Tuesday, October 2, 2007

Ταπεινά συγγνώμη...

"Ανέβασα" ένα κείμενο για την "σιωπή" των Μ.Μ.Ε. γύρω από την παρουσία της κωφής Δήμητρας Αράπογλου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη γιατί τα σημερινά ΝΕΑ έχουν δηλώσεις της κ. Αράπογλου (διαβάστε παρακάτω...) σε ένα θέμα για την αντιμετώπιση των κφωών στην Ελλάδα. Το κείμενο ΕΔΩ Τα "λάθη" πρέπει να τα παραδεχόμαστε και να τα διορθώνουμε!

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Αράπογλου

Προχθές, για πρώτη φορά, μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα των κωφών και βαρήκοων στην Ελλάδα μεταδόθηκαν σε απευθείας μετάδοση από τη Βουλή. Η βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Δήμητρα Αράπογλου, η οποία έχει προβλήματα ακοής, μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου στη νοηματική γλώσσα ανέφερε ενδεικτικά 4- 5 εμπόδια που βιώνουν καθημερινά οι κωφοί στην Ελλάδα. Το έκανε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολιτικούς, αλλά και επειδή «κάποιος έπρεπε και να τους ξυπνήσει», όπως τόνισε στα «ΝΕΑ». Στις ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με την Ελλάδα, λέει. «Φυσικά και υπάρχουν διερμηνείς σε όλα τα δημόσια ιδρύματα και τους φορείς. Ακόμη και σε αεροδρόμια θα δείτε το σήμα με το “αυτί”, που σημαίνει ότι υπάρχει διερμηνέας», εξηγεί.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης

3 comments:

Cacofonix said...

Νομίζω ότι η κ Αράπογλου ήταν μια μεγάλη νίκη του Ελληνικού λαού σε αυτές τις εκλογές.
Αισθάνθηκα ιδαίτερα υπερήφανος όταν είδα την κ Αράπογλου στο κανάλι βουλής να "αγορεύει" στη νοηματική.
Επιτέλους να δούμε και κάποια θετικά...

Κόκκινη Πιπεριά said...

Ετσι ακριβώς είναι Κακοφωνίξ! Οπως το γράφεις. Η αξιοπρεπέστατη αυτή γυναίκα, που αγωνίζεται χρόνια για τα διαιώματα των κωφών, αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό κοινοβούλιο. Βέβαια τα νεοταξικά ΜΜΕ ασχολούνται με τις "φούντες" του Ψαριανού και τα σανδάλια του Κοροβέση. Δεν πειράζει

Κόκκινη Πιπεριά said...

... ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΈΞΟΥΜΕ...