Saturday, February 16, 2008

Η Κύπρος ψηφίζει...

Του Βάσου Φτωχόπουλου*

Όλοι είναι εναντίον του. Άγγλοι, Γάλλοι, Τούρκοι, Αμερικανοί και λοιποί ιμπεριαλιστές.
Εναντίον του και η επίσημη και ανεπίσημη Ελλάς, τα κόμματα και τα αποκόμματα των δύο ελληνικών κρατιδίων. Μαζί του, μόνο τα ψώνια μιας άλλης εποχής, οι κουτσοί και οι στραβοί αυτού του έθνους, μαζί του οι παπάδες του νησιού, οι ξεροκέφαλοι αγρότες των βουνών, μαζί του οι οικολόγοι που θέλουν όχι μόνο την καρέτα-καρέτα να επιστρέψει στις παραλίες της, αλλά και τους πρόσφυγες στις οικίες τους, γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και ΟΙΚΟλόγοι. Εναντίον του όλος ο σύγχρονος κόσμος, οι εκσυγχρονιστές, οι λαϊφσταϊλίστες, οι πανελίστες των ΜΜΕ, οι μοδέρνοι, οι χάκερς, φάκερς, σάκερς της νέας τάξης πραγμάτων και φυσικά όλο το αριστεροδεξιοπροοδευτικοπολυπολιτισμικοπολιτικορθό σκυλολόι της μητέρας πατρίδας και της θυγατέρας παρτίδας.
Μαζί του μονάχα τα εθνικά ρεμάλια, της Κύπρου οι κολασμένοι. Κι όμως, σε πείσμα των καιρών, στις 24 του Φλεβάρη, ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτής της Δημοκρατίας που ΟΛΟΙ ήθελαν με το Σχέδιο Ανάν να καταργήσουν, και τώρα τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται το μεγαλύτερό της αξίωμα, θα είναι ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Δεν τον ηρωοποιώ. Εξάλλου, στις 25 του μηνός εγώ τουλάχιστον και οι επτάμισι συντρόφοί μου θα είμαστε ξανά ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Να θυμάστε όμως, ω Αθηναίοι μικρόψυχοι, ότι ο Τάσσος τη μάχη που δίνει δεν είναι για την Κύπρο, είναι μια μάχη, ή καλύτερα, μια απόπειρα μάχης, για ΟΛΟ το έθνος. Πρέπει να διαλέξουμε: Θέλουμε να αντισταθούμε στην παγκοσμιοποίηση και την αποεθνικοποίηση του καθημερινού μας βίου, ή θέλουμε ΤV και ξερό κρουασάν; Ας αποφασίσομεν όλοι.
Υπ’ όψιν, φίλοι και συναγωνιστές, αυτή τη μάχη δεν την δίνει ο Τάσσος μόνος και τον ακολουθούν οι άλλοι, τη δίνει ένα κομμάτι του λαού που, ως νέοι ιθαγενείς Ινδιάνοι, θέλουν περήφανοι να ακούνε τα ποτάμια τους και τα πουλιά τους να κυλούν και να κελαϊδούν στους δικούς τους ρυθμούς. Τα σπασμένα σιεφταλιά και τα καθιστά χαλλούμια της Κύπρου ζητούν τουλάχιστον τη συμπαράστασή σας, αδελφοί Τσερόκι.

* Από την εφημερίδα Ρήξη που κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα στα περίπτερα

No comments: