Monday, August 6, 2007

Σταθερά πρώτος ο Τάσσος

Προβάδισμα στον Τάσσο Παπαδόπουλο και σκληρή μάχη μεταξύ Ιωάννη Κασουλίδη και Δημήτρη Χριστόφια για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του ερχομένου Φεβρουαρίου δίνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Symmetron Market Research και δημοσιεύθηκε στον "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ της Κυριακής". Επίσης καταγράφεται μια σαφής συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων (ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ) εκείνων από τους οποίους προέρχονται οι τρεις βασικοί διεκδικητές των προεδρικών κατά τον πρώτο γύρο.

Ο Β’ ΓΥΡΟΣ

Σ' ότι αφορά τα σενάρια του δεύτερου γύρου καταγράφεται μεγάλος προβληματισμός ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ σε περίπτωση που ο δικός τους υποψήφιος μείνει εκτός. Κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τάσσος Παπαδόπουλος λαμβάνει ποσοστό 32,1%, ο Ιωάννης Κασουλίδης 28,7%, ο Δημήτρης Χριστόφιας 28,3% και ο Κώστας Θεμιστοκλέους 0,7% ενώ 10,1% δηλώνουν παρουσιάζονται αναποφάσιστοι. Σ' ότι αφορά τα κόμματα η συσπείρωση του ΑΚΕΛ υπέρ της υποψηφιότητας Δ. Χριστόφια φτάνει το 79,4% ενώ ένα 14,7% πάει προς τον Τ. Παπαδόπουλο. Στο ΔΗΣΥ 80,6% ψηφίζει Κασουλίδη και 10,3% Παπαδόπουλο. Στο ΔΗΚΟ 81,2% ψηφίζει Παπαδόπουλο, με τους άλλους δύο υποψήφιους να παίρνουν από 6% περίπου. Στην ΕΔΕΚ το 67,1% ψηφίζει Παπαδόπουλο, το 17,2% Χριστόφια και το 7,4% Κασουλίδη. Τέλος στο ΕΥΡΩΚΟ το 64,1% επιλέγει Παπαδόπουλο και το 27,9% Κασουλίδη.

Για το Β' γύρο των προεδρικών εκλογών μπαίνουν κάτω και τα τρία πιθανά σενάρια. Το πρώτο σενάριο Παπαδόπουλος-Κασουλίδης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξασφαλίζει 51,6% και ο ευρωβουλευτής 35,2% με ένα 13,2% αναποφάσιστους. Ο Τ. Παπαδόπουλος παίρνει το 88,2% του ΔΗΚΟ, το 74,7% της ΕΔΕΚ, το 69% του ΑΚΕΛ και το 66,5% του ΕΥΡΩΚΟ. Από πλευράς του ο Ι. Κασουλίδης εξασφαλίζει 84,2% του ΔΗΣΥ, 29,7% του ΕΥΡΩΚΟ και 21% της ΕΔΕΚ. Σε μια σύγκρουση Παπαδόπουλου-Χριστόφια η εικόνα είναι ως εξής: Παπαδόπουλος 42,8%, Χριστόφιας 39,7% και 17,5% αναποφάσιστοι. Σ' αυτή την περίπτωση οι συσπειρώσεις ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ παραμένουν οι ίδιες έναντι των υποψηφίων των κομμάτων τους. Από την άλλη ο ΔΗΣΥ χωρίζεται στα τρία με ένα 36,2% να κινείται προς Παπαδόπουλο, 33,1% προς Χριστόφια και ένα 30,7% να είναι αναποφάσιστο. Επίσης το ΕΥΡΩΚΟ σ' αυτή την περίπτωση κινείται κάθετα υπέρ Παπαδόπουλου.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ...

Μια κόντρα μεταξύ Χριστόφια-Κασουλίδη καταγράφει ένα προβάδισμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ με 41,8% έναντι 37,9% του ευρωβουλευτή με τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 20,3%. Σ' ότι αφορά τα κόμματα που δεν έχουν δικό τους υποψήφιο στο δεύτερο γύρο σ' αυτή την αναμέτρηση η δημοσκόπηση παρουσιάζει το ΔΗΚΟ να δίνει 36,6% στο Δ. Χριστόφια, 26,7% στον Ι. Κασουλίδη και 36,7% αναποφάσιστους. Από το χώρο της ΕΔΕΚ οι μισοί υποστηρίζουν Χριστόφια, 14,6% Κασουλίδη και οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι ενώ στο ΕΥΡΩΚΟ οι μισοί πάνε προς Κασουλίδη και οι άλλοι μισοί δηλώνουν αναποφάσιστοι. Επιθυμία νίκης στον Τάσσο Στην παράσταση νίκης ο Τ. Παπαδόπουλος παίρνει 41,2% έναντι 25% του Δ. Χριστόφια και 18% του Ι. Κασουλίδη. Στο ερώτημα ποιον θέλουν να εκλεγεί 33,4% δηλώνουν Παπαδόπουλο, 28,5% Χριστόφια και 27,5% Κασουλίδη. Η δημοσκόπηση της Symmetron Market Research διεξήχθη μεταξύ 30 Ιουλίου και 3 Αυγούστου, το μέγεθος του δείγματος ήταν 800 άτομα από όλη την Κύπρο και έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

Σχόλιο "Πιπεριάς": Οσο θα πλησιάζουμε προς τον Φλεβάρη του 2008 τόσο θα εδραιώνεται η πρωτιά του Τάσσου Παπαδόπουλου. Και όσο οι Μπίστηδες θα γράφουν εναντίον του, τόσο οι Ελληνες της Κύπρου θα τον στηρίζουν περισσότερο...

