας και ποιος ο ενδοτικος?

εξαποδώ said...

Όποιος πρακτορεύει ευθέως και συνειδητά τα αμερικανοβρετανικά συμφέροντα και την πλειοψηφία της κυπριακής αστικής τάξης που είναι συνδεδεμένη με αυτά κι έχει πάρε δώσε με τα Λονδίνα κι έχει στήσει την φάμπρικα του Σχεδίου Ανάν, ονομάζεται "πράκτορας", κατά το "τουριστικός πράκτορας", "χρηματιστηριακός πράκτορας", κλπ.
Ενώ εκείνος που τη μια λέει "ναι", την άλλη "όχι" για να ξαναπεί πάλι "ναι" και τον παίρνει ο Πάουελ στο τηλέφωνο να τον νουθετήσει και δεν του λέει "αντε γαμ...", ομομάζεται ενδοτικός.

Κόκκινη Πιπεριά said...

Το "μαγαζί" γνωρίζει μεγάλες... πενιες! Λοιπόν πάμε σε κάποιες απόψεις!
@ Αριστείδη στη πολιτκήξ δεν υπάρχει "μη χείρον" σενάριο. Περιμένω να ακούσω δεσμεύσεις.

@ Καλίμαχε τα έχουμε ξαναπεί. Η έκκληση για "Ενωση πατριωτών" είναι πουκάμισο αδειανό.

@ Μύστη έχεις δίκιο...

@ Λάμπρε μην τρέφεςι αυταπάτες. Για διάβασε τη κεντρική ομιλία του Χριστόφια. Ούτε μια (ούτε μια σου λεω...) φορά δεν αναφέρει τη λέξη "Αριστερά". Για σοσιαλσιμό δεν το συζητάω... Φυσικά θα σε γράψουμε μέλος στον εραιστέχνη.

@ Εξαποδώ κρατάω μια επιφύλαξη για τον καταμερισμό του "Ενδιοτικού" και του "πράκτορα".

vetdino said...

το άλλο το ξέρατε... ο Κασουλιδης είναι λέει "Πρόεδρος της Ομάδας Φίλων της Κοινοπολιτείας στο Ευρωκοινοβούλιο"... όχι ρε φούστη!!! που τον βρήκανε αυτόν;!

αχ θα μας ξανασερβίρουν το σχέδιο αννάν και μάλιστα χειρότερο από την προηγούμενη φορά και θα τους πούμε κι ευχαριστώ... κρίμα κρίμα κρίμα...

Γεφυριστές said...

Ωραίο @mysti. Πιθαναλογούμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή λίγο πριν φθάσει (ο λαός) στο ραντεβού (με την ιστορία) διαπιστώνει ότι εκεί τον περιμένουν οι κιοτήδες.. και για το υπό συζήτηση θέμα δεν εξαιρούμε κανέναν από το χαρακτηρισμό, αλλά ούτε και τους "ημέτερους" που το βάλαμε στα πόδια μη και μας πουν φιλότουρκους(!) ή ανθέλληνες(!).

Anonymous said...

ΚοκκινοΠίπερε και λοιποί μουζικάντηδες του blog,

Να προσθέσω κι εγώ μερικές (διαφορετικές) πενιές στις (φάλτσες) δικές σας για να δώσω μιαν άλλη (διαφορετική) νότα σ’ αυτά που συνήθως παίζονται στο “μαγαζί” σας.

Δικαίωμα του καθενός να έχει τις δικές του προσεγγίσεις και τη δικιά του θεώρηση του κόσμου και να κάνει τις δικές του επιλογές. Εκπλήσσομαι όμως και εξανίσταμαι για την αρνητικότητα με την οποία αντικρίζετε (αν και οι πλείστοι δηλώνετε αριστεροί) την υποψηφιότητα Χριστόφια και την πιθανή πλέον εκλογή του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας), αντιπαραβάλλοντας την μάλιστα με την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, ενός αστού και συντηρητικού πολιτικού.
Δεν θα πω πολλά λόγια, μόνο δύο σημεία θέλω να θίξω:

1. Κατ΄ αρχήν να επισημάνω μια μεγάλη αντίφαση που χαρακτηρίζει τις προσεγγίσεις πολλών εξ υμών. Δεν γίνεται από τη μια να κάνει κάποιος κριτική στον Χριστόφια εξ αριστερών( δηλ. ότι δεν είναι αριστερός ή κομμουνιστής και ότι το κοινωνικοοικονομικό του πρόγραμμα δεν έχει το σωστό περιεχόμενο – για να χρησιμοποιήσω και μια λέξη της επικαιρότητας) και από την άλλη να στηρίζει Παπαδόπουλο! Ποια είναι η κοινωνική πολιτική του Παπαδόπουλου; Σχιζοφρενικές και αντικρουόμενες καταστάσεις!. Και μην μου αρχισεις σύντροφε ΚοκκινοΠίπερε τα περί του αντιιμπεριαλιστή Τάσσου Παπαδόπουλου γιατί ο αντιιμπεριαλισμός δεν έχει μόνο “εθνική” διάσταση αλλά και κοινωνική.

2. Οι αγώνες για το εθνικό ζήτημα είναι άμεσα συνυφασμένοι (διαλεκτικά συνδεδεμένοι) με τους κοινωνικούς αγώνες. Και ο αντιιμπεριαλισμός είναι η πάλη (κατά του μεγάλου κεφαλαίου), αλλά όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο (από μεγαλοαστούς που στην προκειμένη περίπτωση δεν τους αφήνει να δουν ότι η λύση του κυπριακού περνάει μέσα από την συνεννόηση με τους τουρκοκύπριους) αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο!

Anef_Oriwn
Τρίτη 19/02/2007 – 4:17 μ.μ.

Κόκκινη Πιπεριά said...

@ Anef_Oriwn Πως να με πείσει ο Προλετάριος (ή εσύ...) για την αριστερότητα του Χριστόφια. Οσο αριστερός είναι ο Γιωργάκης άλλο τόσο είναι ο Χριστόφιας. Μπορεί να ήταν κάοποτε αριστερός και κομμουνιστής. Σήμερα όμως πολιτεύεται (και μαζί του όλο το ΑΚΕΛ...) ως ένα κλασσικό δεξιόστροφο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που το ενδιαφέρει μόνο η κατάληψη της εξουσίας. Μοιράζει υπουργεία στο ΔΗΚο (δεν είναι του Παπαδόπουλου το κόμμα τώρα;)και την ΕΔΕΚ (του Λυσσαρίδη...), κάνει "δηλώσεις" εθνικοφροσύνης και πατριωτισμού κ.λ.π.
Οχι φίλε δεν είναι ανιιμπεριαλιστής ο Παπαδόπουλος. Είναι όμως ειλικρινής. Αυτά που πιστεύει, αυτά λεει. Πολιτεύεται ως Κεντροδεξιός. Ο Χριστόφιας τι πιστεύει απ΄όλα αυτά που λεει; Πω;ς γίνεται να ηγείται αριστερού -κομμουνιστικόυ κόμματος και να πολιτεύεται ως κεντρώος;
Και κάτι άλλο. Επειδή κάνεις εξυπνακισμούς. Η κριτική προς έναν υποψήφιο που ηγείται ενός αριστερού γίνεται από τα αριστερά. Δεν είναι ίδιες οι απαιτήσεις από τον Χριστόφια και ίδιες από τον Κασούλίδη. Έπίσης δεν το παίζω "σουπερ επαναστάτης". Διαβαζεις τη "Πιπεριά". Δεν "πουλάω" επαναστικότητα. μακριά από εμένα. Απλά εγώ έχω την άποψη του μεγάλου μαρξιστή ιστορικού Νίκου Ψυρούκη για τη Κύπρο. Δεν παραμυθιαζομαι από τα ιδεολογικά φληναφήματα του Χριστόφια. Πιστεύω ότι μοναδικός στόχος είναι η "κατάληψη" της εξουσιας, η διαχείριση του κυβερνητικού κορβανά. με λύπη το λεω αυτό, αλλά όταν ο Χριστόφιας δεν βάζει την παραμικρή ιδεολογική σύγκρουση τι άλλο θέλει με την εκλογη του στην προεδρία; να λύσει το Κυπριακό; μα και εδώ θέλει τη συνεργασία του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ δλδ του Τάσσου. Τι θα αλλάξει λοιπόν; Θα αλλάξει ότι ο Δημήτρης και το ΑΚΕΛ (επιτέλους...) θα καταλάβουν την εξουσία. Και θα την "καταλάβουν" και θα την διαχειριστούν όπως και τα αστικά κόμμα. Αυτά!

Anonymous said...

Δυστυχως πολλοι εδω στην Κυπρο δεν αντεχαν να εχουν ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ για Προεδρο ο οποιος δεν υπολογιζε ουτε μεγαλες δυναμεις ουτε τιποτα. Η απογοητευση μου ειναι μεγαλη και ελπιζω η ιστορια να μηνεπαληθευσει τις ανησυχιες μου για το μελλον.
Υ.Γ. Μακη σε ευχαριστω που ενδιαφερεσαι για την Κυπρο σε ολα τα επιπεδα. Υπηρχαν στιγμες που ενιωσα μεγαλή απογοητευση απο καποια απο τα αδελφια μας στη Ελλαδα.