4 comments:

Anonymous said...

Αν οι δημοσκοπίσεις αποτελούσαν βασικό στοιχείο εξαγωγής αποτελεσμάτων, τότε ποιός ο λόγος να γίνονταν εκλογές;
Θεωρώ πως ο ευσεβής πόθος της εν λόγω φυλλάδας που υποστηρίζει φανερά Τάσσο, ίσως να μην βρει ανταπόκριση από την ίδια την πραγματικότητα. Πριν 1 βδομάδα η εφημερίδα αυτή δημοσίευσε άλλη δημοσκόπηση, της αξιόπιστης εταιρίας ΡΑΙ, και έβγαζε πρώτον τον Χριστόφια σε όλα τα σενάρια 2ου γύρου. Αμέσως μια βδομάδα μετά, δημοσιεύσει άλλη δημοσκόπηση; Για να μας πει πως ο Τάσσος κερδίζει τους πάντες και τα πάντα; Νομίζω είναι ολοφάνερο πως έπεσε... εντολή! :)
Ο Τάσσος θα καταψηφιστεί από το λαό και θα μείνει στην ιστορία σαν ο πρόεδρος που έφερε τόσα κακά στο εθνικό μας θέμα, σαν ο πρόεδρος που σπίλωσε, φίμωσε και πρόσβαλε το 1/4 του πλυθησμού μας σαν προδότες, τουρκοπροσκηνυμένους, τουρκόλαγνους.
Η δημοκρατία θα επιστρέψει τον Φεβράρη φίλε μου, όταν ο Τάσσος θα περάσει στην ιστορία σαν ο πρόεδρος που έφερε πίσω στην Κύπρο την λογοκρισία, σαν ο άνθρωπος που πολέμησε την ελεύθερη άποψη, ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Anonymous said...

Λογοκρισία φίλε μου (γιατί απ'οτι κατάλαβα δεν εχεις ιδέα τι σημαίνει, ισως κάπου να την άκουσες) σημαίνει αποφασίζουμε και διατάζουμε και αφησ'το λαό να λεει οτι θελει. Δημοκρατία σημαίνει ελευθερη βούληση του λαού. Ο Τάσσος την έδωσε με το δημοψήφισμα γιατι το ΟΧΙ το είπε ο λαός. βγάλτε τις παρωπίδες.
Τα κακα που είδε ο λαός ήταν πριν όταν η Κύπρος ηταν ακυβέρνητη για 10 χρόνια και επικρατούσε χάος. Ακόμα και ο πρόεδρος την αποκαλούσε "Δημοκρατία της μπανανίας" τόσο υπευθυνος ηταν. Ρίξε μια ματιά στους λογαριασμούς της CYTA όταν ηταν καποιος υπουργος συγκινωνιών το 1999. ΠΑΓΙΟ ΚΙΝΗΤΟΥ 10 λιρες και 80 σεντ, σημερα 1 λίρα και 15 σεντ και έχει τα μουτρα να μιλά για ακρίβεια σημερα και να κλαιει για το καλαθι της νοικοκυρας. Πότε σκεφτηκες ρε το καλάθι της νοικοκυρας ξανα; Τότε σκεφτόμουν να κάνω συνδεση κινητού. Σήμερα έχω 4. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ. Το πνέυμα σας δείξετε το αλλού. δεν περνά εδω. Δεν ειναι ετσι οι πατριώτες. ετσι ειναι οι ραγιάδες.
Περπατούν σαν αρνιά, κανουν οτι τους πουν και παν οπου τους πάνε. Μην παπαγαλίζετε αυτά που σας λένε. σκεφτείτε λογικά μόνοι σας. είναι θέμα απλης λογικής.
Το 1/4 του πλυθισμού δεν το προσέβαλε ο Τάσσος. Μόνο του αποδείχθηκε προδωτικό, μόνο του αποκαλέστηκε τουρκολάγνο μ'αυτό που πήγε να υποστηρίξει.
Και εκεινος που υποστηρίζεις εσυ, μετα τις εκλογές να του πεις να μην ευχαριστήσει μόνο το 28% του Κυπριακού λαού που τον έκρινε ικανό για πρόεδρο. Να ευχαριστήσει και το υπόλοιπο 72% που τον έκρινε ανίκανο για πρόεδρο.

Anonymous said...

Σωστός φίλε μου.
Όσο για το δημοκρατία της μπανανίας νομίζω ήθελε να πει δημοκρατία της ζιβανίας. Το μόνο που ήξερε να κάνει σωστά. Το έλεγαν τα μονίμως κόκκινα μάτια του.

Anonymous said...

poia logokrisia re?
afti itan laokrisia. APLA ELEOS
http://www.ekloges2008.shenmuecampaign.org/images/stories/easygallery/resized/2/1202488719_3b2f8963.jpg